Wine Guide , Εστιατόρια

12 πολύ καλά και οικονομικά κρασιά για τις γιορτές

Οι γιορτές των Χριστουγέννων θέλουν καλό κρασί

Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019

Φέτος, οι εορταστικές σου επιλογές για κρασιά καλύπτουν όλες σου τις ανάγκες.

Από καλής ποιότητας κρασιά σε προσιτή τιμή από υπεραγορές μέχρι και οίνους υψηλής ποιότητας, αφρώδη και επιδόρπιο οίνο, κρασιά για κάθε περίσταση. Υπάρχουν κόκκινα κρασιά για τα πάρτι σου, κυπριακά και εισαγωγής που θα σε ζεσταίνουν τις κρύες νύκτες του Δεκεμβρίου, ζωντανά λευκά για τον καπνιστό σολομό και τέλεια Pinot Noir για τη γαλοπούλα.

Ας εντυπωσιάσουμε οινικά αυτά τα Χριστούγεννα τους αγαπημένους μας. Cin Cin!

2018 Οινοποιείο Βασιλικό, Ξυνιστέρι, Single Vineyard, ΠΓΕ Πάφος, €10
Το χρώμα του είναι μέτριο λεμονί, με αρκετές ανταύγειες. Τα αρώματα χρειάζονται λίγα λεπτά για να εκδηλωθούν αφού το ανοίξεις, αποτέλεσμα της μικρής διάρκειας στο βαρέλι. Τα αρώματα θυμίζουν φρέσκα εσπεριδοειδή, όπως λεμόνι και γκρέιπφρουτ, αλλά και ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα όπως το αχλάδι, με κάποιες ευχάριστες νύξεις λουλουδιών να ολοκληρώνουν το αρωματικό προφίλ. Στη γεύση είναι απολαυστικό, με αρκετή φρεσκάδα, μέτριο σώμα και τις γεύσεις των κίτρινων φρούτων να ξεχωρίζουν και να αφήνουν μια εξωτική επίγευση. (Fereos Four Point)

2018 Οινοποιείο Κυπερούντα Chardonnay, ΠΓΕ Λεμεσός, €12
Κίτρινο λαμπερό χρώμα και αρώματα ανανά, αχλαδιού και μπανάνας, φυτικές νότες και πολύ ωραία ενσωματωμένα στοιχεία δρυός που θυμίζουν βανίλια, καραμέλα, βούτυρο, φουντούκι, αμύγδαλο. Στο στόμα είναι λιπαρό, πλούσιο, πληθωρικό, γεμάτο με γεύση που σου θυμίζει αυτά που μύρισες και στο τελείωμα μια γλύκα που σβήνει αργά. (Photiades Distributors Ltd)

2018 Κτήμα Παπαγιαννάκος Καλογέρι, Μαλαγουζιά, Αττική, €12
Μέτριο λεμονοπράσινο χρώμα, έντονη μύτη με φρουτώδη χαρακτηριστικά που θυμίζουν πυρηνόκαρπα φρούτα όπως βερίκοκο και ροδάκινο, γιασεμί, νυχτολούλουδο και τσακμακόπετρα. Στο στόμα έχει καλή ισορροπία με τραγανή οξύτητα, είναι συγκρατημένο, με περισσότερο λεμονάτο φρουτώδη χαρακτήρα και έντονη ορυκτότητα. Καθαρή απολαυστική επίγευση. (Vassos Eliades)

2017 Εκφράσεις Madari Hills, Ώναρ, Cabernet Franc, ΠΓΕ Λεμεσός, €18
Το όνειρο (ώναρ) είναι στα όρια του γκρενά, με μύτη που έχει ‘ανοίξει’ και ξεδιπλώνει έναν χαρακτήρα του Cabernet Franc, γεμάτο φρούτα με πιο έντονη ωστόσο φυτικότητα πράσινης πιπεριάς, κέδρο, πικάντικα μπαχαρικά και φύλλα βρεγμένου δάσους. Πυκνό, βελούδινο στόμα με τανίνες που έχουν μαλακώσει μετά από αρκετά χρόνια στη φιάλη, ισορροπία φρεσκάδας και ωριμότητας των αρωμάτων και μακράς διάρκειας επίγευση, πολύπλοκη και εξελισσόμενη. Ένα κρασί με χαρακτήρα, ταυτότητα και, όπως φαίνεται, με μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης στον χρόνο. (Wines & More by French Depot)

2015 Οινοποιείο Κωνσταντίνου, Shiraz, ΠΓΕ Λεμεσός, €10
Βαθυκόκκινο, πυκνό, πλούσιο και φρουτώδες με έντονες νότες ώριμων φρούτων, βατόμουρο και δαμάσκηνο, και μπαχαρικών, μαύρου πιπεριού, γλυκόριζας και βανίλιας. Στο στόμα είναι κομψότατο, με άφθονο φρούτο πάλι, αισθητή οξύτητα σε αρμονία με το αλκοόλ, ώριμες τανίνες και σοκολατένια επίγευση.

2016 Angelo Gaja, Cá Marcαnda, Promis, Τοσκάνη, Ιταλία, €32
Από τις πιο πετυχημένες δημιουργίες στην Τοσκάνη του βασιλιά του Piedmonte. Ο Angelo Gaja δημιουργεί ένα εξαιρετικό χαρμάνι με ξένες ποικιλίες (Merlot, Syrah) με την τοπική Sangiovese. Η μαλακότητα του Merlot, η δομή και το βάθος του Syrah, που υποστηρίζεται από την ζωηρή προσωπικότητα του Sangiovese. Ρουμπινί χρώμα, στη μύτη με τα φρέσκα αρώματα, όπως το δαμάσκηνο και το βύσσινο, να συνδυάζονται με τα ώριμα, όπως αποξηραμμένα λουλούδια αλλά και μπαχαρικά που θυμίζουν μοσχοκάρυδο και κανέλα. Στο στόμα μέτριο σώμα, με βελούδινες τανίνες, αρκετή οξύτητα και ικανοποιητικό φρουτώδες τελείωμα. (La Maison du Vin)

2010 La Rioja Alta Viña Adanza, Reserva, Rioja Ισπανία, €33
Έντονο ρουμπινί χρώμα με μενεξεδένιες ανταύγειες. Πυκνό άρωμα μικρών φρούτων – φραγκοστάφυλο, φραμπουάζ- σε συνδυασμό με γλυκούς χαρακτήρες -αποξηραμμένο δαμάσκηνο, μαρμελάδα- και νότες ξηρών καρπών. Γεμάτο στο στόμα, ελαφριά λιπαρό, με δροσερή οξύτητα και ζωηρές αλλά κομψές τανίνες που δίνουν προοπτική εξέλιξης στον χρόνο. Έντονη γεύση που διαρκεί, αρώματα μαύρων φρούτων. (Vinologie)

2016 Flechas de Los Andes, Aguaribay, Malbec, Vista Flores, Αργεντινή, €11.80
Πλούσιο και μεστό ερυθρό από την Αργεντινή και την τυπική της ποικιλία το Malbec. Πληθωρικό και γεμάτο, με όμορφα αρώματα κόκκινων φρούτων -κεράσι δαμάσκηνο και βατόμουρο- βοτάνων, και μπαχαρικών, καπνός, ξηροί καρποί, βανίλια αλλά και στο στόμα ζωηρές τανίνες. Είναι ένα κρασί φτιαγμένο για να συνοδεύει πολύ καλό κόκκινο κρέας. (Bottles)

2015 Κτήμα Παπαγιαννάκος Μελιόρ Merlot, Αττική, €14
Μέτριας έντασης ρουμπινί χρώμα με κάποιες μοβ ανταύγειες. Κομψό στην μύτη με γλυκά αρώματα φρούτων, κεράσι και δαμάσκηνο, διακριτική βανίλια από την δρυ και ευχάριστες ανθικές νύξεις. Στο στόμα είναι βελούδινο, με μαλακές τανίνες, κάποια αρώματα βοτάνων σοκολάτας να κάνουν την εμφάνισή τους και τα αρώματα της δρυός λίγο πιο έντονα από την μύτη. (Vassos Eliades)

2015 Bodegas Krontiras, Solar del Alma Malbec, Lujan de Cuyo, Mendoza, Αργεντινή, €12.50
Βαθύ κόκκινο χρώμα με αρκετές πορφυρές ανταύγειες. Σύνθετα χρώματα μαύρων φρούτων, όπως βατόμουρο και φραγκοστάφυλο, μπαχαρικών, όπως κανέλα και πιπέρι, και βοτάνων, με τα αρώματα που προσδίδει η δρυς, όπως οι ξηροί καρποί, δημιουργούν ένα εξαιρετικά πολύπλοκο κρασί. Στο στόμα, είναι ταυτόχρονα κομψό, συμπυκνωμένο, με πολλές βελούδινες τανίνες, έντονη γεύση βύσσινου και μια βανιλάτη επίγευση που διαρκεί. (Phiale)

2017 Kaiken Ultra Malbec, Mendoza, Αργεντινή, €18
Το χρώμα είναι πορφυρό και τόσο βαθύ που είναι σχεδόν αδιαπέραστο. Η αρωματική ένταση είναι υψηλή αλλά και κομψή. Φρέσκα κόκκινα και μαύρα φρούτα, όπως κεράσι, δαμάσκηνο και βατόμουρο, μπαχαρικά, όπως πιπέρι και μοσχοκάρυδο, βότανα, καπνός, ξηροί καρποί και βανίλια. Πλούσιο με εξαιρετική δομή, με αρκετές αλλά όχι επιθετικές τανίνες, έντονο φρούτο στη γεύση και μια μακρά επίγευση. (Oenoforos)

2016 Trivento, Golden Riserva, Malbec, Αργεντινή, €22
Γεμάτο ερυθρό από Malbec, τη γαλλική ποικιλία που οικειοποιήθηκε και τελειοποίησε η Αργεντινή. Στα αρώματα και την γεύση κυριαρχούν φρέσκες νότες μπαχαρικών, μαύρου κερασιού και κέδρου. Γνήσια ξηρό, έχει λεπτά αρώματα και άριστη, σωστή τανική δομή. Αν είσαι φανατικός κρεατοφάγος, τότε κάθε μέρα μπορεί να είναι μέρα για το Trivento Golden Reserva. (Ghalanos Distributors)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close