Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

12 μοναδικά δωμάτια στο βουνό για ρομαντική διαμονή

Πάρε τον καλό σου ή την καλή σουκαι φύγε για μια ρομαντική απόδραση εκτός πόλης.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2020

H γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, φέτος πέφτει Παρασκευή, είναι λοιπόν μια ιδανική ευκαιρία για να κάνεις μια ρομαντική απόδραση με χειμωνιάτικο σκηνικό στα ορεινά της Κύπρου. 

Ψάξαμε λοιπόν και σου βρήκαμε χουχουλιάρικα δωμάτια μονάχα για δυο. Φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο, κάποια με τζάκι και τζακούζι κι’ άλλα με θέα που μαγεύει, είναι ιδανικά για να γιορτάσεις την μέρα των ερωτευμένων. 

12 ατμοσφαιρικά και cozy δωμάτια θα σου προσφέρουν απολυτές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας σε σένα και το ταίρι σου. 

The Vouni Collection 
Όμορφος ξενώνας, που προσφέρει απαράμιλλη γαλήνη και ηρεμία, ιδανικός για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα.
To δωμάτιο: Επιπλωμένο σε σύγχρονο στυλ, το ‘Hideaway’ είναι ιδανικό για δύο άτομα, προσφέροντας όλες τις ανέσεις και διατηρώντας ταυτόχρονα τη γοητεία μιας μικρής κατοικίας χωριού. Με κίτρινη πέτρα, τζάκι, ένα υπέροχο κρεβάτι, λεπτομέρειες από ξύλο, προσφέρει ζεστασιά και ατμοσφαιρικότητα.
(99834719)

Serenity Boutique Houses
Το Serenity Boutique Houses μοιάζει η ιδανική επιλογή για διαμονή στο χωριό. Βρίσκεται στο Βουνί της Λεμεσού, ένα από τα κρασοχώρια της Κύπρου σε ένα μαγευτικό τοπίο με εντυπωσιακό κλίμα. Το Serenity Boutique Houses αποτελείται από δύο σουίτες, την Suite with garden view και τη deluxe queen suite, δύο ξεχωριστές πολυτελής σουίτες σε μια πλήρως ανακαινισμένη, πετρόκτιστη τριώροφη οικία, σχεδιασμένες με πολύ αγάπη για να δώσουν μια ιδιαίτερη νότα χαλάρωσης και ηρεμίας. Η suite with garden view και η deluxe queen suite μπορούν να μετατραπούν κατόπιν συνεννόησης σε μια τριώροφη κατοικία και να προσφερθεί για τέσσερα άτομα.  
(99226600) Βουνί επ. Λεμεσού.

Oinou Strata Luxury Suites & Wine Bar
Πρόκειται για ένα πανδοχείο –όπως αυτοαποκαλείται–, αναπαλαιωμένο με πολλή αγάπη και εμποτισμένο με έντονο άρωμα έρωτα και οίνου στο Βουνί της επαρχίας Λεμεσού. 
Το δωμάτιο: H Deluxe σουίτα Shiraz με πρωτότυπο σχεδιασμό, vintage αισθητική και όλες τις ανέσεις για να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία διαμονής. Τζάκι, τζακούζι, πολυτελή προϊόντα περιποίησης, πρωινό στο δωμάτιο, platter και welcome drink κατά την άφιξη θα σε κερδίσουν μεμιάς. Το Oinou Strata, διαθέτει κι έναν ‘μικρό ναό’ αφιερωμένο στο καλό κρασί, με ξεχωριστές επιλογές σε εκλεκτούς οίνους και ένα μενού φαγητού με επιλογές  που μπορούν να συνοδεύσουν επάξια το ποτό σου. 
(25944244) Βουνί, επ. Λεμεσού.

Αριστοτέλειο boutique hotel 
Τοποθετημένο κοντά στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το Αριστοτέλειο είναι ένα boutique hotel στον Πεδουλά το οποίο αποτελείται από 8 δωμάτια με θέα στην πόλη.
Το δωμάτιο: Κάθε δωμάτιο είναι φινετσάτα διακοσμημένο και πλήρως εξοπλισμένο με μίνι μπαρ, ντουλάπα και πέτρινο τζάκι μπανιέρα και τζακούζι .  
 (22953334 / www.aristotelioboutiquehotel.com) Πεδουλάς.

Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses Lofou
Στην καρδιά της Λόφου, σε μια όμορφη τοποθεσία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τυπική της παράδοσης του τόπου, το Oinoessa θα σε μαγέψει με τη φιλοξενία και τις εγκαταστάσεις του.
To δωμάτιο: Η ολοκαίνουρια σουίτα Θέα (με την ομολογουμένως πανοραμική θέα) αποτελεί ένα εξαιρετικά ευρύχωρο κατάλυμα. Είναι χωρισμένη σε δύο επίπεδα, το ισόγειο και το πατάρι. Στο ισόγειο βρίσκεται η κουζίνα, που είναι εφοδιασμένη με όλα τα κουζινικά σκεύη, το σαλόνι με το ευρύχωρο καθιστικό και τους μαλακούς καναπέδες, που θα σε καλομάθουν, και το τζάκι που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα. Η δε σκάλα που θα δεις στο ισόγειο θα σε οδηγήσει στο πατάρι, όπου θα απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης... στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί σε περιμένει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και μία μπανιέρα με τζακούζι.
(99373371) Λόφου.

Casale Panayiotis
Ένα καινοτόμο ξενοδοχειακό συγκρότημα, του οποίου οι ξενώνες βρίσκονται σε όλη την έκταση του χωριού, αφού πρόκειται για αναπαλαιωμένα σπίτια κατοίκων. αθένα από τα 41 δωμάτια (ενός και δύο υπνοδωματίων) και σουίτες, με ονόματα όπως Βυζαντινό, Μάραθος, Αγ. Μαρίνα, Ηλιακό, Πάνθεον, αναπαλαιώθηκαν διατηρώντας τον αυθεντικό και αρχικό τους χαρακτήρα και τη γοητεία. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο διαφορετικά διατηρώντας τα κυπριακά παραδοσιακά στοιχεία των σπιτιών.
To δωμάτιο: Προτίμησε να μείνεις σε superior studio το όποιο περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένα με θέρμανση, κλιματισμό, τηλεόραση, DVD-CD Player, mini bar, υδρομασάζ και τζάκι.
 (22952444) Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.

Λύχνος 
Είναι ένα παραδοσιακό πετρόκτιστο οικογενειακό κτίσμα 200 ετών το οποίο ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε γουστόζικο αγροτουριστικό συγκρότημα με 4 χώρους διαμονής. Οι τέσσερις σουίτες του, η μία αποτελούσε το μπακάλικο του χωριού, η δεύτερη ένα ξυλουργείο, η άλλη με σανιδωτή οροφή και η τελευταία ένα δίχωρο, προσφέρουν μια πολυτελή και άνετη διαμονή χωρίς να καταργούν την παραδοσιακή τους αξία.
Το δωμάτιο: η Junior σουίτα του ξενοδοχείου είναι πλήρως εξοπλισμένη και περιλαμβάνει τζάκι και τζακούζι. 
(22642641) Ασκάς,

RedBlue Door 
Το RedBlue Door βρίσκεται στο χωριό Λεύκαρα και προσφέρει πλήρως εξοπλισμένες πέτρινες κατοικίες που συνδυάζουν παραδοσιακές και μοντέρνες λεπτομέρειες. Η περιοχή γύρω από το RedBlueDoor είναι ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες, όπως ψάρεμα, πεζοπορία και ποδηλασία. Η πόλη της Λάρνακας απέχει 35χλμ. από το συγκρότημα.
Το δωμάτιο: Η παραδοσιακή κατοικία δύο υπνοδωματίων διαθέτει μοντέρνα επίπλωση άρτια εξοπλισμένη κουζίνα με τραπεζαρία, τζάκι, τζακούζι. 
(99420984) Πάνω Λεύκαρα, επ Λάρνακας

Apokryfo Traditional Guesthouses
Μια νοσταλγική και ρομαντική επιλογή για διαμονή, σε ένα κτίριο χτισμένο με πέτρα, σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική, και διακοσμημένο με μοντέρνα αλλά και παραδοσιακά στοιχεία.
To δωμάτιο: Κλείσε διαμονή στη ‘στέρνα’, το ένα από τα σπίτια του καταλύματος, το οποίο περιλαμβάνει ένα ζεστό καθιστικό με τζάκι, εξοπλισμένη κουζίνα, μπαλκόνι και αυλή. Ανεβαίνοντας τα σκαλάκια, θα βρεθείς στο υπνοδωμάτιο, με το υπέροχο κρεβάτι με ουρανό!Μερικά από τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι και άλλα έχουν ιδιωτική αυλή. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το εστιατόριο Αγρινό, στο οποίο ο επισκέπτης θα γευτεί κυπριακή κουζίνα, με θέα την πισίνα που βρίσκεται στο κέντρο της εσωτερικής αυλής. Στο σπα και στο γυμναστήριο μπορεί ο καθένας να χαλαρώσει με μασάζ ή σάουνα, ενώ στο δωμάτιο παιχνιδιών μπορεί κανείς να διασκεδάσει με την παρέα του.
(25813777, 96475530) Λόφου, επ. Λεμεσού.

Palatakia Village Houses
Σε ένα κτίριο 300 ετών, που συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις μοντέρνες ανέσεις, θα χαλαρώσεις και θα ξεφύγεις από τη ρουτίνα.
Δωμάτιο: Εσύ και το έτερον ήμισυ θα μείνετε στο Superior Double Room, που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, με το μπαλκόνι που προσφέρει άπλετη θέα στο χωριό και την πισίνα. Στα έξι αναπαλαιωμένα σπίτια μπορείς να απολαύσεις χαλαρές και ήρεμες μίνι διακοπές και συνάμα να ανακαλύψεις τις ομορφιές που κρύβει ένα χωριουδάκι της Κύπρου.
(99934807) Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας.

Ipio Vouni Suites
Ένα πέτρινο συγκρότημα από έξι deluxe studio δύο ατόμων (μεταξύ των οποίων και δύο όμορφες σουίτες), που βρίσκεται στην καρδιά του χωριού Βουνί, σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό, που μετρά περίπου 200 χρόνια ζωής. Τα στούντιο-σουίτες έχουν διακοσμηθεί με τρόπο που συνδυάζει την παραδοσιακή αύρα του χωριού και του κτιρίου με μοντέρνα στοιχεία στην επίπλωση, αποτελώντας ιδανική επιλογή για ρομαντικές αποδράσεις.
To δωμάτιο: Θα μείνεις στο Superior δίκλινο δωμάτιο, με τη χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα, το άνετο διπλό κρεβάτι, τη μοντέρνα επίπλωση και το καθιστικό με τηλεόραση, που θα σου προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία. 
(99577140) Βουνί, επ. Λεμεσού.

Το Απόκεντρο
Στο γραφικό καταπράσινο χωριό της Άλωνας, που είναι χτισμένο μέσα στο φουντουκοδάσος, βρίσκεται το καινούργιο συγκρότημα αναπαλαιωμένων παραδοσιακών κατοικιών "Το Απόκεντρο". Το νέο αγροτουριστικό κατάλυμα συνδυάζει την γνήσια κυπριακή φιλοξενία με ένα πλήθος φυσιολατρικών δραστηριοτήτων. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο παραδοσιακές κατοικίες, κάθε μια με ξεχωριστή προσωπικότητα και υπέροχη διακόσμηση. Το δωμάτιο: Οι οικείες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του χωριού, συνδυάζοντας την παραδοσιακή αισθητική με τις ανέσεις του σήμερα. Κάθε σπίτι έχει το δικό της όνομα και χαρακτήρα. Η πρώτη οικεία λέγεται "Μελανόπετρα" και διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, ενώ η δεύτερη οικία είναι το "Κερασόδενδρο" που διαθέτει δύο υπνοδωμάτια. Το καθένα, όμως, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5 άτομα.
(99757234) Άλωνα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close