News , Guide

4 νέα “instagrammable” μαγαζιά με γλυκά στην Αθήνα

Εllyz, Flour of Youth, Wild Souls και F/Φ τα πιο instagrammable νέα μαγαζιά με γλυκά της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου 2020

Οι πρώτες ημέρες του νέου χρόνου μονίμως χαρακτηρίζονται από όρεξη για περιπέτειες, ελεύθερο χρόνο που αρνούμαστε να αποχωριστούμε και την μυρωδιά καινούργιου στην ατμόσφαιρα. Η Αθήνα, αν και λίγο πιο κρύα από ότι την έχουμε συνηθίσει, εξακολουθεί να λαμπυρίζει κάτω από το φως του χειμωνιάτικου ήλιου και μας προκαλεί να βολτάρουμε στα στενάκια της. Η Athnes Voice λοιπόν μας προτρέπει να ανακαλύψουμε όλα εκείνα τα μαγαζιά που με το ιδιαίτερο design τους και τα λαχταριστά γλυκά τους, κέρδισαν το κόσμο του Instagram. 


Αν είσαι γλυκατζής, σίγουρα αναζητάς τον επόμενο σταθμό που θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σου. Αν είσαι και κηνυγός των likes στο ίνσταγκραμ, πρώτα θα σου αποσπάσει την προσοχή το οτιδήποτε όμορφο, χρωματιστό, έτοιμο για να αποτελέσει φόντο στην επόμενη φωτογραφία-προφίλ σου.
Για εσένα τον ινφλουένσερ λοιπόν έχουμε προτάσεις! Ιδού τρία μαγαζιά με παστέλ τοίχους, παραμυθένια αισθητική και γλυκές λιχουδιές που σε περιμένουν. Μαζί με την κάμερά σου.

Wild souls

Μία τρομερά πρωτότυπη πρόταση που συνδυάζει το ινσταγκραμικό περιβάλλον με την υγιεινή διατροφή. Ναι, είπαμε «υγιεινή διατροφή» αλλά μην σταματήσεις να διαβάζεις! Μπορεί η νέα άφιξη της οδού Βουλής να προσφέρει μόνο vegan και raw προιόντα, όμως σου υποσχόμαστε πως ό,τι και αν δοκιμάσεις θα είναι εξαιρετικά νόστιμο. Και ως επιπλέον μπόνους, θα σε κάνει να αισθανθείς και καλύτερος άνθρωπος που καταναλώνει μόνο αγνά προϊόντα. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τον χαλβά, ακόμα και αν κανονικά δεν δηλώνεις ο μεγαλύτερος φαν του (με εξαίρεση την Καθαρά Δευτέρα γιατί συνήθως δεν υπάρχει κάτι άλλο γλυκό στο τραπέζι). Εδώ φτιάχνεται μόνο με σουσάμι και αγνό μέλι (στην πιο απλή εκδοχή του) και είναι τόσο νόστιμος που σίγουρα θα σε μεταπείσει.
Μπορείς επίσης να επιλέξεις ένα από τα άλλα χειροποίητα γλυκά της βιτρίνας, όπως το cheesecake με κουρκουμά το οποίο ήταν έκτακτο, και να φύγεις κρατώντας βαζάκια με παχύρρευστα spreads όπως φυστικοβούτυρο και ταχίνι. Όσο για το ντεκόρ, κυριαρχεί παντού ένα απαλό σομόν που σε γαληνεύει, ενώ οι κάκτοι που βρίσκονται διάσπαρτοι στον χώρο δικαιολογούν το «wild» του ονόματος.
Βουλής 36
21 03231438

Ellyz 

To Ellyz «άνθισε» στο Μοναστηράκι και θυμίζει περισσότερο σκηνικό ταινίας παρά καφέ. Τελείως μα τελείως κοριτσίστικο, όλο ροζ, λουλουδάτο και φωτογραφίσιμο μέχρι της τελευταίας σπιθαμής του. Είναι εμφανές ότι σχεδιάστηκε από την αρχή με σκοπό να γοητεύσει τον κόσμο του ίνσταγκραμ, γεγονός που κατάφερε σχεδόν αμέσως, καθώς συγκέντρωσε πάνω από δέκα χιλιάδες ακολούθους μόλις έναν μήνα αφού άνοιξε!
Το μενού κινείται και εκείνο στο ίδιο «παραμυθένιο» ύφος, με πιάτα που βασίζονται κυρίως στην αισθητική. Κέικ με ροζ τριαντάφυλλα, pancakes με σοκολάτα ruby, smoothies σε χρώμα λιλά, donuts με χρυσόσκονη και δεν συμμαζεύεται. Αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς να έχεις το νου σου ότι θα περιμένεις αρκετά καθώς υπάρχει ουρά και σειρά προτεραιότητας.
Αγίου Φιλίππου 11, Μοναστηράκι

F/Φ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κουκάκι και την food-κονσεπτική σκηνή του που μονίμως εξελίσσεται. Νέο μέλος της είναι και το F/Φ, ένα κουφετί μαγαζάκι που συνδυάζει την μπουτίκ με το καφέ και υπόσχεται να σε εμπνεύσει. Στον χαριτωμένο διώροφο χώρο υπάρχουν γωνίες ταμάμ για φωτογραφήσεις, μεγάλοι καναπέδες και κρεβάτια-αιώρες.
Γύρω γύρω θα παρατηρήσεις διακοσμητικά φτιαγμένα στο χέρι τα οποία μπορείς και να αγοράσεις, μαζί με κοσμήματα και ρούχα φτιαγμένα από διαφορετικούς καλλιτέχνες και σχεδιαστές. Παντού επικρατεί μία όμορφη ησυχία που σε προκαλεί να αράξεις εκεί για ώρες, απολαμβάνοντας λαχταριστή ζεστή σοκολάτα, διαβάζοντας, γράφοντας ή παίζοντας επιτραπέζια.
Δημητρακοπουλου 65-67
Κουκάκι

Flour of Youth

Πριν φύγεις από τα κουκακιώτικα δρομάκια, πέρασε μία βόλτα και από το φρεσκότατο Flour of Youth, το οποίο μόλις άνοιξε και σερβίρει cupcakes και τούρτες σαν έργα τέχνης.
Πιστό και αυτό στο παστέλ-ροζ-λουλουδιασμένο στιλ που τόσο φαίνεται να αρέσει, αποτελεί ένα μικρούλι και cozy σημείο που σε προσκαλεί να πιεις τσάι και να περάσεις τις κρύες ημέρες του Χειμώνα τρώγοντας κεκάκια. Και αν σε πάρει εκεί η νύχτα, μπορείς από τσάι να το γυρίσεις σε moscato.
Βεΐκου 91
Αθήνα

Πήγη: athensvoice.gr

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close