Μονόδρομος από σήμερα η Λεωφόρος Καλλιπόλεως

Παραδόθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου η μονοδρομημένη Λεωφόρος Καλλιπόλεως

Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2019

Παραδόθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου η μονοδρομημένη Λεωφόρος Καλλιπόλεως.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει μονοδρόμηση της τροχαίας κίνησης από τα φώτα τροχαίας στη συμβολή της Λεωφόρου Στασίνου με την οδό Ευγενείας και Αντωνίου  Θεοδότου, με κατεύθυνση προς τη συμβολή της Λεωφόρου Καλλιπόλεως με τη Λεωφόρο Μακαρίου. Περιλαμβάνει επίσης σε όλο το μήκος της νέα πεζοδρόμια, προσβάσιμα για όλους σύμφωνα με τις πρόνοιες της Βιώσιμης Κινητικότητας.

Με τη μονοδρόμηση θα τακτοποιηθεί η άναρχη στάθμευση με τη δημιουργία κόλπων σε όλο το μήκος. Δεν θα υπάρξουν απαλλοτριώσεις και θα είναι εύκολη η πλέξη των κινήσεων αφού δεν θα υπάρχει πια νησίδα, όπως σχεδιαζόταν σε προγενέστερες μελέτες.

Όπως δημοσιεύει ο Δήμος Λευκωσίας στη σελίδα του, βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης των ιδιωτικών οχημάτων σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη των εμπειρογνωμόνων είναι τα εξής:

1. Μείωση του συνολικού χρόνου καθυστέρησης στην ώρα αιχμής.
2. Αύξηση της μέσης ταχύτητας στην περιοχή μελέτης (από 11χλμ/ώρα σε 19 χλμ/ώρα) χωρίς να επηρεάζεται η Οδική Ασφάλεια  γιατί πια η κίνηση θα είναι σταθερά γραμμική.
3. Μείωση των καθυστερήσεων στα φώτα τροχαίας με ταυτόχρονη βελτιστοποίηση των προγραμμάτων σηματοδότησης (π.χ. Συμβολή Μακαρίου – Διγενή Ακρίτα – Σπύρου Κυπριανού θα υπάρχει μέση μείωση 7 δευτερολέπτων, Συμβολή Μακαρίου – Κέννεντυ μέση μείωση 5 δευτερολέπτων, Συμβολή Διγενή Ακρίτα – Καλλιπόλεως  - Θεοδότου μέση μείωση 8 δευτερολέπτων κτλ).
4. Απλοποίηση τόσο των σηματοδοτημένων κόμβων αλλά και των απλών συμβολών, λόγω της ταυτόχρονης μονοδρόμησης, το οποίο συνεπάγεται μείωση των διασταυρούμενων κινήσεων πάνω σε αυτούς και αύξηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας.
5. Ακολουθώντας τις αρχές τις βιώσιμης κινητικότητας, θα επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης καυσίμων στην περιοχή κατά 21,8% (μέση κατανάλωση από 12,4 λίτρα / χλμ σε 9,7 λίτρα / χλμ).
6. Θέσεις στάθμευσης:  Δημιουργούνται 31 «κόλποι» στάθμευσης, συνολικής χωρητικότητας 85 οχημάτων, (θέσεις ΑΜΕΑ, φορτοεκφόρτωσης και επισκεπτών.
7. Εφαρμογή ζώνης 30 χλμ/ώρα στην περιοχή κατοικίας στον Λυκαβηττό (Μεταξύ Καλλιπόλεως και Μακαρίου).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close