Νέες Αφίξεις , Bars & Clubs

Το ξέρεις ότι η ποτοαπαγόρευση του 1800 εμπνέει ακόμα;

Έρχεται ένα τέλειο μπαράκι με ατμόσφαιρα… ποτοαπαγόρευσης

Δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2019

Από το 1920 έως το 1933 διήρκησε η «στεγνή» περίοδος της Αμερικής, γνωστή και ως ποτοαπαγόρευση. Γνωστή επίσης και ως η περίοδος που έθεσε τις βάσεις για την διασκέδαση… όπως την ξέρουμε σήμερα! 

Βάλε ένα ποτό με πάγο και θα στα πω. 

Το κίνημα της ποτοαπαγόρευσης είχε ξεκινήσει στις αρχές του 19ου αιώνα και ήδη ως το 1850 αρκετές πολιτείες, κυρίως του νότου, είχαν ψηφίσει νόμους που περιόριζαν ή απαγόρευαν τη διάθεση αλκοολούχων ποτών. Η πρωτοβουλία ανήκε σε θρησκευτικές προτεσταντικές οργανώσεις, κυρίως του Μεθοδιστικού δόγματος.

Γρήγορα, σχηματίσθηκαν δύο πανίσχυρες ομάδες πίεσης, η «Ένωση κατά των Σαλούν» (Anti-Saloon League) και η «Ένωση Γυναικών για τη Χριστιανική Εγκράτεια» (Women's Christian Temperance Union). Μέλη των δύο αυτών οργανώσεων σχημάτισαν το Κόμμα της Απαγόρευσης (Prohibition Party), που πήρε μέρος στις προεδρικές εκλογές του 1872, αλλά συγκέντρωσε μόλις 5.608 ψήφους.

Το 1879 ο Τζον Σεντ Τζον εκλέχθηκε κυβερνήτης του Κάνσας και τέσσερα χρόνια αργότερα το Κάνσας έκανε η πρώτη πολιτεία στην Αμερική, που κήρυξε παράνομο το αλκοόλ. Το 1884 ο Σεντ Τζον έθεσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Αμερικής με τη σημαία του Κόμματος της Απαγόρευσης και έλαβε 150.369 ψήφους. Ο σπόρος της Ποτοαπαγόρευσης είχε ριφθεί.

  Ήταν τότε που οι Αμερικανοί πολίτες  δεν μπορούσαν να απολαύσουν κανένα είδος αλκοόλ παρά μόνο παράνομα και κρυμμένοι σε υπόγεια ή πίσω από μαγαζιά-βιτρίνες μπαρ. Τα γνωστά σε όλους, speakeasy bars ξεφύτρωναν το ένα μετά το άλλο, με τους θαμώνες που τα επισκέπτονταν να τηρούν ήπιους τόνους έτσι ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί από τους περαστικούς.

Όσο το αλκοόλ απαγορευόταν παρέμενε υποχρεωτικά κρυμμένο μέσα σε μπουκάλια με ετικέτες γάλακτος, σε κουτιά καλυμμένα με κόκκους καφέ, πίσω από ντουλάπια, μέσα σε κρυφές καταπακτές που άνοιγαν στρίβοντας το κλειδί δυο φορές δεξιά και μία αριστερά και  όπου αλλού μπορούσε να σκεφτεί το μυαλό των επιχειρηματιών της νυχτερινής διασκέδασης. 

Τι σχέση μπορεί να έχει όμως η ποτοαπαγόρευση με την Κύπρο του 2020;
Στην Κύπρο του 2020, λοιπόν, ένα νέο μπαράκι εμπνέεται από τον μεσοπόλεμο και την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, εναρμονίζεται με τις ανάγκες και τα δεδομένα του σήμερα και έρχεται για να μας μυήσει στην επιτυχημένη συνταγή που λέγεται speakeasy, σερβίροντάς μας ποτά… στα κρυφά.     

Πρόκειται για το 2033 bar, που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στη Λευκωσία, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων..

Είναι ένας ολοκαίνουριος προορισμός, αποκλειστικά για εκείνους που επιζητούν αυθεντικό κοκτέιλ.

Πέρα από καλά κοκτέιλ, οι θαμώνες του 2033 bar θα ακούσουν και καλή μουσική, η οποία θα προσαρμόζεται στην ώρα και την εποχή και εννοείται θα σου φτιάχνει τη διάθεση. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα decks του θα αναλαμβάνουν επιλεγμένοι DJs που θα αλλάζουν κάθε φορά.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close