Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μπήκαμε στην κουζίνα του Βασίλη Κουτσιούμπα

Μάθαμε τα μυστικά της επιτυχίας του και όλα όσα μας ετοιμάζει στο Street Food Balcony

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2020

Έχει αναγάγει την παρασκευή των burger σε επιστήμη φέρνοντας στο νησί μια νέα γαστρονομική τάση στον τομέα του burger industry.

WHO IS WHO
Ο Βασίλης Κουτσιούμπας εργάζεται ως Head Chef στο Street Food Balcony. Είναι απόφοιτος της σχολής Chef d’Oeuvre με μαθήματα μαγειρικής γευσιγνωσίας. Επίσης, παρακολούθησε σεμινάρια οινολογίας και σεμινάρια ανατομίας και κοπής κρεάτων. Βραβεύτηκε με το Golden Award 2018 από το Beyond Taste International Gastronomy.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως chef και πώς τους πετυχαίνετε;
O πρωταρχικός μου στόχος είναι να εισπράττω από τον κόσμο που δοκιμάζει τα πιάτα μου αυτήν τη μικρή καταφατική κίνηση του κεφαλιού στην πρώτη μπουκιά. Αυτή είναι η απόλυτη επιβεβαίωση για κάθε μάγειρα ότι έχει πετύχει τον στόχο
του. Είχα ασχοληθεί αρκετά χρόνια με διάφορες κουζίνες, αλλά σταθμός για μένα ήταν όταν θέλησα να κάνω μια πρωτοποριακή επιχειρηματική κίνηση βασισμένη σε αυτό που γνωρίζω και αγαπώ.Έφτιαξα, λοιπόν, μια καντίνα, η οποία πουλούσε μόνο burger εξ ολοκλήρου φτιαγμένα από εμένα με κρέας A' ποιότητας, δηλαδή αμερικανικό black angus, τότε που για όλους οι καντίνες πουλούσαν μόνο ‘βρώμικο’. Από τότε το burger έγινε για μένα η βάση της δημιουργίας μου. Μου αρέσει να
φτιάχνω καθαρές γεύσεις και υφές χωρίς περιττές πολυπλοκότητες. Να είναι ακριβώς αυτό που υπόσχονται. Γι’ αυτό και στο μενού μου, διαβάζοντας το κάθε burger ο πελάτης ξέρει ακριβώς τι θα φάει.

Πώς θα θέλατε να εξελιχτεί η γαστρονομία στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια;
Δεν γνωρίζω την κυπριακή κουζίνα ακόμα. Από τα λίγα που έχω δοκιμάσει όσο καιρό είμαι στη Λευκωσία θεωρώ ότι εξελίσσεται συνεχώς και εμπλουτίζεται από τους chef.

Αν σας ζητούσαμε να μας ετοιμάσετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα, τι θα σερβίρατε;
Στην παρούσα φάση, μιας και φτιάχνω burger, ένα πλούσιο burger με πατάτες και σαλάτα.

Τι είναι αυτό που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα σας;
Οι σωστοί συνεργάτες, η καθαριότητα και ο σεβασμός σε όλα τα άτομα που αποτελούν την αλυσίδα της κουζίνας. Είναι όλοι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία και σε όλους δίνω το κίνητρο να νιώθουν χρήσιμοι και δημιουργικοί. Και βέβαια οι ποιοτικές βάσεις για τη δημιουργία των πιάτων.

Για ποιες διασημότητες θα θέλατε να μαγειρέψετε;
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος διάσημος για να σε κάνει να νιώσεις υπερήφανος για το φαγητό που σερβίρεις. Παρόλα αυτά, τους τελευταίους δύο μήνες έχουν δοκιμάσει τακτικά τα πιάτα μου ο Δήμαρχος της Λευκωσίας, Υπουργοί της τωρινής Κυβέρνησης και προ ημερών μάς επισκέφτηκε ολόκληρο το καστ γνωστής τηλεοπτικής σειράς.

CHEF’S HIGHLIGHTS
Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα και γιατί;
Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη αγαπημένη κουζίνα. Πάντα εκπλήσσομαι όταν δοκιμάζω κάτι νέο, έστω και αν είναι αποτέλεσμα multi-culti.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο κυπριακής κουζίνας;
Πρόσφατα δοκίμασα το κολοκάσι γιαχνί με χοιρινό, χοντροκομμένο σέλινο, σπιτική σάλτσα ντομάτας και μπόλικο λεμόνι. Το λάτρεψα από την πρώτη μπουκιά.

Ποιο κυπριακό φαγητό θα θέλατε να ‘πειράξετε’ και πώς;
Δεν θα πείραζα κανένα κυπριακό πιάτο, γιατί μια πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις. Θεωρώ οτι η γαστρονομική παράδοση ενός τόπου πρέπει να μένει ως έχει, ιδιαίτερα η κυπριακή κουζίνα, που διαθέτει πλούσια ιστορία με καταπληκτικά παραδοσιακά πιάτα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close