Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Δοκιμάσαμε το ολοκαίνουριο, υψηλής αισθητικής, εστιατόριο της πόλης

Πήγαμε στο νέο εστιατόριο τουAmathus Beach Hotel,φάγαμε και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2019

Ένα ήταν το μοναδικό παράπονο των πελατών του αγαπημένου εστιατορίου θαλασσινών, Limanaki. Το ότι, με τον ερχομό του χειμώνα, απλά διέκοπτε τον κύκλο εργασιών του. 

Αυτή η απώλεια, από τούδε και στο εξής δεν θα υφίσταται πλέον, εφόσον με το κλείσιμο του καλοκαιρινού εστιατορίου, οι λάτρεις των εκλεκτών ψαρικών θα φιλοξενούνται στο άρτι αφιχθέν εστιατόριο Thalassa, το οποίο σε υποδέχεται εδώ και λίγες μέρες στους ισόγειους χώρους του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel. 

Ένα υψηλής αισθητικής αξίας εστιατόριο, που με το που θα διαβείς, σαν και εμάς, τις εντυπωσιακές του θύρες, θα φροντίσεις να το απαθανατίσεις και φωτογραφικά. Στα πλάνα σου, οπωσδήποτε θα καταγραφούν, εκτός από την φορτωμένη με τη φρεσκότερη και ποιοτικότερη ψαριά της ημέρας, ανοιχτή βιτρίνα, τις φαντασμαγορικές, προσομοιωμένες με κοράλλι, ξυλοκατασκευές, τα πανέμορφα φωτιστικά και την art nouveau επίπλωση του ευρύχωρου πολυεπίπεδου χώρου. 

Τα του γαστρονομικού ρεπερτορίου, δεν διαφοροποιούνται στη βάση τους, από αυτά του εαρινού εστιατορίου, όμως διανθίζονται με επτά συν μια επιλογές σε καλοφτιαγμένα sushi rolls και nigiri, από τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτά με καπνιστό χέλι, γαρίδα τεμπούρα και αβοκάντο (€16 -8 τεμάχια) αλλά και το Salmon tataki με φρέσκο σολομό και καβούρι (€16 -8 τεμάχια). Το χειμωνιάτικο σκηνικό σαφώς και θα σε ωθήσει να δεις ζεστά, την απίστευτα ισορροπημένη στο στόμα και super value for money, κρεμώδη σούπα από μπισκ αστακού, ενισχυμένη με άφθονα φιλετάκια αστακού (€13), αλλά και να δευτερολογήσεις, πίνοντας έναν από τους εξαίρετους νεοκοσμικούς οίνους της βραβευμένης λίστας του ξενοδοχείου, παρέα με τραγανές, άριστης ποιότητας, γαρίδες, αγγιγμένες διακριτικά με wasabi mayo(€22). 

O ευρηματικός executive chef του εστιατορίου, Λευτέρης Χαραλάμπους, θα επιμείνει να δοκιμάσεις τα σοτέ χτένια του, που απογειώνονται με πουρέ μπιζελιών, σάλτσα βουτύρου με χαβιάρι και αφρό από μελάνι καλαμαριού (€16) και φυσικά το άριστα ψημένο στο τηγάνι, Dover Sole, συνοδευμένο με λεμονάτη σος κάππαρης (€65). Η ζωντανή μουσική και οι γλυκόφωνοι αοιδοί, θα σε κρατήσουν για ώρα πολλή, μα πριν φύγεις οφείλεις να δοκιμάσεις την θελκτική Jivara chocolate tart με κρεμ μπρουλέ από καφέ Arabica (€11) και το ανατρεπτικό red vevet cheesecake με κουλί από κόκκινα φρούτα, σαμπλέ βανίλιας και παγωτό γιαούρτι (€11). 

Το σέρβις πραγματικά μοναδικό, φιλικό και άκρως επαγγελματικό, ενώ με άριστα θα αξιολογήσεις κι εσύ την οινική κουλτούρα του προσωπικού, που τιμά με την όλη του εμπειρογνωμοσύνη, ολάκερο το νησί. 

Αν σκοπεύεις το μεσημεράκι της Κυριακής να γίνεις κι εσύ μέρος της παρέας των ψαρογαστρονόμων, κλείσε τραπέζι όσο πιο έγκαιρα μπορείς, γιατί τόσο η θέα της θάλασσας, όσο και η μαγεία των κρεμαστών κήπων του Amathus, αποτελούν κι αυτά  ισχυρούς πόλους έλξης.

(25832000) Λεωφόρος Αμαθούντος, 75, Λεμεσός (εντός του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel). Τετ-Σ 19.00-22.30 & Κ 13.00-16.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close