Πάμε Ταξίδι , Guide

5 (πάμφθηνες) πόλεις για να επισκεφθείς τον Ιανουάριο

Φτιάξε βαλίτσες, έχουμε πέντε τέλειους προορισμούς να πας τώρα.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019

Θέλεις χειμωνιάτικο σκηνικό; Θέλεις παρατεταμένο καλοκαίρι; Θέλεις Ιστορία; Θέλεις νυχτερινή ζωή; Ό,τι και να θέλεις, οι προοριμοί που σου προτείνουμε παρακάτω τα έχουν όλα, και τα έχουν και σε σούπερ τιμές.

Η Μάλτα
Κάστρα, ιππότες, Ιστορία, μια από τις καλύτερες κουζίνες της Ευρώπης ολόκληρης, και ένα σχεδόν αιώνιο καλοκαίρι κάνουν τη Μάλτα τον τέλειο προορισμό… για όσους δεν συμπαθούν το χειμώνα. Εδώ θα βολτάρεις σε ολοζώντανες καστροπολιτείες που ακουμπούν στη θάλασσα, σε πανάρχαιους ναούς –τους παλαιότερους που έχουμε στον κόσμο, αρχαιότερους ακόμα και από τις Πυραμίδες− και σε γλυκύτατα ψαροχώρια που απλώνουν τραπεζάκια έξω για θαλασσινά με φόντο τα κύματα της Μεσογείου. Ολόκληρη η χώρα είναι τόσο μικρούλα, που τέσσερις μέρες φτάνουν άνετα για να γυρίσεις δυο-τρεις πόλεις.
>> Πιάσε ένα εισιτήριο με μόνο €23.98 πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση 23/01 και επιστροφή 26/01.

Η Μπρατισλάβα
Την έλεγαν «νέα Πράγα» όταν την πρωτοανακάλυψε ο ταξιδιωτικός Τύπος, και αν μας ρωτάς πιστεύουμε πως ο χαρακτηρισμός την αδικεί. Γιατί η πρωτεύουσα της Σλοβακίας έχει μια ολόδική της ατμόσφαιρα, μια ιδιαίτερη αύρα και μια ταυτότητα μοναδική. Έχει, επίσης, κορώνα στο κεφάλι της ένα παραμυθένιο κάστρο, τις όχθες του Δούναβη απλωμένες στα πόδια της, και μια κουκλίστικη, εξ ολοκλήρου πεζοδρομημένη παλιά πόλη γεμάτη γοητευτικά μπαρόκ κτίρια σαν το Εθνικό Θέατρο και τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου. Και αν έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου, απέχει και μια μόνο ώρα οδικώς από τη Βιέννη. Δυο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε ένα ταξίδι.
>> Πιάσε ένα εισιτήριο: €29.88 πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση 20/01 και επιστροφή 24/01.

Η Βιέννη
Η πρωτεύουσα της Αυστρίας θα σε ταξιδέψει στην τέχνη. Είναι σχετικά κοντά στην Κύπρο (καθώς βρίσκεται στην Ευρώπη) και είναι ένα μέρος γεμάτο από την μουσική μεγάλων καλλιτεχνών όπως ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν και ο Στράουζ, που μεγαλούργησαν εκεί. Τα αξιοθέατα άπειρα και το κέντρο της πόλης μαγικό. Ενδιαφέροντα μουσεία, νόστιμα γλυκά, διάσημες σοκολάτες και καλοφτιαγμενη κουζίνα, παραδοσιακό και γευτικό σνίτσελ, που δεν θα χορταίνεις να δοκιμάζεις και να ξαναδοκιμάζεις στα εστιατόριά της.
>> Πιάσε ένα εισιτήριο: €42.39 πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση 23/01 και επιστροφή 26/01.

Tα Χανιά
Αν έχετε περάσει κάποιο καλοκαίρι στην Κρήτη, σίγουρα θα την έχετε συνδυάσει στο μυαλό σας με το τιρκουάζ του Μπάλου και του Ελαφονησίου. Με τον καυτό ήλιο να περνά τις φυλλωσιές και να φτάνει στο φαράγγι της Σαμαριάς. Με τις ψαροταβέρνες πλάι στο κύμα και με τη μυρωδιά του αντηλιακού στα κατάμεστα σοκάκια των παλιών της πόλεων. Όμως η Κρήτη δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ένα νησί ολοζώντανο και μεθυστικό ακόμα και τον χειμώνα. Κι αν την αφήσετε να σας «ξεμυαλίσει» αυτή την εποχή, θα δείτε ένα άλλο της πρόσωπο. Αυτό των ήσυχων ορεινών χωριών, της παρθένας φύσης, των αρχαίων της μυστικών χωρίς τις ουρές των τουριστών και την φιλοξενία των κατοίκων της χωρίς τη… φούρια του Αυγούστου. 
>> Πιάσε ένα εισιτήριο: €55.98 πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση 21/01 και επιτροφή 25/01.

Το Τελ Αβίβ
Αν η Ιερουσαλήμ είναι παγκόσμιο προσκύνημα, το Τελ Αβίβ είναι ο ναός του nightlife. Μια πόλη χαλαρή, σύγχρονη, φτιαγμένη για να σε κάνει να πεις «η ζωή είναι μια παραλία». Από τα glamorous παραλιακά ξενοδοχεία και τους ουρανοξύστες του κέντρου μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να βρεθείς στην παραδοσιακή συνοικία των Υεμενιτών και σε λίγο να ψωνίζεις στο μοδάτο Rothschild Boulevard. Η μουσική σκηνή της πόλης ανθεί, η θεατρική δραστηριότητα είναι υπολογίσιμη, με αρκετές διεθνείς παραγωγές, ενώ το shopping παρουσιάζει ενδιαφέρον, με μια γκάμα που καλύπτει από ακριβές μπουτίκ μέχρι μικρά καλλιτεχνικά ατελιέ. Η πόλη έχει γενικότερα μια laissez faire διάθεση, την οποία υποστηρίζει τόσο η σχετικά χαμηλή (με κάποιες εξαιρέσεις) δόμηση όσο και το γεγονός ότι από κάθε δρόμο βλέπεις λίγη θάλασσα. Και αν η νυχτερινή ζωή είναι το No 1 προσόν της, το καλό φαγητό καταλαμβάνει σίγουρα τη δεύτερη θέση. Το ΤΑ ( όπως το αποκαλούν χαϊδευτικά οι ντόπιοι ) θεωρείται από τους ανερχόμενους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως!
>> Πιάσε ένα εισιτήριο: €19.98 πήγαινε-έλα με τη Ryanair, για αναχώρηση 18/01 και επιτροφή 25/01.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close