14-15 December 2019
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Μια χορευτική παράσταση από τη νεανική ομάδα σύγχρονου χορού 14ΑΝΩ

Μια ομάδα νεαρών χορευτών παρουσιάζει τέσσερα έργα Κυπρίων χορογράφων

Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2019

Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019, μετά από δύο ακροάσεις από τις οποίες επιλέγηκαν 8 νεαρές χορεύτριες ηλικίας 14-18 χρόνων και ένας χορευτής 17 χρόνων από Λευκωσία και Λάρνακα. 

Αποτέλεσμα της συστηματικής προετοιμασίας, διάρκειας οχτώ μηνών  μηνών είναι η πρώτη παρουσίαση της νεανικής ομάδας με τέσσερα έργα των κύπριων χορογράφων Νικόλ Γιάννακα, Κρίστια Πιτσιλλίδου, Έλενας Χριστοδουλίδου και του Ισραηλινού χορογράφου Γιόαβ Γκρίνμπεργκ.

Την ευθύνη/επιμέλεια της ομάδας έχει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός  DANCE LAB NICOSIA και βάση της ομάδας είναι το Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο. 

 Στην νεανική ομάδα μετέχουν μαθητές/μαθήτριες χορού ηλικίας 14-18 χρονών, στους μελλοντικούς στόχους των οποίων είναι η συνέχιση των σπουδών στον σύγχρονο χορό σε ανώτερο επίπεδο, και για τους οποίους η εμπειρία της παράστασης είναι αναγκαία προϋπόθεση ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ακροάσεις που απαιτούν από τους υποψηφίους τους, αξιόπιστες επαγγελματικές σχολές, κονσερβατόρια και πανεπιστήμια χορού σε όλο τον κόσμο.

Μέσα από τις συναντήσεις της νεανικής ομάδας που περιέχουν μαθήματα διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και δημιουργικής σύνθεσης στόχος είναι  η καλλιέργεια της φαντασίας των παιδιών , η εκπαίδευση τους στην δημιουργική διαδικασία, η εξεύρεση αυθεντικής κινησιολογικής γλώσσας και ύφους του κάθε χορευτή /χορεύτριας αλλά και η εξέλιξη και ανάπτυξη της τεχνικής τους.

 Η αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών μας “λέει” ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των “παιδιών της Κύπρου” που ασχολούνται και/ή επιδιώκουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χορό, προσανατολίζονται στον σύγχρονο χορό και λιγότερα στο κλασικό μπαλέτο. Η δημιουργία της νεανικής ομάδας σύγχρονου χορού προσφέρει δυνατότητες μιας διαφορετικής παραστατικής εμπειρίας και τη δυνατότητα στους νεαρούς χορευτές και χορεύτριες να δουλέψουν με διαφορετικούς δασκάλους και χορογράφους.

Η Νεανική ομάδα σύγχρονου χορού 14ΑΝΩ αποτελείται από την Αθηνά Αταλιαλή, Άντρεα Μάντη, Αλίκη Κυπραγόρα, Κωνσταντίνο Νιούλικο, Νεφέλη Παπαλουκά, Μιχαήλια Λουκαίδου, Έλενα Σωτηριάδου , Μαρία Λοιζίδου και Παναγιώτα Παντελίδου. 
Tα τέσσερα μικρής διάρκειας έργα εμπνευσμένα από θεματικές που οι χορευτές /χορεύτριες έχουν εισηγηθεί βρίσκονται στην τελική φάση προετοιμασίας τους και θα παρουσιαστούν στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στις 7μμ στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο.
Με το τέλος της παρουσίασης της πρώτης παράστασης της ομάδας θα γίνει μια δεύτερη ακρόαση τον Ιανουάριο ούτως ώστε η ομάδα να δεχθεί νέα μέλη.

 

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία.

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία.
Εισιτήρια: 7€ και 10 €. Πληροφορίες 22 781104 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close