Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

18 νόστιμα μέρη, για να βγεις τις γιορτές στη Λευκωσία

Τα μέρη για να φας και να πιεις καλά τις πιο λαμπερές μέρες της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019

Οι πόλεις του νησιού έβαλαν τα γιορτινά τους, και τα φωτεινά τους και στις πλατείες τα δέντρα μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα στολίδια τους.

Δεν θέλει και πολύ λοιπόν ο άνθρωπος για να μπει σε γιορτινό κλίμα, να βγει και να χαρεί. Γι΄αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να προτείνουμε... τις πιο νόστιμες στάσεις των γιορτών, που να ταιριάζουν στις all day ανάγκες σας.

Ακολούθησέ μας στις εξόδους μας στη Λευκωσία! 

Ivory All Day Concept
Ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο με πιάτα που ακολουθούν τις γαστρονομικές τάσεις της εποχής και φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Ανδρέα Ανδρέου. Από το χειροποίητο, καλοζυμωμένο ψωμί περασμένο σε ξύλινη ράβδο που σου έρχεται με αφράτη φάβα, μέχρι τη σαλάτα με μπιζέλι και κολοκύθα, φέτα και χούμους σε βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας, αλλά και οι νόστιμες αλοιφές, όπως λευκός ταραμάς και ταχίνι με παντζάρι και ρόδι, το φουά γκρα με μαρμελάδα μήλου, τα ραβιόλι από ζύμη με μελάνι σουπιάς και γέμιση γαρίδας κι αστακού, είναι όλα ταξίδια σε τόπους που θα ήθελες να περιπλανηθείς και να απολαύσεις. Και το Ivory, καταφέρνει με το μενού του να σε περι-πλανέψει με τις γεύσεις του! Μάθε ότι ο all day προορισμός σύντομα θα ανοίγει από το πρωί προσφέροντας καφέδες, θα συνεχίζει το μεσημέρι με μενού που καλύπτει ευρύ φάσμα επιλογών και το βράδυ ήδη σερβίρει το ψαγμένο του μενού μαζί με signature κοκτέιλ. Τα σαββατοκύριακα σερβίρει brunch.
(22778807) Iάσονος 10, Λευκωσία. 

Rous Restaurant
Ένα ακόμα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας. Ένα εστιατόριο με πρωτότυπο concept και φιλοσοφία που παραπέμπει στη γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου. Ο λόγος για το Ῥοῦς, το οποίο σερβίρει degustation μενού βασισμένο στις παραδοσιακές συνταγές, δομημένες και εμπλουτισμένες με εκλεπτυσμένα υλικά. Η πρωτοποριακή ιδέα ανήκει στον Ανδρέα Κυπριανού, που με μια δημιουργική ομάδα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται (ως executive chef) και δυο ιδιαίτερα δημοφιλή πρόσωπα από τη συμμετοχή τους στο MasterChef, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και ο Πάνος Τόγιας, έστησαν μία «παράσταση» όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις, προσφέροντας την απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Σημαίνει ότι ο χώρος, η ατμόσφαιρα, τα λευκαρίτικα κεντήματα στο τραπέζι (ως σουπλά), ακόμα και τα πήλινα πιάτα σε προδιαθέτουν για το ταξίδι που θα ακολουθήσει, ενώ στο μικρό βιβλιαράκι που θα συνοδεύσει το δείπνο σου, θα δεις τα πιάτα που θα απολαύσεις και την εποχή στην οποία τοποθετούνται ιστορικά. Η πρότασή τους λοιπόν επικεντρώνεται σε δυο menu–degustation, το «Τhe Full Story» και το «Story». Η διαφορά των δυο είναι ότι στο «Story» δεν συμπεριλαμβάνονται κάποιες επιλογές (το καλκάνι, η κρεμ μπρουλέ και το παγωτό). Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα fine dining εστιατόριο που αξίζει να επισκεφθείς, τόσο για το φαγητό, όσο και για την εξαιρετική λίστα κρασιών, αλλά και την πολύ καλή εξυπηρέτηση.
(22760720/www.rous.com.cy) Κυριάκου Μάτση 16, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία. Δ-Κ 19.00-23.30.

Tocayo
Υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο είναι και το Τocayo, τα πιάτα του οποίου που ακολουθούν τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις που προέρχονται από την Νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική με ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες. Το εστιατόριο Tocayo (μία ισπανική λέξη που σημαίνει συνονόματος) άνοιξε στην οδό Πρεβέζης πάροδο της Στασικράτους. Πίσω από αυτό το εγχείρημα βρίσκονται γνωστά ονόματα του τομέα της εστίασης στην πρωτεύουσα. Από τη μία η ομάδα του Rokoko, του Lost and Found και ο βραβευμένος ως Σεφ της Χρονιάς 2017 Αντρέας Αντρέου ο οποίος έχει δημιουργήσει το μενού του εστιατορίου. Το μενού βασίζεται στο κόνσεπτ to share δηλαδή πιάτα τα οποία μοιράζονται οι πελάτες και περιλαμβάνει περισσότερα από 22 πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις που θα μας γοητεύσουν. Τα δε κοκτέιλ του είναι απόλυτα γευστικά.
(70088089) Πρεβέζης 10, Λευκωσία. Δ-Σ 20.00-23.00.

The Jolly Joker 
Το Jolly Joker επί της οδού Στασικράτους κατάφερε να μαγνητίσει τους λάτρεις της δημιουργικής, μεσογειακής κουζίνας, οι οποίοι διψούν για ψαγμένες γεύσεις και πιάτα με συντεταγμένες τις εξαίρετες πρώτες ύλες, τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα προέλευσης και τις γαστρονομικές επιλογές για όλους τους διατροφικούς τύπους. Η κάρτα φέρει την βαριά υπογραφή του κορυφαίου executive chef του εστιατορίου Sense (βραβεύθηκε πρόσφατα με Michelin Plate στον οδηγό Michelin) του ξενοδοχείου Athens Was, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και του ταλαντούχου συνεργάτη του Δημήτρη Δημητριάδη. Ένας πολύ εντυπωσιακός χώρος με διακόσμηση που συνδυάζει ποικίλα στοιχεία που δημιουργούν μία αισθητικά άρτια εικόνα. Ίσως ένας από τους ωραιότερους χώρους εστίασης στην Κύπρο. 
(22777774) Στασικράτους 26, Λευκωσία. 

Scale
Αν πήγαινες στο Zoo club, τότε, θα θες με χίλια να επισκεφτείς ξανά τον χώρο του, τώρα που στεγάζει το μοντέρνο boutique hotel ΜΑΡ και το εκλεπτυσμένο εστιατόριο Scale. Εκπληκτικό ambiance και εξαιρετική γαστρονομία σε τέλεια ισορροπία. Όπως εξάλλου και το όνομά του. Scale! Το ολοκληρωμένο, μοντέρνο Μεσογειακό μενού του νέου εστιατορίου, φέρει την υπογραφή του σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλου που δημιούργησε πιάτα με άριστες πρώτες ύλες και ευφάνταστους συνδυασμούς. Το προσωπικό είναι ιδιαίτερα φιλικό και πρόθυμο, έτοιμο να σου εξηγήσει κάθε πιάτο. Η κάρτα του Scale δίνει επιλογές σε σαλάτες, πρώτα πιάτα, κυρίως και επιδόρπιο, ενώ το μπαρ στο βάθος διαθέτει επίσης μια δελεαστική καρτέλα με signature cocktails και επιλεγμένους οίνους.
(22444999)  Στασίνου, Λευκωσία.

Skinny Fox
Πρώτη επιλογή συνήθως που πέφτει στο τραπέζι είναι το ένα και μοναδικό Skinny Fox στην οδό Μενάνδρου. Αν δεν έχεις πάει πρέπει σίγουρα να πας για να βιώσεις την εμπειρία που σου προσφέρεται εκεί με πολύ καλό, εκλεπτυσμένο φαγητό, μικρό μενού, πολύ καλά κοκτέιλ, μουσική χαμηλή και πανέμορφη διακόσμηση. Ναι, το Skinny Fox είναι ένα από τα μαγαζιά που ξεχωρίζουν και θα σου πρότεινα να πας και με το αμόρε.
(22256070) Μενάνδρου

Bottega Amaro
Στο φινετσάτo εστιατόριο στην οδό Πινδάρου στο κέντρο της πόλης, θα απολαύσεις το μεσημέρι πιάτα από την ιταλική κουζίνα. Το βράδυ ο χώρος μεταμορφώνεται, σε ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό ambisnce και το ημικύκλιο μπαρ του χώρου είναι ιδανικό για να αράξεις για κοκτέιλ και φαγητό. Αν είσαι λάτρης της πίτσας, στο Bottega Amaro φτιάχνεται μεγάλη, χορταστική, με τον σωστό ιταλικό τρόπο σε τέσσερις εκδοχές.
(22777270) Πινδάρου 14, Λευκωσία. 

Patio Cocktail Wine Tapas Bar
Το Patio Cocktail Wine Tapas Bar σε προσκαλεί σε ένα εκλεπτυσμένο γαστρονομικό ταξίδι με δημιουργικούς πειραματισμούς με ιαπωνικά συστατικά και περουβιανά αρώματα. Κυβερνήτης σε αυτό το ταξίδι είναι ο γνωστός chef Θάνος Στασινός από την Αθήνα, ο οποίος θα σας εντυπωσιάσει με το πολύ ιδιαίτερο μενού που ετοίμασε, εμπνευσμένο από τη Nikkei κουζίνα. Στο μενού του θα συναντήσετε μοναδικά πιάτα, όπως Tuna Tiradito με σος από Soya Passion Fruit, Crab roll με Kizame Wassabi, Nigiri Foie Grass, ShuMai/Κονφί Πάπιας με πέρλες μαύρου σκόρδου και Churrasco Jalapenos με Kimchi butter. Όσον αφορά το επιδόρπιο, ξεχωρίζουν τα παραδοσιακά Churros με maple syrup και παγωτό καραμέλας.
(22664488) Μεγάλου Αλεξάνδρου 55, παλιά Λευκωσία.

Barrique Wine & Deli 
Το Barrique Wine & Deli είναι το μαγαζί που έδωσε μία άλλη πνοή στην οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια της επιτυχημένης πορείας τους. Ένας ατμοσφαιρικός χώρος, ιδανικός για casual εξόδους, after work drinks αλλά και χαλαρές στιγμές. Ένας χώρος όπου τα delicatessen προϊόντα στα ράφια του συναντούν μία μεγάλη κάβα κρασιών με 250 ετικέτες αποκλειστικής εισαγωγής και 35 επιλογές από κρασιά που σερβίρονται και στο ποτήρι. Εδώ, θα καθίσεις στα high stools αλλά και σε χαμηλά τραπέζια για να απολαύσεις το κρασάκι σου μαζί με πληθωρικές πιατέλες τυριών, αλλαντικών και φρούτων. Από το μικρό μενού μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πιάτα με σολομό, κοτόπουλο, εξαιρετικές πάστες και σαλάτες σε πολύ καλές τιμές.
Το wine bar (70087080) λειτουργεί 18.00-02.00 και το delicatessen-κάβα (22254443) 09.30-19.00. Μενάνδρου 4, Λευκωσία.

Barrafino
Κοσμοπολίτικο, μοντέρνο και εκλεπτυσμένο το Barrafino συνδυάζει άψογα το καλό κρασί με μία φινετσάτη κουζίνα. Ιδανικό για ζευγάρια αλλά και παρέες. Από το μενού θα παραγγείλεις σίγουρα το steak με πατάτες dauthinoin, λαχανικά και sauce με μανιτάρια porcini (29.50 ευρώ) και θα το συνδυάσεις με ένα Malbec και την πάπια με sauce από βύσσινο και πουρέ πατάτας με λαχανικά (19.50 ευρώ) την οποία θα συνδυάσεις με ένα αρωματικό Merlot. 
(22767696) Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού, Λευκωσία, 3 Γ-Ε. Δ-Σ 17.00-01.00.

Vino Cultura Wine Bar & Cellar
Αναμφίβολα το στέκι της πρωτεύουσας, αφού συνδυάζει έναν εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο, μία πλήρως ενημερωμένη κάβα κρασιών και ένα ενδιαφέρον μενού μεσογειακής κουζίνας. Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις κρασί ανάμεσα σε 800 και πλέον ετικέτες, είτε παραγγέλνοντας μπουκάλι είτε by the glass (5,50 – 13 ευρώ), αφού χάρη στο μηχανισμό Coravin μπορείς να επιλέξεις όποιο κρασί θέλεις, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο. Το κρασί σου θα το συνοδεύσεις με platter φρούτων (10 ευρώ) ή τυριών, αλλαντικών (22 ευρώ/2 άτομα) ή θα επιλέξεις από το tapa menu, τα ραβιόλι αστακού ή κοτόπουλου (15,50 – 12,50 ευρώ) τα οποία θα συνδυάσεις με ένα λευκό ασσύρτικο ή ένα Malbec κόκκινο.  
(22676707) Κυριάκου Μάτση 20. Λευκωσία, Κ-Πέμ 18.00-01.00 & Παρ-Σ 18.00-02.00. 

  Pralina Experience Στασικράτους
Το διάσημο εστιατόριο επέστρεψε τον Δεκέμβριο ανανεωμένο, αλλά πάντα λαμπερό και εντυπωσιακό. Επίλεξε από την ‘’To share…. or not’’ εδεσματολογική λίστα, δες την γκάμα από classic and signature cocktails, και αναζήτησε αυτό που σου ταιριάζει από τα by the glass κρασιά της βραβευμένης λίστας. Οι artisanal μπύρες, αλλά και οι ανεβαστικές, με μέτρο, μουσικές επιλογές, που σε συγκεκριμένες βραδιές θα έχουν την υπογραφή καταξιωμένων DJ’s, δεν θα αφήσουν κανένα ασυγκίνητο. Από την άλλη ο σεφ Ηλίας Αριστοτέλους και η ομάδα του, έχουν δημιουργήσει απίστευτα γευστικές προτάσεις, με υψηλό γαστρονομικό επίπεδο, αλλά και άλλες τόσες που θα αγγίξουν αισθαντικά τον ουρανίσκο των φίλων των dishes of the day, μα και των παραδοσιακών δημιουργικών πιάτων.
(22 665588) Στασικράτους, Λευκωσία.

Bastione
Ένα από τα μαγαζιά σήμα κατατεθέν της παλιάς Λευκωσίας και συγκεκριμένα της περιοχής της Πύλης Αμμοχώστου το Bastione πρόσφατα ανανέωσε διακόσμηση και μενού, άλλαξε διεύθυνση και έρχεται να μας παρουσιάσει μία πιο φρέσκια, μοντέρνα εικόνα. Εδώ θα απολαύσεις εκλεπτυσμένα πιάτα από διεθνή κουζίνα στον ανακαινισμένο χώρο του, θα πάρεις ένα κοκτέιλ στον ατμοσφαιρικό εξωτερικό του χώρο και θα περάσεις εκεί μία όμορφη βραδιά.
(22730025) 

Μπέμπα
Τα μεσημέρια αλλά και τα βράδια στην Μπέμπα αποκτούν άλλη αξία. Το φαγητό είναι πεντανόστιμο, το προσωπικό είναι άψογο, ο ιδιοκτήτης (ο Θωμάς Μπέκας) αξιαγάπητος, ο χώρος όμορφος και η ατμόσφαιρα τόσο ωραία όπου όλα μαζί συνωμοτούν στο να σε κάνουν να μη θες να φύγεις. Στο μενού του θα βρεις ελληνικές και κυπριακές συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν, ενώ καθημερινά προσφέρονται και διαφορετικά πιάτα ημέρας.
(22252626) Πινδάρου 2, Λευκωσία. 

Το Παντοπωλείο 'Καλή Όρεξη'
To γνωστό και βραβευμένο εστιατόριο της Λευκωσίας σε περιμένει στον (σχετικά νέο) εντυπωσιακό του χώρο χώρο. Εδώ θα γευτείς ελληνική δημιουργική κουζίνα με επιρροές από τη Μεσόγειο και πιάτα ημέρας φτιαγμένα από υλικά κάθε εποχής.
(22675151) Μετοχίου 38, Λευκωσία. 

The Gym
Ένα μικρό διαμάντι στην παλιά πόλη, όπου γυμνάζεις στην κυριολεξία ευχάριστα τους σιελογόνους αδένες σου. Διακοσμητικές πινελιές από πέτρα, ξύλο και κεραμικό κι ένα μικρό αξιόλογο εκθεσιακό κατάστημα, ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα! Εδώ γυμνάζεις τους σιελογόνους αδένες σου με πιάτα βασισμένα στη μεσογειακή κουζίνα και πινελιές από όλο τον κόσμο. Οι έμπειροι bartender προτείνουν το Euphoria, μια δημιουργική παραλλαγή του κλασικού Hugo, με αφρώδες κρασί, Martini Bianco, σιρόπι γιασεμιού, τζίντζερ, βασιλικό και φρούτα εποχής.
(22002001) Ονασαγόρου 85-89. 

 

Μουσών Bar Restaurant
Eδώ και έναν περίπου χρόνο, το Μουσών το βρίσκουμε στο ολοκαίνουργιο μαγαζί του που δημιούργησε στη γωνία Μπουμπουλίνας και Στασάνδρου (κάτω από την ΠΟΒΕΚ) όπου θα απολαμβάνουμε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 τα ξημερώματα από λαχταριστό brunch και δροσερά cocktails μέχρι γευστικά πιάτα από το ολοκαίνουργιο μενού του. Σερβίρει διεθνή κουζίνα, διαθέτει ενδιαφέρουσα μπάρα και cocktail, με τη μουσική του να δυναμώνει αργά το βράδυ.
(22 664444) Μπουμπουλίνας 15.

Atelier 
Aτμοσφαιρικό wine restaurant στο κέντρο της πόλης. Η κουζίνα που εκπροσωπεί είναι η γαλλική κυρίως ενώ θα πολλά απο τα πιάτα του είναι εμπνευσμένα και από την διεθνή κουζίνα. Τα πιάτα που απαρτίζουν το μενού αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με την διαθεσιμότητα των φρέσκων υλικών και την δημιουργικότητα του σεφ του εστιατορίου. Ο χώρος ζεστός και φιλόξενος που θυμίζει γαλλικό μπιστρό με ξύλινες λεπτομέρειες. Εκτός από τα κομψά τραπεζάκια μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου στο μπαρ του εστιατορίου. 
(22262369) Αρχαγγέλου Μιχαήλ 3, Λευκωσία.

      

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close