Εκδρομές να πας , Guide

Αψιού: Ένα χωριό που αξίζει να επισκεφτείς

Ετοιμάσου για εξόρμηση στην Αψιού,ένα χωριό που αξίζει να επισκεφθείς

Δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2019

Η Αψιού είναι ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία. Θα τη βρεις 20 περίπου χλμ. βόρεια της πόλης της Λεμεσού με τον ποταμό Γαρύλλη να ρέει στα πόδια της.

Τι να κάνεις και τι να δεις
Στο χωριό επιβάλλεται μια στάση στο πανέμορφο μοναστήρι της Παναγίας της Αμιρούς, απ’ όπου μπορείς να αγοράσεις μάλιστα χειροποίητες δημιουργίες των καλογριών. Με το που θα φτάσεις στην Αψιού, πήγαινε επίσης για προσκύνημα στη μικρή εκκλησία της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας (17ος αιώνας). Για τους λάτρεις της περιπέτειας προτείνουμε το ‘Μονοπάτι της Βάφτισης’ και το μονοπάτι ‘Αγίασμα’ τα oποία καταλήγουν στους σταλακτίτες!

Πού να μείνεις


APSIOU STONE HOUSE

Όμορφο αγροτουριστικό κατάλυμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο του χωριού Aψιού στην επαρχία Λεμεσού. Το σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα. Έχει ανακαινιστεί πρόσφατα για να προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε μια ιδιωτική βεράντα για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν πρωινό και γεύματα. Μπορούν επίσης να απολαύσουν τον ήλιο στη βεράντα και τη ζεστασιά του τζακιού τους χειμερινούς μήνες.
(99652241) Αψιού.

Blue Cottage (Μπλε)
Οι ξενώνες ‘Μπλε’ αποτελούνται από δύο ανεξάρτητες κατοικίες: το εξοχικό ‘Μπλε’ και την ‘Ελένη’ που βρίσκονται κοντά στο μονοπάτι της φύσης στην Πάνω Αψιού. Το εξοχικό ‘Μπλε" είναι ένα σπίτι πλήρως εξοπλισμένο, με τζάκι και θέρμανση, κατάλληλο για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 6 άτομα. Σε κοντινή απόσταση από το ‘Μπλε’ βρίσκεται και το ‘Ελένης studio’ που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δύο άτομα.
(25822670, 99649331) Αψιού.

Πού να φας



Όσο για φαγητό, στο χωριό υπάρχει μία και μοναδική ταβέρνα, η ταβέρνα της Αψιούς (99645198). Πρόκειται για ένα γραφικό, πετρόκτιστο κτίσμα του περασμένου αιώνα, που φτιάχνει και σερβίρει έναν πλούσιο και νόστιμο μεζέ με ζεστά και κρύα ορεκτικά, μυρωδάτα κρασάτα λουκάνικα, λούντζα, χαλλούμι, σουβλάκι-σεφταλιά, κεφτέδες και πουργούρι, στιφάδο χοιρινό κ.ά.


CHECK THIS
Ανακάλυψε την ομορφιά του νησιού με τη βοήθεια της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού, που σου προτείνει πέραν των 100 παραδοσιακών καταλυμάτων, μικρών ξενοδοχείων και άλλων δραστηριοτήτων, σε περισσότερα από 60 χωριά σε όλη την Κύπρο. Μάλιστα το ανανεωμένο σύστημα κρατήσεων της Εταιρείας Αγροτουρισμού, σε βοηθά να κάνεις κράτηση με ειδικές τιμές. Επικοινώνησε μαζί τους στο τηλέφωνο 22340071 ή επισκέψου την ιστοσελίδα www.agrotourism.com.cy.
Επίσης, θα τους βρεις στο Facebook: agrotourism.cyprus και στο Ιnstagram: cyprusagrotourism.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close