News , Guide

Έξι μυθικά και λαμπερά κάστρα προς πώληση

Είναι προς πώληση και βρίσκονται από το Γκράνιτ Μπέι της Καλιφόρνια ως την Ανατολική Φλάνδρα

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2020

Υπάρχει κάτι εντυπωσιακότερο από ένα κάστρο; Μπορεί να τα έχουμε συνηθίσει να αποτελούν κομμάτι ενός παραμυθιού ή μέρος των σελίδων ενός ιστορικού βιβλίου, υπάρχουν, όμως, κάπου στον πλανήτη ουκ ολίγα αληθινά κάστρα που περιμένουν να γίνουν ... σπίτι για κάποιους δεδομένου του ότι διατιθενται προς πώληση από την Greece Sotheby’s International Realty, επίσημης αντιπροσώπου του διεθνούς δικτύου κτηματομεσιτών Sotheby’s International Realty. Τι κι αν οι υποψήφιοι αγοραστές τους μπορεί να απέχουν πολύ από τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας; Εμείς οι υπόλοιποι δεν χάνουμε τίποτα από το να τα θαυμάζουμε.

Ενα μαγεμένο κάστρο στο Γκράνιτ Μπέι της Καλιφόρνια
Σε έκταση 15.440 τετραγωνικών μέτρων, το Swan Lakes Castle διαθέτει καθεδρικού τύπου παράθυρα, μια στριφογυριστή σκάλα, γέφυρες πάνω από ποταμάκια κι ένα κομψό τζάκι. Και βεβαίως, 10 υπνοδωμάτια, 21 μπάνια κι υπέροχους κήπους.

Το σατό του Aubiry, στο Λανγκντόκ-Ρουσιγιόν της Γαλλίας
Τι πιο επιβλητικό από το να κάνει κανείς ένα μεγάλο πάρτι στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα της Αρτ Νουβό που εκτείνεται σε 26.900 τετραγωνικά μέτρα με 14 αριστοτεχνικά διακοσμημένες κρεββατοκάμαρες, ένα δωμάτιο μουσικής, θερμαινόμενη πισίνα και ατέλειωτους χώρους υποδοχής;

Ενα κάστρο με λίμνη στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι
Μπορεί να βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αυτό το κάστρο, όμως, είναι εμπνευσμένο από το κάστρο ΄Ασφορντ της Ιρλανδίας φτιαγμένο από 100 ετών μάρμαρο Καρχηδόνας, ενώ διαθέτει δρύινα πατώματα και ψηλοτάβανες αίθουσες. Μπορεί κανείς να διαλέξει που θα απολαύσει τον ύπνο του ανάμεσα στα πέντε υπνοδωμάτια, το μπάνιο του ανάμεσα στα επτά λουτρά, αλλά και το τσάι του ατενίζοντας το τζάκι με των 200 ετών γλυπτό διάκοσμο.

Κάστρο Sauerburg Castle, Wiesbaden, Germany
Εχοντας τις ρίζες του στον 14ο αιώνα, αυτή η ιδιοκτησία ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco αλλά δεν είναι υπό κατάρρευση. Το ακριβώς αντίθετο... Πλήρως ανακαινισμένη το 2004 κι έχοντας 23 δωμάτια διαθέσιμα, είναι σε πλήρη λειτουργία κι ικανή να εξυπηρετήσει και τους πιο απαιτητικούς ιδιοκτήτες κι επισκέπτες.

Φρούριο ωκεανού, Μελβούρνη Φλόριντα
 Ενα κάστρο δίπλα στο κύμα; Στην ηλιόλουστη Μελβούρνη όλα είναι πιθανά. Ακόμα κι ένα ... φρούριο ωκεανού. Μοιάζοντας με κάστρο playmobil και μάλιστα σε ζεστά μεξικάνικα χρώματα, το συγκεκριμένο κάστρο μπορεί να μην έχει ιστορία (καθ΄ότι χτίστηκε μόλις το 2004), μπορεί να αποζημιώσει, όμως, όσους ζητήσουν ανέσεις όπως πισίνα, πρόσβαση στην παραλία, ακόμα κι ένα υπέροχο roof με θέμα τον έναστρο ουρανό. Κι αν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε και κανένα πύραυλο να εκτοξεύεται από το παρακείμενο Κέιπ Κανάβεραλ. Σε κάποια κάστρα, ως εκ τούτου, εκτός από το παρελθόν μπορεί κανείς να «συναντήσει» και το μέλλον.

Ενα Βέλγικο κομψοτέχνημα στην Ανατολική Φλάνδρα
Μπορεί να μοιάζει βγαλμένο μέσα από ιστορικό ντοκιμαντέρ, όμως, το εικονιζόμενο κάστρο προσφέρει σύγχρονες ανέσεις. Ανακαινισμένο το 2013, το συγκεκριμένο πέντε υπνοδωματίων και πέντε μπάνιων οίκημα καλωσορίζει τον επισκέπτη του με πισίνα, τζακούζι, θερμαινόμενες αίθουσες και home cinema.

Πηγή: huffpost.gr

Φωτογραφίες: SOTHEBY’S INTERNATIONAL REALTY

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close