Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

23 υπέροχα πράγματα να κάνεις τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς

Το πρώτο τριήμερο του χρόνου είναι ήδη εδώ!

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2020

Οι πρώτες μέρες του χρόνου είναι ιδιαίτερες, πιο χαλαρές και γεμάτες ενέργεια!

Γι' αυτό και εμείς έχουμε συγκεντρώσει όλα τα υπέροχα events που διοργανώνονται τις επόμενες μέρες στην Κύπρο και σου τα προτείνουμε για να περάσεις μοναδικές στιγμές με την οικογένειά σου! 

«Cats» από το West End στη Λεμεσό
Χορογραφίες και ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, εντυπωσιακά κοστούμια και επιβλητικά σκηνικά, δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα στο Cats που έρχεται κατευθείαν από το West End του Λονδίνου στην Λεμεσό στη σκηνή του Παττίχειου. Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα, με τη συμμετοχή 45 ηθοποιών, τραγουδιστών και χορευτών, σε σκηνοθεσία Γκραντ Μέρφι. Ζωντανά στη σκηνή η Ορχήστρα «The West End». Βασισμένο στο βιβλίο του Τ.Σ. Έλιοτ «Το εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του γερο-Πόσουμ», αποτελεί την πιο εκρηκτική συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού και ποίησης στην ιστορία των μιούζικαλ και μια από τις μακροβιότερες επιτυχίες του μουσικού θεάτρου. Αφηγείται την ιστορία μιας φυλής γάτων, τη νύχτα που αποφασίζουν, ποια από αυτές θα ανέβει στον ουρανό και θα επιστρέψει σε μια νέα ζωή. Παίζουν: Λούσι Ο’Μπιρν, Γκάβιν Κίναν, Λι Γουίλιαμ-Ντέιβις, Τζέρεμι Μπατ, Όλι Κορμπέτ κ.ά.
>> Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, 20.00, Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Ιανουαρίου, 15.00 & 20.00, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. Πληρ. 25377277. 

Coppélia από το Royal Ballet
Το Θέατρο Ριάλτο αρχίζει τη νέα χρονιά, με μια παράσταση για όλη την οικογένεια. Παρουσιάζει σε μαγνητοσκοπημένη προβολή την υπέροχη και κωμική ιστορία της Coppélia, μια τρυφερή ιστορία αγάπης, που ανήκει στον πολύ μικρό και εκλεκτό κύκλο των μπαλέτων του 19ου αιώνα, που επέζησαν μέχρι σήμερα. Το κλασικό αυτό αριστούργημα ανεβαίνει από το Royal Ballet σε χορογραφία Ninette de Valois και μουσική Léo Delibes. To σκηνικό του Osbert Lancaster ζωντανεύει ένα πολύχρωμο παραμύθι για όλη την οικογένεια. Την ορχήστρα του Royal Opera House διευθύνει ο  Barry Wordsworth. H «Coppélia» είναι ένα κωμικό μπαλέτο, αρχικά χορογραφημένο από τον Arthur Saint-Léon, σε μουσική του Léo Delibes και λιμπρέτο του Charles Nuitter. Το λιμπρέτο και οι σκηνές του μπαλέτου βασίζονται σε δύο ιστορίες του Eta Hoffmann: το «The Sandman και το «The Doll». Διάρκεια: 165’
>> Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19.00. Πληρ. 77 77 77 45/ www.rialto.com.cy 
 
Η «Αντιγόνη» ως τραγωδία δωματίου
Η παράσταση «Αντιγόνη» από το ΜΙΤΟΣ σε σκηνοθεσία Έλενας Αγαθοκλέους δεν εστιάζει στην ανωτερότητα του θείου νόμου έναντι στον ανθρώπινο, αλλά στην ανάγκη να ακούει ο ένας τον άλλο, να μελετά την άλλη άποψη, επειδή «κανείς δεν έχει ποτέ δίκαιο μόνος του» (στ. 707). Είναι μια πολιτική συζήτηση, μια δημόσια κουβέντα περί των νόμων της πόλεως, που πραγματοποιείται σε χώρους τέχνης σε Λεμεσό και Λευκωσία. «Γνωρίζουμε πως η πόλη μόλις έχει βγει από έναν πόλεμο, άρα η ηρεμία είναι το ζητούμενο. Η επερχόμενη σύγκρουση όμως της Αντιγόνης με τον Κρέοντα, σχετικά με την ταφή ή όχι του νεκρού αδελφού της Πολυνείκη, προκαλεί νέες αναταράξεις στην πόλη. Αυτοί οι δύο όχι μόνο δεν μετακινούνται από τη θέση τους, αλλά και υπερασπίζονται με τυφλό και απόλυτο τρόπο τη γνώμη τους» λέει η σκηνοθέτιδα για το έργο. Επεξεργασία κειμένου Ράνια Ιακώβου και Έλενα Αγαθοκλέους. Αντιγόνη – Στυλιάνα Ιωάννου, Ισμήνη – Ελεάνα Αλεξάνδρου, Κρέοντας – Μιχάλης Ασιήκκας, Φύλακας, Άγγελος – Ευριπίδης Δίκαιος, Αίμονας – Νεκτάριος Θεοδώρου, Τειρεσίας – ο ποιητής Μάριος Αγαθοκλέους
>> Παρασκευή 3, 19.00 & 20.30 και Σάββατο 4 Ιανουαρίου, 19.00, Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, Λεμεσός. Πληρ. 97 879793 - εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com και στα Stephanis.

Έργα από την ιστορική γκαλερί «Δεσμός» στην Art Seen
Τη δεκαετία του ’70 και του ’80, η γκαλερί «Δεσμός» της Έπης Πρωτονοταρίου και του Μάνου Παυλίδη, ανέδειξε το έργο νέων και ανερχόμενων καλλιτεχνών όπως οι Νίκος Αλεξίου, Κώστας Βαρώτσος, Θανάσης Τότσικας, φιλοξενώντας μάλιστα την πρώτη τους ατομική έκθεση στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, άνοιξε τις πόρτες του σε ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες της γενιάς του ’60, όπως ο Νίκος Κεσσανλής και η Χρύσα Ρωμανού. Ανάμεσα στα έργα που παρουσίασε η γκαλερί περιλαμβάνονται και δημιουργίες σημαντικών Κυπρίων καλλιτεχνών, όπως του Νίκου Κουρούσιη, της Μαρίας Λοϊζίδου, του Μιχάλη Μιχαηλίδη, του Δημήτρη Κωνσταντίνου και της Άννας Κωνσταντίνου. Η Art Seen φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά έργα 25 καλλιτεχνών της ιστορικής γκαλερί στην Αθήνα «Δεσμός» κάτω από τον τίτλο «Λεπτομέρειες μιας περιπέτειας».
>> Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, Art Seen, Λευκωσία. Πληρ. 22006624. Μέχρι 17/1.

Το έργο που πάει λάθος, στο Θέατρο Ένα
Τη βραβευμένη, ανατρεπτική βρετανική κωμωδία του επιτυχημένου τριδύμου των Χένρι Λιούις, Τζόναθαν Σάιερ και Χένρι Σιλντς «Το έργο που πάει λάθος» προτείνει το Θέατρο Ένα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Πρόκειται για ένα έργο μέσα σε ένα έργο το οποίο προσπαθούν να ανεβάσουν φιλόδοξοι ερασιτέχνες ηθοποιοί/ φοιτητές οι οποίοι όμως τα κάνουν θάλασσα. Εγκλήματα ίντριγκες, πάθη, τέσσερις πιθανοί δολοφόνοι κι ένας επιθεωρητής, ο οποίος καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση, είναι τα στοιχεία που κάνουν την παράσταση ενδιαφέρουσα. Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Γιώργος Τζωρτζής, Διομήδης Κοφτερός, Βασιλική Ανδρέου, Φανή Σωκράτους, Σάββας Μένοικου, Γιώργος Χριστοδούλου. 
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 στο Θέατρο Ένα (Αθηνάς 4, Λευκωσία). Κρατήσεις στο τηλ. 22348203.

Βάφ' τα Μαύρα αλά Κυπριακά
H ξεκαρδιστική κωμωδία του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου, προσαρμόζεται στην κυπριακή πραγματικότητα από τη Μαρίνα Φραγκεσκίδου. Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκας. Ένας νεκρός μεγαλοεπιχειρηματίας, κληρονόμοι, ένα φέρετρο, μοιραίες γυναίκες και περιουσίες για μοίρασμα εμπλέκονται σε μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης. Παίζουν: Κώστας Καζάκας, Έλενα Ευσταθίου, Έλενα Χριστοφή, Ζωή Κυπριανού, Μιχάλης Μουστάκας, Εύρος Βασιλείου, Μαρία Παπακώστα, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Ειρήνη Σαλάτα.
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, θέατρο ΠΑΣΥΔΥ, Λευκωσία, 20.30. Πληροφορίες: 70009093.

Γυάλινος κόσμος από το Θέατρο Ανεμώνα 
Μια προβληματική οικογένεια του Νότου, με έναν πατέρα μόνιμα απόντα – τελικά αλκοολικό- και μια μητέρα, την Εντουίνα, ημίτρελη και αποκομμένη από την πραγματικότητα, μια αδελφή, τη Ρόουζ, με πολλά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία κατάλληλη θεραπεία κρίθηκε η λοβοτομή που την κατέστησε άβουλο ενήλικα με παιδικό μυαλό μέχρι τον θάνατο της. Αυτό περίπου είναι και το κλίμα, ο καμβάς του “Γυάλινου Κόσμου”, του κατεξοχήν αυτοβιογραφικού έργου του Ουίλλιαμς! Η καλλονή στα νιάτα της όπως μας λέει, αλλά και ανισόρροπη πια, Αμάντα Ουίνγκφιλντ, ηρωική και συνάμα αυταρχική μάνα, προσπαθεί να επιβιώσει σε μια φτωχική γειτονιά του Σαιν-Λούις του Μιζούρι, ζώντας μαζί με τον εικοσάχρονο γιο της Τομ (το πραγματικό όνομα του Ουίλιαμς) που εργάζεται σε αποθήκη παπουτσιών, γράφει ποιήματα,τρέχει στα σινεμά, ξεπορτίζει για ώρες μέσα στη νύχτα.. και τη μεγαλύτερη κόρη της Λάουρα, που, χτυπημένη από πολιομυελίτιδα, κουτσαίνει ελαφρώς.Αντίθετα από τον Τομ, η Λάουρα ζει κλεισμένη στο σπίτι υπομένοντας την ασφυκτική του ατμόσφαιρα, με μόνη διαφυγή τη μουσική που παίζει το γραμμόφωνο του πατέρα της -που τους έχει εγκαταλείψει πια- αλλά κυρίως περνώντας τις ώρες της ασχολούμενη με τη συλλογή της από μικρά γυάλινα ομοιώματα ζώων. Η Αμάντα πιέζει τον Τομ να φέρει κάποιο αγόρι να γνωρίσει στην αδελφή του κι εκείνος καλεί σε δείπνο έναν γνωστό του από τη δουλειά, τον ευπροσήγορο και εμφανίσιμο Τζιμ Ο’ Κόνορ. Ο τελευταίος θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση να κρατήσει συντροφιά στη Λάουρα- που από την πρώτη στιγμή αναγνωρισε στο πρόσωπο του το αγόρι που της άρεσε στο γυμνάσιο- ενώ όταν θα τους αφήσουν μόνους. Παίζουν: Ιωάννα Σιαφκάλη,Άγγελος Αγαθάγγελος,Βάρσια Αδάμου,Νικόλας Πέτρου
>> Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, 20.30 & Κυριακή 19.00, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, μέχρι 29/3. Πληρ. 70007721. 120’.

Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ
Το ερωτικό ειδύλλιο της μοναχοκόρης ενος νεόπλουτου ζεύγους Ελληνοκυπρίων, η σοκαριστική γνωριμία με τους Συμπεθέρους και η ξεκαρδιστική πλοκή του έργου υπόσχονται ανατροπές και μπόλικο γέλιο στους θεατές. Πρόκειται για την κυπριακή έκδοση του έργου Συμπέθεροι από τα Τίρανα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέπα. Παίζουν:  Λώρης Λοϊζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Σοφία Καλλή,Πένυ Φοινίρη, Μαρίνα Βρόντη,Στέλλα Φιλιππίδου, Γιώργος Ευαγόρου και Σαββίνα Γεωργίου.
>> Παρ 3, Σ 4, Κ 5 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία. Ώρα έναρξης παραστάσεων 20:30. Εισιτήρια: www.SoldOutTicketbox.com & Πληροφορίες 70001910.

One for Sorrow από τη Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου
Η Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου παρουσιάζει σε Πανελλήνια πρώτη το έργο της Βρετανίδας συγγραφέως Κορντίλια Λιν «One for Sorrow». Η παράσταση θα ανέβει στο Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο στο πλαίσιο του project Σ Ε Ζ Ο Ν Γυναίκες 2019-2020, το οποίο έχει στόχο να εξετάσει την κυρίαρχη αφήγηση για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Το έργο πρωτο-ανέβηκε το καλοκαίρι του 2018 στο θέατρο Royal Court στο Λονδίνο, μετά από ανάθεση στη συγγραφέα, αφού τον προηγούμενο χρόνο της είχε απονεμηθεί το βραβείο Pinter. Με αφορμή μια φανταστική τρομοκρατική επίθεση στην πόλη του Λονδίνου η συγγραφέας τοποθετεί τη δράση στο σπίτι μιας μεσοαστικής οικογένειας,  η οποία το βράδυ της επίθεσης δέχεται έναν απρόσμενο επισκέπτη και αναγκάζεται, εκ των πραγμάτων, να έρθει αντιμέτωπη με τις προκαταλήψεις, τις πολιτικές, κοινωνικές και ηθικές της αρχές. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Άννα Γιαγκιώζη, Άντρια Ζένιου, Αντρέας Κουτσόφτας, Θέκλα Φλουρή
>> Παρ 4 Ιανουαρίου, 20.30 & Κ 5 Ιανουάριου, 19.00, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία. Πληροφορίες: 99784920. 

Το κορίτσι που επιμένει του ΘΟΚ
Ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που μεγαλώνουν μαζί, ερωτεύονται και αποφασίζουν να παντρευτούν. Η μέρα του γάμου τους είναι γιορτινή, γεμάτη γλέντι, χορό, τραγούδι και πολλούς καλεσμένους. Είναι εκεί ακόμα και οι Θεοί – η Αφροδίτη, ο Απόλλωνας, ο Διόνυσος και ανάμεσα σε αυτούς, ο Πλούτωνας. Ο Πλούτωνας όμως ζηλεύει την αγάπη των δύο παιδιών και χαλάει το γάμο, στέλνοντας ένα φίδι που δαγκώνει το αγόρι και το οδηγεί στον Κάτω Κόσμο. Με την προτροπή και τη στήριξη των υπόλοιπων Θεών, το κορίτσι ξεκινάει να βρει το αγόρι, για να το φέρει πίσω στη Γη. Η διαδρομή της είναι περιπετειώδης, γεμάτη εμπόδια και δυσκολίες, αλλά και αστείες συναντήσεις με μυθικά πρόσωπα. Με δυναμισμό, πείσμα και επιμονή καταφέρνει να εκπληρώσει τον στόχο της, γοητεύοντας με τη φωνή της τον Κέρβερο, κερδίζοντας τη συμπάθεια της Περσεφόνης και πείθοντας στο τέλος τον Πλούτωνα να της επιστρέψει τον αγαπημένο της. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Σαββίνα Γεωργίου, Γιώργος Ευαγόρου, Στέλιος Καλλιστράτης, Πολυξένη Σάββα, Μυρσίνη Χριστοδούλου
>> Κάθε Κυριακή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία, 10.30,  μέχρι και 15 Μαρτίου 2020.

Αλαντίν: ένας θαυμάσιος, καινούργιος κόσμος
Στα βάθη της Ανατολής, στη μυστηριώδη πόλη Άγκραμπα, ένας αλητάκος με το όνομα Αλαντίν ονειρεύεται ένα κόσμο χωρίς αδικίες και μίση, μια ονειρική πολιτεία της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αγάπης, στο πλευρό της πριγκίπισσας Γιασμίν. Η ζωή του Αλαντίν αλλάζει όταν εντελώς τυχαία τρίβει ένα παλιό λυχνάρι απ’ όπου ελευθερώνεται ένα γλυκύτατο Τζίνι, το οποίο υπακούοντας τις εντολές του νέου του αφέντη, τον μετατρέπει σε πρίγκιπα. Αλλά ο Τζαφάρ, ο κακός μάγος και εχθρός του Αλαντίν, θέλει να κλέψει το λυχνάρι και τις δυνάμεις που αυτό κρύβει, για να κυβερνήσει τον λαό της Άγκραμπα με τη δύναμη και τον φόβο. Ο Αλαντίν τώρα, για να μπορέσει να τον νικήσει και να σώσει τον λαό και την αγαπημένη του πριγκίπισσα, πρέπει να αποδείξει ότι είναι πρίγκιπας εκεί που μετράει περισσότερο: στην καρδιά! Το έργο μιλάει για την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Παίζουν: Αντώνης Καλογήρου, Ηλίας Ανδρέου, Ειρήνη Ανδρονίκου, Μάρκος Καλλής, Ελένη Ζαντή, Μιχάλης Καζάκας, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Γεωργία Σάββα, Πολύς Χατζηκώστα, Εστέλα Τεμπριώτη.
>> Kάθε Κ, Κεντρική Σκηνή Σατιρικού Θέατρου, Λευκωσία, 10.30. Πληροφορίες: 22421609.

EXIT ή Η Αλίκη στη Χώρα των Τεράτων στο Θέατρο WhereHaus
Το έργο πραγματεύεται την αναζήτηση του ανθρώπου να ανακαλύψει την ταυτότητα του και να ψηλαφίσει τα όρια της ελευθερίας του, οδηγούμενος σε διλήμματα που τον οδηγούν σε υπαρξιακά αδιέξοδα και ψυχικές συγκρούσεις. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο φορμαλιστικό, από μέσα προς τα έξω. Οι αναφορές από το έργο του Λούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», λειτουργούν αλληγορικά και οι συσχετισμοί με το έργο κουβαλούν μια παραμορφωμένη εικόνα του παραμυθιού που αντικατοπτρίζει το μυαλό μιας πραγματικής Αλίκης με μανιοκατάθλιψη.Το έργο είναι θέατρο χώρου. Ξεκινά από το ταμείο του θεάτρου. Το κοινό ακολουθεί μια πορεία στο χώρο γεμάτη συμβολισμούς. Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, με installation και εγκατάσταση έργων της Σιμόνης Συμεωνίδου, σκοπό έχουν να ταξιδέψει ο θεατής με την Αλίκη μέσα στην παράλογη χώρα του μυαλού της. Η Σιμόνη Συμεωνίδου, παρουσιάζει σκιαγάλματα εστιάζοντας τις ιδέες της γύρω από τον άνθρωπο ως οντότητα και τη σκιά του ως την υπόστασή του. Μέσα από υπαρξιακούς προβληματισμούς και εξερεύνηση συναισθημάτων, ανθρωπίνων σχέσεων και εσωτερικής αναζήτησης, η εικαστικός δεν θέτει ερωτήματα, ούτε εισηγείται απαντήσεις, αλλά μοιράζεται με όλους τη διαπίστωση πόσο όμοιοι και ανόμοιοι είμαστε. Παίζουν: Ελεονώρα Βασιλείου, Έλενα Δημητρίου, Νικόλας Δημητρίου, Γεώργιος Ιωσήφ, Λήδα Καραγιάννη, Εύα Μιλτιάδου, Ευαγγελία Ονουφρίου, Λοϊζος Παπαγεωργίου. Επιστημονικός σύμβουλος: Άθως Ερωτοκρίτου
>> Παρ 3 & Σ 4 Ιανουαρίου 2020, Θέατρο WhereHaus 612, Λευκωσία, 20.30. Πληροφορίες: 99122552.

Η Παγίδα από το Θέατρο Διονύσος 
Η Παγίδα είναι ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ για έναν άντρα που, όπως όλα δείχνουν, έχασε την γυναίκα του αλλά κινδυνεύει να χάσει και το μυαλό του. Το έργο διαδραματίζεται σε ένα σαλέ στις Γαλλικές Άλπεις, όπου μένει το νιόπαντρο ζευγάρι Ντανιέλ και Ελισάβετ Κορμπάν. Ο Ντανιέλ Κορμπάν ενημερώνει την αστυνομία για την εξαφάνιση της συζύγου του. Μετά από λίγο τον επισκέπτεται ένας ιερέας ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Κυρία Κορμπάν επιθυμεί να επιστρέψει στο σπίτι και ότι μετανιώνει που εγκατέλειψε τον άντρα της. Όταν όμως καταφθάνει στο σαλέ η κυρία Κορμπάν, ο Ντανιέλ οργισμένος ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτή. Εκείνη επιμένει ότι είναι η γυναίκα του και πληροφορεί τους υπόλοιπους ότι ο σύζυγός της πάσχει από ψυχωτικά επεισόδια και κρίσεις αμνησίας. Σταδιακά ο Ντανιέλ αντιλαμβάνεται ότι είναι το θύμα μιας συνωμοσίας στημένης από την μυστηριώδη γυναίκα, τον ιερέα και διάφορους άλλους μάρτυρες οι οποίοι αναγνωρίζουν την γυναίκα, ως κυρία Κορμπάν. Όταν ο επιθεωρητής της αστυνομίας δεν φαίνεται να πιστεύει την δική του εκδοχή, ο Ντανιέλ αρχίζει να πιστεύει πως όλοι είναι συνεννοημένοι να τον τρελάνουν ή να τον σκοτώσουν. Σταδιακά τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, γιατί μια μεγάλη κληρονομιά, σε περίπτωση θανάτου του, θα περάσει στην μυστηριώδη γυναίκα. Αλλά ποιος λέει την αλήθεια και σε ποια άκρα μπορεί να φτάσει κανείς για να παραποιήσει τα γεγονότα; Η ένταση και το μυστήριο κορυφώνονται αριστοτεχνικά μέχρι το φινάλε του έργου. Παίζουν: Αντώνης Κλεάνθους, Λουκάς Ζήκος, Άθως Αντωνίου, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Χρήστος Γιάγκου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Γιόλα Κλείτου.
>> Παρ 3, Σ 4, 20.30 & Κ 5 Ιανουάριου, 18.30, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. Εισιτήρια: 15 ευρώ/κανονικό, 12 ευρώ/ μειωμένο. Κρατήσεις: 22818999 & 99621845.

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Θέατρο Ένα
«Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια», γράφει ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Το έργο που ανεβάζει το «θέατρο ένα» αποτελεί μια ευρηματική παράσταση που μεταφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα σε σχέση με την φιλία, την αγάπη και τη δύναμη της φαντασίας. Ταυτόχρονα καυτηριάζει τις συμπεριφορές του κόσμου των μεγάλων που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία, εγωισμό, δίψα για εξουσία και λεφτά, απληστία, συμπεριφορές που οδηγούν τους ανθρώπους στη μοναξιά. Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Θέμις Ππόλου, Βασιλική Ανδρέου
>> Κάθε Σ, 15.00 & Κ, 11.00, Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203. Γενική είσοδος: 8 ευρώ.

Παπαδόπουλος - Γιοκαρίνης - Μηλιώκας - Ζιώγαλας
Ήτανε 2 γίνανε 3 και η παρτίδα έκλεισε στους 4 και όπου φύγει -φύγει....και μεις μαζί τους! Τέσσερα νέα παιδιά ... κοντά στα 30...οι Γιοκαρίνης-Ζιώγαλας-Μηλιώκας- Λάκης Παπαδοπουλος ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα...μαζί τους τα πιο hot instrumental μουσικά τραγούδια...με μία ιστορία που εξελίσσεται ως εξής: Ή Γυριστρούλα Ευλαμπία που έγινε Σταρ του σινεμά, έβαλε ρούχα που πλύθηκαν μαζί και έχουνε γίνει ροζ, βάφει τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες το σκάει με το νοσταλγό του ροκ εν ρολ, αλλάζει το όνομά της σε Βασιλική και είναι στο θάλαμο 9 για το καλό της ....τι θέλετε και την συνέχεια??? Επί της σκηνής... μαζί μας!
>> Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, Στο Πέραμα, Λεμεσός, 22.30. Πληροφορίες: 25373763.
>> Σάββατο 4 Ιανουαρίου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία. Πληρ. 99156683.

Δημήτρης Μπάσης
Mετά την επιτυχία που έκανε το ντουέτο “Ένα λεπτό” που τραγουδάει παρέα με τον Χρήστο Μάστορα και έχοντας πολλές επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό του, ο Δημήτρης Μπάσης επιστρέφει στο νησί μας, για μια μοναδική live εμφάνιση στη μουσική σκήνη Alot στην Αγία Νάπα. “Σπασμένο καράβι”, “Η ζωή", “Ψίθυροι καρδιάς” και “Ένα λεπτό” είναι μόνο μερικές απο τις επιτυχίες που θα ακούσεις να ερμηνεύει ζωντανά ο Δημήτρης Μπάσης ο οποίος με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του θα χαρίσει μια αξέχαστη βραδία γεμάτη μουσική και διασκέδαση.
>> Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, Alot live, Αγία Νάπα, ελ. επ. Αμμοχώστου. Πληροφορίες 99637831.

Andre Rieu: 70 Years Young (Λεμεσός & Λευκωσία)
Ο André Rieu γιορτάζει τα γενέθλιά του και προσκαλεί το ακροατήριό του σε όλο τον κόσμο σε μια άκρως γιορτινή μετάδοση για την οποία επέλεξε σημαντικούς μουσικούς σταθμούς από τη λαμπρή καριέρα του. Μια μοναδική γιορτή, ένα απίστευτο ταξίδι σε όλο τον κόσμο και στις πιο εκπληκτικές συναυλίες του André Rieu, στη Βιέννη, στη Νέα Υόρκη, στο Άμστερταμ κ.ά. Στη διάρκεια της μετάδοσης ο διάσημος καλλιτέχνης, συνομιλεί με την αγγλίδα δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Charlotte Hawkins για τη ζωή, τον έρωτα και τη μουσική, ταξιδεύοντας ταυτόχρονα τους θεατές του στο σπίτι του στο Maastricht, προσφέροντας τους μια αποκλειστική ξενάγηση.
>> Σάββατο 4, 19.00 & Κυριακή 5 Ιανουαρίου, 15.00, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός & Pantheon Art Cinema, Λευκωσία. Πληρ. 77777745.

Create your Vision Board
Δημιούργησε το VISION BOARD σου για το 2020. Έλα μαζί μας για ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό και παραγωγικό απόγευμα και μάθε πώς μπορείς να εκδηλώσεις τους ΣΤΟΧΟΥΣ και το ΟΡΑΜΑ σου μέσω της δύναμης του ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΑΜΑΤΟΣ (VISION BOARD). Αυτό το σεμινάριο θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία στοιχειοθέτησης καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να δηλώσεις αποτελεσματικά τους στόχους σου, προκειμένου να συντονίσεις το μυαλό σου σε αυτά. Το τελευταίο και διασκεδαστικό μέρος θα περιλαμβάνει τη δημιουργία του πίνακα οράματος. Ξεκίνησε τη χρονιά σου με ισχυρή πρόθεση και καλύτερες πιθανότητες να έρθεις πιο κοντά σε αυτό θέλεις να είσαι. Σε αυτό το εργαστήριο, θα μάθεις πώς να: Δημιουργείς ένα VISION BOARD, Χρησιμοποιείς τη δύναμη του οραματισμού, Καθορίζεις αποτελεσματικά σαφείς στόχους, Εστιάζεις καθημερινά στους στόχους σου. Tι να φέρεις: Χρωματιστά στυλό / μολύβια, Περιοδικά, Εικόνες του εαυτού σου, Ψαλίδι και κόλλα.Ομιλήτρια: Άννα Μιχαήλ (MSc Συμβουλευτική, Πιστοποιημένη Επαγγελματίας Εμψύχωσης, Ειδικός Ενεργειακής Ηγεσίας, Πιστοποιημένη Δασκάλα Γιόγκα).
>> Σάββατο 4 Ιανουαρίου, Home of Cooperation (αίθουσα σεμιναρίων), Λευκωσία, 15.00, €10. 

Νίκος Μακρόπουλος
Ο τραγουδιστής έχοντας στις αποσκευές του παλιές και νέες επιτυχίες όπως το "Παράδεισέ μου" και "Κάνε χιλιοστά τα χιλιόμετρα έρχεται το νέο χρόνο στο Lush για να μας χαρίσει ακόμα μοναδική εμφάνιση με μπόλικη διασκέδαση. O Νίκος Μακρόπουλος μετρά πολλά χρόνια παρουσίας στο ελληνικό πεντάγραμμο αφού η δισκογραφική του πορεία το 1998 και έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος.
>> Κυριακή 5 Ιανουάριου, Lush beach bar, Λάρνακα, 22.00. Κρατήσεις 7000 80 89.

The 80s-90s New Year’s Party
Το Vinylio Wine Etc διοργανώνει το πρώτο του εορταστικά πάρτι, "The 80s 90s New Year’s Party", με την αγαπημένη μας Μαντώ Live, τη γνωστή σ' αυτό το πάρτυ Ελένα Σολέα (που κάνει και χορευτικά με τον Μαέστρο μας Νεόφυτο Νεοφύτου).  Αυτό το πάρτυ το ζήσαμε πολλές φορές τη χρόνια 2019 και απολαύσαμε κάθε στιγμή, γι' αυτό ξέρουμε τι μας περιμένει και στο φετινό "The 80s 90s New Year’s Party", το οποίο θα είναι γεμάτο αγαπημένες 80s & 90s μελωδίες για να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε. Ετοιμαζόμαστε για λατρεμένα τραγούδια παιδικών, εφηβικών, φοιτητικών χρόνων και χορευτική party διάθεση μέχρι το πρωί. Ετοιμαζόμαστε για επιτυχίες όπως: «Πάμε για τρέλες στις Σεϊχέλες», «Μελισσούλα», «Τσάι με Λεμόνι», «Στοιχηματίζω», «Του Αιγαίου τα Μπλουζ», «Αυτό το καλοκαίρι»,«Ροζ Μπικίνι», «Θωρακισμένη μερσεντές», «Κατερίνα», «Αγκαλίτσες και φιλάκια», «Πους Απς», «Αλαλούμ», «Με την πρώτη ματιά», «Δώσε μου ένα φιλί», «Μια σου λέξη», «Μπιρίμπα», «Κάνε και εσύ μια τρέλα», «Η κόρη του περιπτερά» «Το μόνο που θυμάμαι , «Μίσησέ με» και πολλά αλλά. Είσαι έτοιμος να ξεφαντώσεις; Να ερωτευτείς; Να θυμηθείς; Είσαι έτοιμος για Disco Ball’s; Είσαι έτοιμος να φορέσεις τις βατές σου; 
>> Κυριακή 5 Ιανουάριου, Vinylio Wine etc, Λεμεσός. Κρατήσεις και πληροφορίες 99300430.

Ένα Αγόρι και το Αστέρι
Το Θέατρο Δέντρο διαμορφώνει εκτός της σκηνής του ένα διαφορετικό τοπίο μέσα στο θέατρο του, θέλοντας να φιλοξενήσει την χριστουγεννιάτικη Ιστορία «Ένα Αγόρι και το Αστέρι». Όπως τους τρεις μάγους που ακολουθούν το αστέρι για να φτάσουν στη φάτνη, έτσι κι ο Κκόκκο ενάντια σε όλους τους πειρασμούς, ενάντια στην Ντάρμπι, στον Σκρουτζ και στον Καρυοθραύστη - πειρασμοί που προτείνουν το δικό τους φως  εξουσίας, χρυσού και διασημότητας -  που τις περισσότερες φορές μας παρουσιάζονται πιο φανταχτεροί όταν αγωνιζόμαστε να φτάσουμε το δικό μας φωτεινό αστέρι, έτσι κι ο Κκόκκο στην προσπάθεια του να φτάσει το δικό του αστέρι, καταλαβαίνει πως όλο το φως που αναζητεί η ψυχή του, είναι μέσα από τη σχέση που δημιουργεί με την οικογένεια, τους φίλους και τους ξένους κι΄ όχι κοιτώντας τον ουρανό.  Ο Κωνσταντίνος Δημητρίου και η Χριστιάνα Μούζουρα,  με τον Αντρέα Μιχαλόπουλο στο πιάνο και τη χορωδία “Ergo Sum”, μέσα από ζωντανή μουσική,   χορό και τραγούδι ζωντανεύουν μια ιστορία που χαρίζει άπλετο φως, αγάπη και ζεστασιά στις καρδιές και τις ψυχές. Επί του έργου: Κατερίνα Λούρα, Μουσική/μουσική διδασκαλία: Κυριακή Ιακωβίδου, Στίχοι τραγουδιών: Ελένη Αναστασίου, Σχεδιασμός φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης. Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Δημητρίου, Χριστιάνα Μούζουρα. Στο πιάνο: Αντρέας Μιχαλόπουλος και η Πολυμελής Χορωδία “Ergo Sum”.
>> Κ 5 & Δ 6 Ιανουαρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. 10.30 & 16.00. Εισιτήρια: €10. Πληρ. 99520835.

Κωνσταντίνος Αργυρός
Στο 1ο Μαστίχομα του 2020, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, στις 19:00 δίνουμε ραντεβούμε τον Κωνσταντίνο Αργυρό, και τους μαστιχομένους Djs στο 1ο Μαστίχομα του 2020!
>> Κυριακή 5 Ιανουαρίου, Pavilion, Λευκωσία, 19.00. Πληρ. 99 930230. Προπώληση εισητηρίων στο STATE Night Club.

3D Illusion Exhibition
Αυτόν τον χειμώνα δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Η παγκοσμίου φήμης έκθεση 3D Illusion Exhibition ανοίγει τις πύλες τις για μικρούς και μεγάλους στις 23 Νοεμβρίου στο IMC EXPO CENTER (στο χώρο του πρώην Madisons) στη Λευκωσία. Η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της και σε περιμένει μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου. Περιηγηθείτε μέσα στον ολοζώντανο τρισδιάστατο ειδικά διαμορφωμένο κόσμο της έκθεσης και γίνεται ο πρωταγωνιστής στις ιστορίες φαντασίας του. Η απολαυστική αυτή έκθεση αποτελείται από τρισδιάστατους επαγγελματικούς πίνακες τέχνης, ψηφιακές εικόνες, σκηνικά ψευδαίσθησης αλλά και ειδικά τρισδιάστατα διαμορφωμένα δωμάτια. Πρόκειται για μία καθόλα διαδραστική εμπειρία που αποτελείται από 31 εκθέματα με καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική κατεύθυνση που αναμένεται να γαργαλίσει τις αισθήσεις μας.
>> IMC EXPO CENTER (στο χώρο του πρώην Madisons), Λευκωσία. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close