Θέατρο , Μη χάσετε

Έξι θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε θέατρο

Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2019

Ένα ακόμη γιορτινό Σαββατοκύριακο έρχεται και εκτός από βόλτες σε μαγαζιά και σε χριστουγεννιάτικα παζαράκια στο πρόγραμμα μας μπαίνει και το θέατρο.

Ένα Αγόρι και το Αστέρι
Θέατρο Δέντρο 
Το Θέατρο Δέντρο διαμορφώνει εκτός της σκηνής του ένα διαφορετικό τοπίο μέσα στο θέατρο του, θέλοντας να φιλοξενήσει την χριστουγεννιάτικη Ιστορία «Ένα Αγόρι και το Αστέρι». Όπως τους τρεις μάγους που ακολουθούν το αστέρι για να φτάσουν στη φάτνη, έτσι κι ο Κκόκκο ενάντια σε όλους τους πειρασμούς, ενάντια στην Ντάρμπι, στον Σκρουτζ και στον Καρυοθραύστη - πειρασμοί που προτείνουν το δικό τους φως  εξουσίας, χρυσού και διασημότητας -  που τις περισσότερες φορές μας παρουσιάζονται πιο φανταχτεροί όταν αγωνιζόμαστε να φτάσουμε το δικό μας φωτεινό αστέρι, έτσι κι ο Κκόκκο στην προσπάθεια του να φτάσει το δικό του αστέρι, καταλαβαίνει πως όλο το φως που αναζητεί η ψυχή του, είναι μέσα από τη σχέση που δημιουργεί με την οικογένεια, τους φίλους και τους ξένους κι΄ όχι κοιτώντας τον ουρανό.  Ο Κωνσταντίνος Δημητρίου και η Χριστιάνα Μούζουρα,  με τον Αντρέα Μιχαλόπουλο στο πιάνο και τη χορωδία “Ergo Sum”, μέσα από ζωντανή μουσική,   χορό και τραγούδι ζωντανεύουν μια ιστορία που χαρίζει άπλετο φως, αγάπη και ζεστασιά στις καρδιές και τις ψυχές. Παίζουν: Κωνσταντίνος Δημητρίου, Χριστιάνα Μούζουρα.
Σ.28 & Κ. 29 Δεκεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία 10.30.
Πληροφορίες: 99520835

One for Sorrow
Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου
Η Θεατρική Ομάδα Μαρίας Καρολίδου παρουσιάζει σε Πανελλήνια πρώτη το έργο της Βρετανίδας συγγραφέως Κορντίλια Λιν «One for Sorrow». Η παράσταση θα ανέβει στο Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο στο πλαίσιο του project Σ Ε Ζ Ο Ν Γυναίκες 2019-2020, το οποίο έχει στόχο να εξετάσει την κυρίαρχη αφήγηση για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Το έργο πρωτο-ανέβηκε το καλοκαίρι του 2018 στο θέατρο Royal Court στο Λονδίνο, μετά από ανάθεση στη συγγραφέα, αφού τον προηγούμενο χρόνο της είχε απονεμηθεί το βραβείο Pinter. Με αφορμή μια φανταστική τρομοκρατική επίθεση στην πόλη του Λονδίνου η συγγραφέας τοποθετεί τη δράση στο σπίτι μιας μεσοαστικής οικογένειας,  η οποία το βράδυ της επίθεσης δέχεται έναν απρόσμενο επισκέπτη και αναγκάζεται, εκ των πραγμάτων, να έρθει αντιμέτωπη με τις προκαταλήψεις, τις πολιτικές, κοινωνικές και ηθικές της αρχές. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Άννα Γιαγκιώζη, Άντρια Ζένιου, Αντρέας Κουτσόφτας, Θέκλα Φλουρή
Σάββατο 28 Δεκέμβριου , Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία 20.30.
Κυριακή  29 Δεκεμβρίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία 19.00.
Πληροφορίες: 99784920


Το έργο που πάει λάθος
 Θέατρο Ένα
Τη βραβευμένη, ανατρεπτική βρετανική κωμωδία του επιτυχημένου τριδύμου των Χένρι Λιούις, Τζόναθαν Σάιερ και Χένρι Σιλντς «Το έργο που πάει λάθος» προτείνει το Θέατρο Ένα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Πρόκειται για ένα έργο μέσα σε ένα έργο το οποίο προσπαθούν να ανεβάσουν φιλόδοξοι ερασιτέχνες ηθοποιοί/ φοιτητές οι οποίοι όμως τα κάνουν θάλασσα. Εγκλήματα ίντριγκες, πάθη, τέσσερις πιθανοί δολοφόνοι κι ένας επιθεωρητής, ο οποίος καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση, είναι τα στοιχεία που κάνουν την παράσταση ενδιαφέρουσα. Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Γιώργος Τζωρτζής, Διομήδης Κοφτερός, Βασιλική Ανδρέου, Φανή Σωκράτους, Σάββας Μένοικου, Γιώργος Χριστοδούλου. 
Σ.28 & Κ. 29 Δεκεμβρίου, Θέατρο Ένα, Λευκωσία 20.30.
Πληροφορίες: 22348203

Βάφ' τα Μαύρα αλά Κυπριακά
Αμφιθέατρο ΠΑΣΥΔΥ
H ξεκαρδιστική κωμωδία του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου, προσαρμόζεται στην κυπριακή πραγματικότητα από τη Μαρίνα Φραγκεσκίδου. Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκας. Ένας νεκρός μεγαλοεπιχειρηματίας, κληρονόμοι, ένα φέρετρο, μοιραίες γυναίκες και περιουσίες για μοίρασμα εμπλέκονται σε μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης. Παίζουν: Κώστας Καζάκας, Έλενα Ευσταθίου, Έλενα Χριστοφή, Ζωή Κυπριανού, Μιχάλης Μουστάκας, Εύρος Βασιλείου, Μαρία Παπακώστα, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Ειρήνη Σαλάτα.
 Σ. 28 & Κ. 29 Αμφιθέατρο ΠΑΣΥΔΥ, Λευκωσία 20:30.
Πληροφορίες: 70009093

Λιόλια 
Μemorandum Theatre Group
Η «Λιόλια»  είναι βασισμένη στην Κερένια κούκλα, το κορυφαίο «αθηναίικο μυθιστόρημα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου που έφερε έναν διαφορετικό αέρα στην ελληνική λογοτεχνία των αρχών του 20ού αιώνα και σκανδάλισε στην εποχή του μιας και ο κύριος άξονας του έργου αφορά σε ένα ιδιότυπο «ερωτικό τρίγωνο». Η Κερένια κούκλα  είναι το δεύτερο βιβλίο του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου (1867-1911), το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Πατρίς το 1908 και εκδόθηκε ως αυτοτελές βιβλίο το 1911, τη χρονιά του πρώιμου θανάτου του συγγραφέα. Στις σκονισμένες φτωχογειτονιές μιας παραπλανητικά ειδυλλιακής Αθήνας ξετυλίγεται ένα αστικό δράμα ταπεινών και καταφρονεμένων, σαν να ήταν οι τραγικοί ήρωες ενός αρχαίου δράματος: καθένας τους έχει το δίκιο με το μέρος του και κανείς τους δεν έκανε κάτι για το οποίο πρέπει να πληρώσει ή να τιμωρηθεί. H Μοίρα όμως εκτελεί τα προγραμμένα, που φαντάζουν αναίτια και παράδοξα. Απέναντι σε αυτή την σκληρή και άδικη Μοίρα, ο συγγραφέας υμνεί τη Ζωή, τη Φύση, τον Ήλιο και τον Έρωτα. Κορυφαίο συμβολιστικό έργο της ελληνικής πεζογραφίας, η Κερένια κούκλα προκάλεσε σάλο στην εποχή της, τόσο για τη δημοτική γλώσσα της, που στοίχισε στο έργο πολλές εκδοτικές περιπέτειες, όσο και για την τολμηρότητα του θέματος, που πήγαινε κόντρα στον καθωσπρεπισμό. Το μυθιστόρημα αυτό, που αγαπήθηκε και επανεκδόθηκε πολλές φορές, έγινε το πρώτο ελληνικό λογοτεχνικό έργο που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1916 από τον Μιχάλη Γλητσό, θεατρικό έργο, τηλεοπτική σειρά και graphic novel. Παίζουν: Λέα Μαλένη, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Αχτάρ, Κρίστη Χαραλάμπους
Σ.28 & Κ. 29, Δεύτερη Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία, 20.30
Πληροφορίες: 96211590

Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ
Δημοτικό Θέατρο Λατσιών 
Το ερωτικό ειδύλλιο της μοναχοκόρης ενος νεόπλουτου ζεύγους Ελληνοκυπρίων, η σοκαριστική γνωριμία με τους Συμπεθέρους και η ξεκαρδιστική πλοκή του έργου υπόσχονται ανατροπές και μπόλικο γέλιο στους θεατές. Πρόκειται για την κυπριακή έκδοση του έργου Συμπέθεροι από τα Τίρανα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέπα. Παίζουν:  Λώρης Λοϊζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Σοφία Καλλή,Πένυ Φοινίρη, Μαρίνα Βρόντη,Στέλλα Φιλιππίδου, Γιώργος Ευαγόρου και Σαββίνα Γεωργίου.
Σ.28 & Κ. 29, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20.30
Πληροφορίες: 70001910
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close