Πάμε Ταξίδι , Guide

Όλες οι λεπτομέρειες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Πλοίο Κύπρου-Ελλάδας: €130 και λιγότερα το εισιτήριο-Όλες οι λεπτομέρειες

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2020

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για την ακτοπλοική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδος. Ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής χθες η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου ανέφερε ότι εδώ και εβδομάδες υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το λεπτομερές αίτημα της Κύπρου και υπήρξε και δεύτερη επαφή για να εξηγηθεί το επείγον του αιτήματος και η απάντηση αναμένεται σύντομα.

Ανέφερε ότι μετά την απάντηση θα προχωρήσουν οι διαδικασίες των προσφορών εγκαίρως, ώστε να προλάβουμε την φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι το εισιτήριο θα κοστίζει για ένα άτομο, με επιστροφή και χωρίς όχημα γύρω στα εκατό ευρώ, χωρίς τα τέλη λιμανιών, και με τα τέλη υπολογίζεται το κόστος να μην υπερβαίνει τα 130 ευρώ.

Μιλώντας για το ζήτημα στο SigmaLive η Υφυπουργός και απαντώντας σε διευκρινιστικά ερωτήματα σημείωσε ότι το εισιτήριο θα ανέρχεται στα 100 ευρώ συν τα τέλη λιμανιών. Τα τέλη αυτά διαφέρουν από λιμάνι σε λιμάνι.

Γι’ αυτό η τελική τιμή θα οριστεί όταν επιλεγεί και ο προσφοροδότης σημείωσε η κ.Πειλήδου. Το ποσό λοιπόν των 130 ευρώ δύναται να είναι και χαμηλότερο στο τέλος της μέρας, διευκρίνισε. Στο εισιτήριο θα περιλαμβάνεται η θέση αεροπορικού τύπου καθώς και μια βαλίτσα τύπου καμπίνας. Για μια οικογένεια το κόστος θα είναι χαμηλότερο, αφού τα τέλη για τα παιδιά μέχρι συγκεκριμένη ηλικία θα είναι φθηνότερα.

Τα υπόλοιπα, δηλαδή το τέλος για μεταφορά αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας ή άλλων ειδών θα καθοριστούν στη συνέχεια όταν δηλαδή η Ευρωπαική Επιτροπή θα επανέλθει με τους όρους προσφοράς.

Στόχος επανέλαβε η Υφυπουργός μιλώντας στο SigmaLive είναι να τρέξουν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό προκειμένου η σύνδεση να λάβει σάρκα και οστά μέχρι το φετινό καλοκαίρι.

Τα δρομολόγια θα είναι όλο τον χρόνο ενώ για την χειμερινή περίοδο θα εκτελούνται πιο αραιά δρομολόγια. 
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close