Πάμε Ταξίδι , Guide

20 μαγευτικοί προορισμοί για το 2020

Κοντινά και μακρινά, πάμφθηνα ή εξωτικά, το κάθε ένα έχει τη χάρη του.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2020

Υγεία, ευτυχία και πολλά πολλά ταξίδια. Αυτή είναι η σωστή ευχή για κάθε νέα χρονιά. Χωρίς άλλες εισαγωγές, λοιπόν, ευχόμαστε το 2020 να σε βρει σε τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω μαγικά μέρη.

Στη Λυών της Γαλλίας, εκεί που γεννήθηκαν μεταξύ άλλων ο Μικρός Πρίγκιπας και η τέχνη του κινηματογράφου.

Στη Γρανάδα της Ισπανίας, όπου τα παλάτια των Αράβων συνυπάρχουν με το βαθιά ισπανικό φλαμένκο, που χορεύεται ακόμα μέσα σε σπηλιές φωτισμένες από κεριά.

Στη Μάλτα, να χαζεύεις με τη μικρότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης και το αρχαιότερο κτίσμα του πλανήτη μας που στέκεται ακόμα.

Στην Άκαμπα της Ιορδανίας, για να εξερευνήσεις την μυθική Πέτρα του Ιντιάνα Τζόουνς και να κοιμηθείς κάτω από εκατομμύρια αστέρια στην έρημο Wadi Rum.

Στο Τόκυο, γιατί αυτή η απόλυτα φουτουριστική πρωτεύουσα φιλοξενεί την πρώτη Ολυμπιάδα της νέας δεκαετίας, κι αυτός είναι ένας πολύ ενδιαφέρων συμβολισμός.

Στη Λαπεενράντα της Φινλανδίας, που αφενός έχει πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια, αφετέρου συνδυάζεται τέλεια με την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, που απέχει ένα τρίωρο οδικώς και δεν έχει πια περίπλοκες διαδικασίες για βίζα.

Στα Κανάρια, κατά προτίμηση εκεί γύρω στον Γενάρη-Φλεβάρη, για να γλιτώσεις λίγο χειμώνα αν είσαι παιδί του καλοκαιριού, ενώ παραμένεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης –ούτε διαβατήριο χρειάζεσαι, ούτε τίποτα.

Στη Νέα Υόρκη, γιατί ένα τουλάχιστον ταξίδι στην πρωτεύουσα του κόσμου πρέπει να το κάνεις στη ζωή σου.

Στην Ισλανδία, για να δεις μυθικούς καταρράκτες, πράσινα φώτα να χορεύουν στον ουρανό και άλλα εξωπραγματικά, σαν να ταξιδεύεις σε άλλον πλανήτη.

Στη Σικελία του ιταλικού νότου, να βουτάς σε απίστευτες παραλίες και να βολτάρεις σε μαγικές αρχαίες πόλεις.

Στη Βενετία, που θα αναγεννιέται πάντα από τις στάχτες της, και θα είναι πάντα… η Βενετία. Ένα από τα ομορφότερα μέρη του μικρού μας του πλανήτη.

Στο Κουτάισι την παλιά μεσαιωνική πρωτεύουσα της Γεωργίας, όπου η Wizzair πετά απευθείας από την Αθήνα με διψήφιες τιμές εισιτηρίων (στα 50-60€ πήγαινε έλα, κατά κανόνα).

Στο Κάιρο, γιατί ό,τι και να λέμε, η πρώτη φορά που θα αντικρίσεις από κοντά τις Πυραμίδες δεν θα συγκρίνεται με τίποτα απ’ όσα έχεις ζήσει.

Στη Νέα Ζηλανδία, που ναι, είναι μακριά, και ναι, έχει ακριβά αεροπορικά, αλλά αν είναι να ονειρευόμαστε, ας το κάνουμε γκράντε. Τοπία βγαλμένα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών δεν έχει αλλού.

Στην Κροατία, να κάνεις island hopping… α λα βαλκανικά, τώρα που η Aegean πετάει εκεί φτηνά.

Στο πανέμορφο Μπρίστολ, γιατί η Αγγλία δεν εξαντλείται στο Λονδίνο, αλλά και γιατί η easyjet πετά εκεί απευθείας από την Αθήνα, και με σούπερ οικονομικά εισιτήρια.

Στο Μαρακές, για νύχτες εξωτικές, με αρώματα ανατολίτικα και πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια (πηγαίνουν και η Ryanair και η Aegean).

Στο Περού, να κάνεις παρέα με χαριτωμένα λάμα και να σκαρφαλώνεις μυστηριακές πολιτείες χτισμένες από τους Ίνκας και τυλιγμένες στην ομίχλη.

Στην Κρακοβία, να βολτάρεις στις όχθες ενός ποταμού και στα σοκάκια μιας μεσαιωνικής πόλης βγαλμένης από παραμύθι.

Στην Κωνσταντινούπολη… κόντρα σε όλους τους ανέμους και τον άστατο ουρανό, που έλεγε και το τραγούδι. Γιατί πόλεις υπάρχουν πολλές, αλλά Πόλη είναι μόνο μία. «Και την είπαν έτσι, γιατί είναι η ομορφότερη πόλη του κόσμου», για να θυμηθούμε και τον παππού Φάνη της Πολίτικης Κουζίνας.

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close