Εκδρομές να πας , Guide

Η Μηλιού σού δίνει πολλές αφορμές για εκδρομή

Εξόρμηση στη μαγευτική Μηλιού

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2020

Το χειμωνιάτικο σκηνικό προστάζει ήρεμες και αναζωογονητικές εξορμήσεις. Ιδανική επιλογή δεν είναι άλλη από ένα μικρό χωριό που σίγουρα θα λατρέψεις. Η Μηλιού θα σε εντυπωσιάσει τόσο για το φυσικό της τοπίο όσο και για τη ζεστή της ατμόσφαιρα.

Η επικρατέστερη εκδοχή αναφέρει ότι το χωριό ονομάστηκε έτσι λόγω των χρυσομηλιών που υπήρχαν και από Χρυσομηλιού έγινε Μηλιού.

Κρυμμένη μέσα στο βαθύ πράσινο των πορτοκαλεώνων, η Μηλιού αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά της επαρχίας Πάφου. Είναι ένα από τα πιο πράσινα χωριά της περιοχής, αφού περιβάλλεται από εσπεριδοειδή, αμυγδαλιές και αμπέλια χάρη στην άφθονη παροχή νερού την άνοιξη. Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα βόρεια της Πάφου, ενώ απέχει μόνο 10 χιλιόμετρα από την Πόλη Χρυσοχούς.

Στολίδι του χωριού αποτελεί το Ayii Anargyri Natural Healing Spa Resort (26814003) που βρίσκεται στην είσοδο της Μηλιού.

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα παλιό μοναστήρι, το οποίο έχει ανακαινιστεί με φυσική πέτρα και ξύλο, διατηρώντας το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στυλ της Κύπρου. Μάλιστα, στην αυλή του ξενοδοχείου βρίσκεται και παρεκκλήσι αφιερωμένο στους Άγιους Ανάργυρους, που χρονολογείται στον 13ο αιώνα.

Το θέρετρο αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους τόσο για τη φιλόξενη διαμονή που προσφέρει όσο και για το πολυτελές spa του, το μοναδικό που διαθέτει ιαματικά νερά, γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Το spa του ξενοδοχείου σού παρέχει επίσης διάφορες περιποιήσεις υγείας και ευεξίας.

Για καλό φαγητό, επιβάλλεται να επισκεφθείς την ξακουστή ταβέρνα Παγκράτιος (70003757), στην πλατεία του χωριού, η οποία στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο κτίσμα του 1847. Εδώ θα φας και θα ευχαριστηθείς παραδοσιακές γεύσεις και πλούσιο μεζέ (€19/άτομο). Ακόμη, μπορείς να παραγγείλεις από τα διαλεκτά μαγειρευτά αλλά και είδη σχάρας που θα βρεις στο μενού. Κι αν βρεθείς εκεί Παρασκευή βράδυ, θα απολαύσεις το φαγητό σου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Μπορείς, επίσης, να απολαύσεις το γεύμα σου σε κάποιο από τα εξαιρετικά εστιατόρια του ξενοδοχείου Ayii Anargyri. Αν η παρέα ζητά ξεχωριστό δείπνο με gourmet πιάτα, κάνε έγκαιρα την κράτησή σου στο Cava Gourmet, ενώ για διεθνή και κυπριακή κουζίνα επισκέψου το Amaroula. Αυτό το χωριό έχει κάτι μαγικό και δεν μπορείς να το αποχωριστείς. Γι’ αυτό δεν γίνεται να το επισκεφθείς χωρίς να νιώσεις τη ζεστή φιλοξενία του.

Εκτός από το ξενοδοχείο Ayii Anargiri, που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και σε παιδιά άνω των 14 ετών, μπορείς να διανυκτερεύσεις σε μια από τις πετρόχτιστες βίλες με ιδιωτικές πισίνες που υπάρχουν στο χωριό της εταιρείας Z&X Holidays Villas (26945222) με δύο και πλέον υπνοδωμάτια. Η Μηλιού διαθέτει ακόμη πολλά εξοχικά σπιτάκια που θα κάνουν τη διαμονή σου αξέχαστη.

Αξίζει να μάθεις
Η κοινότητα της Μηλιού αναδείχθηκε ως Άριστος Ευρωπαϊκός Προορισμός EDEN στον διαγωνισμό με θέμα ‘Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας’ που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού. Για τους λάτρεις της φύσ ης Περπάτησε με την παρέα σου στο
κυκλικό μονοπάτι μελέτης της φύσης Ανεράδες, αφού ξεκινά από την είσοδο του χωριού και καταλήγει στο ίδιο σημείο. Διασχίζοντάς το θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της Μηλιού.

Έντυπη έκδοση Check In Cyprus, Ιανουάριος 2020

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close