Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο Ανδρέας και ο Ηρόδοτος σερβίρουν έναν από τους καλύτερους μεζέδες της πόλης

Στο στενό δρομάκιστην πλατεία, η ταβέρνα αυτή έχει το δικό της τρόπο να σε κερδίζει

Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2019

Σε ένα στενό δρομάκι στην πλακόστρωτη πλατεία Αγλαντζιάς στη Λευκωσία θα αντικρίσεις την ταβέρνα του Ανδρέα και του αδελφού του Ηρόδοτου.

Θα μπεις από το ξωπόρτι της αυλής και θα βρεθείς μπροστά σε μια αυλή περικυκλωμένη από του κόσμου τα δέντρα και τα λουλούδια, στολισμένη με ενθύμια από το παρελθόν, μα και με έναν καλά πυρωμένο ξυλόφουρνο. Σαν όμως μπεις στο εσωτερικό, θα αντικρίσεις έναν ζεστό χώρο, κουλτουριάρικο και παραδοσιακά διακοσμημένο, με την ξυλόσομπα να σε κρατά ζεστό.

Μία εμπειρία που πρέπει να ζήσεις
Με το που θα καθίσεις, θα φτάσει στο τραπέζι σου μια σαλάτα γεμάτη φρεσκάδα και άφθονη φέτα, αλλά και φρυγανιές με λάδι και ρίγανη, τσακιστές ελιές, τζατζίκι δροσερό και σπιτικό ταχίνι. Πρέπει να δοκιμάσεις και το άλειμμα με γιαούρτι και κοκκινογούλια και μετά την πρώτη γουλιά από το χύμα Κοκκινέλλι, τσιμπολογάς από την άριστη αυγοτηγανιά με κολοκύθια και τσιγαριστό κρεμμύδι, από το λουκάνικο κρασάτο και το κυπριακό χαλλούμι, όμορφα ροδισμένα και τα δυο τους στη σχάρα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι μουσικοί έχουν πολλά λαϊκά και ρεμπέτικα άσματα να σου τραγουδήσουν, για να τσουγκρίσει ξανά και ξανά όλη σου η συντροφιά τα ποτήρια πάνω από τα άριστα ψημένα χοιρινά και από κοτόπουλο σουβλάκια μα προπάντων πάνω από τις στρουμπουλές, μυρωδάτες σεφταλιές πλάι σε κομμένες στο χέρι κυπριακές πατάτες.

Φρόντισε να μην ξεχαστείς τραγουδώντας τις επιτυχίες του Μάρκου Βαμβακάρη, του Μπιθικώτση και του Μητροπάνου, γιατί πρέπει να προλάβεις το μερίδιό σου από τα κοφτά, κυπριακά μακαρονάκια με ξηρή αναρή και τα σχαροψημένα συκωτάκια κοτόπουλου, που θα απογειωθούν με αγνό λαδολέμονο.

Το πλιγούρι, σερβιρισμένο σε πήλινο κεσεδάκι, τα τραγανά μανιτάρια σχάρας, που είναι σκέτος πειρασμός, και τα κρασάτα, χοιρινά κοκκαλάκια, θα γίνουν η αιτία να παρατήσεις κάτω πιρούνια και μαχαίρια, για να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Όταν δεις τα παλικάρια της ταβέρνας να φορούν τα χοντρά τους γάντια και να ανοίγουν με προσοχή το στόμιο του ξυλόφουρνου, να είσαι έτοιμος να γευτείς το φουρνιστό κλέφτικο συνδυασμένο με θεϊκές, μελωμένες πατάτες, που σου το εγγυώμαι θα κλείνεις τα μάτια σε κάθε μπουκιά.

Πριν φύγεις δοκίμασε, μια μερίδα από φρούτα εποχής, αλλά και μια τίμια μερίδα από χαλβά κατσαρόλας προικισμένο με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Και μουσική!
Η ζωντανή μουσική ξεκινά από την Πέμπτη με λαϊκό ρεμπέτικο, αποτελώντας σοβαρή αιτία για να προτιμήσεις το Στενορύμι. Την Παρασκευή το λαϊκό πρόγραμμα θα σε διασκεδάσει, ενώ τα σαββατοκύριακα είναι ρεμπέτικα (Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι). 

Η φιλική διάθεση του προσωπικού, τέλος, είναι ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Κυριάκου Καραολή 3, Πλατεία
Αγλαντζιάς, Αγλαντζιά,
Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-23.00.
Τηλ.: 22876543.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close