Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα λαμπερά χριστουγεννιάτικα χωριά που πρέπει να επισκεφθείτε φέτος

Όλα τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά και οι Παραμυθουπόλεις του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2019

Ο Δεκέμβριος είναι εδώ κι εμείς φυσικά αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα για τις πιο λαμπερές γιορτές του χρόνου.

Μαζί όμως αρχίσαμε να ψάχνουμε τα μέρη όπου θα διασκεδάσουμε και θα γίνουμε για λίγο και πάλι παιδιά.

Αναμφίβολα, οι Παραμυθουπόλεις και τα χριστουγεννιάτικα χωριά, όπως και οι μικρές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Δήμοι, θα μας φτιάξουν τη διάθεση και θα μας βάλουν στο κλίμα των ημερών. Και φυσικά θα μας ψυχαγωγήσουν!

Το Check In Cyprus τις συγκέντρωσε και σου τις παρουσιάζει:

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων
Παραμυθούπολη Χριστουγέννων επέστρεψε και φέτος για να σε βάλει από νωρίς στο πνεύμα των γιορτών. Στον χώρο, λοιπόν, όπου στήθηκε και τις προηγούμενες χρονιές, δηλαδή στη διασταύρωση των Λεωφόρων Ιωσήφ Χατζηιωσήφ και Τροόδους (Φώτα Ορφανίδη), θα βρίσκεται και φέτος για δύο περίπου μήνες, από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 12 Ιανουαρίου. Το Parko Paliatso της Αγίας Νάπας θα στήσει τα παιχνίδια του, για να σου προσφέρει ξεχωριστές στιγμές. Και φέτος, πέρα από τα παιχνίδια (καρουζέλ, παγοδρόμιο, τρενάκι του τρόμου, formula one booster κ.ά.) που θα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους, θα υπάρχει και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς Ελλαδίτες καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα στη σκηνή θα ανέβουν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Μελίνα Μακρή  (23/12) και ο Γιώργος Τσαλίκης (3/1). Και φέτος, η είσοδος στον χώρο θα είναι δωρεάν (αντίτιμο θα υπάρχει μόνο για τη χρήση παιχνιδιών), ενώ τον χώρο θα επισκεφθεί και ο Άγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι (12, 13 και 14 Δεκ). Δες αναλυτικά το πρόγραμμ, εδώ.
>> Mέχρι Κ 12 Ιαν, πρώην φώτα Ορφανίδη, Λευκωσία, 11.00-23.00. Είσοδος ελεύθερη.

Christmas in the Town
Το γιορτινό χωριό της πρωτεύουσας έχει στηθεί και φέτος στο προαύλιο του Δημαρχείου στην Πλατεία Ελευθερίας και λειτουργεί από το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020. Μικροί και μεγάλοι ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο παραμυθένιο χωριό της Πρωτεύουσας. Το παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο χωριό με μοναδικές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, με τα ξεχωριστά ξύλινα σπιτάκια να προσφέρουν λιχουδιές, ροφήματα, ποτά και φαγητά. Στον χώρο υπάρχουν carousel, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, πισίνα με βαρκούλες, μπάλες στο νερό waterwalkerz, ιπτάμενα ελεφαντάκια, bungee jumping τραμπολίνα, funfair με τροχό της τύχης, βελάκια, σκοποβολή και κρίκους. Δεν θα λείψει η χριστουγεννιάτικη μουσική, οι χορωδίες, οι ορχήστρες και τα πάρτι με DJ’s γεμίζοντας μουσική και μελωδίες την πόλη. Θα πραγματοποιηθούν επίσης θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, chocolate weekend, ο Άγιος Βασίλης και πολλά άλλα. Η εκδήλωση της Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, ξεκινώντας με παρέλαση από μαζορέττες, τυμπανιστές και μασκότες από την πλατεία Φανερωμένης προς το Προαύλιο του Δημαρχείου, Πλατεία Ελευθερίας.  Μετά από τη φωταγώγηση το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τραγούδια και μουσική από τη μπάντα της ΕΛΔΥΚ, χορωδίες, fireshow  και πολλές εκπλήξεις.
>> 30 Νοεμβρίου-6 Ιανουαρίου, προαύλιο Δημαρχείου, Πλατεία Ελευθερίας. Το ωράριο λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού τα Σαββατοκύριακα είναι 10:00 μέχρι 22:00. Τις καθημερινές μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου το ωράριο λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού είναι 16:00 μέχρι 22:00. Από τις 21 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2020 το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 22:00. Η είσοδος στο Χριστουγεννιάτικο χωριό είναι δωρεάν. Αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.nicosia.org και στο facebook του Δήμου Λευκωσίας.

Limassol Christmas Land
Η φετινή Παραμυθούπολη της Λεμεσού, Limassol Christmas Land, που μεταφέρθηκε φέτος στο Παλιό Λιμάνι, άνοιξε τις πόρτες της στις 29 Νοεμβρίου και για 40 μέρες, μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, αναμένεται να μαγνητίσιει τα βλέμματα με τα παιχνίδι, αφού το γνωστό Parko Paliatso θα μεταφέρει στη συμπρωτεύουσα πολλά από τα παιχνίδια του, αλλά και τις δραστηριότητές του. Εκεί, πέραν των παιχνιδιών για παιδιά και ενήλικες, φέτος θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλίες γνωστών τραγουδιστών, κυρίως από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στη σκηνή θα ανέβει ο STAN Αντιπαριώτης και η Josephine (23/12). Μάλιστα, το Limassol Christmas Land θα επισκεφθεί και ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος θα φτάσει στην Κύπρο από το Ροβανιέμι, για να χαρίσει δώρα στα παιδιά (15, 16 και 17 Δεκ).
>> Παρ 29 Νοε-Κ 12 Ιαν, Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός. Είσοδος ελεύθερη.

Ipsonas Christmas Wonderland
Λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από την έναρξη του αγαπημένου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ύψωνα στη Λεμεσό. Παραστάσεις, παρουσιάσεις από διάφορες σχολές και ομάδες της Κύπρου, θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια ρομποτικής, τέχνης και κατασκευών από τον Οργανισμό Νεολαίας, παρουσίαση και αφήγηση παιδικού παραμυθιού και πολλά άλλα… Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις συναυλίες του Θάνου Καλλίρη με όλο το επιτελείο του, των Χριστίνας Παναγιώτου και Άντριας Θεοδώρου Σουρουλλά και τους Γιάννη Στυλιανού, Δημήτρη Ιακώβου και Μάρκο Μάρκου. Επίσης ετοιμάσου και για μια βραδιά 80s & 90s με τους Dj Asimeno και Dj Kiki. Ακόμα, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε για δύο παραστάσεις τον Μάγο – Ταχυδακτυλουργό Amazing Dio εξ Ελλάδος, για να μας εντυπωσιάσει και να μας ταξιδέψει στα μυστικά μονοπάτια της Μαγείας! Όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Graffiti που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά καθώς και στο Κυνήγι Θησαυρού όπως και Eating Challenge για το ποιος θα καταφέρει να φάει τα περισσότερα μελομακάρονα μέσα σε ένα λεπτό… Θα έχουν την ευκαιρία επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος να λάβουν μέρος ως ομάδες ή σχολές χορού στον διαγωνισμό DANCE FIGHTS το οποίο διοργανώνεται με κριτές χορογράφους από το εξωτερικό…Πάμε λοιπόν και φέτος για να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα όσο πιο όμορφα μπορούμε, οι μικροί μας φίλοι να διασκεδάσουν και οι μεγάλοι να νιώσουμε για λίγο και πάλι παιδιά….
>> Παρ 6, Σ 7 & Κ 8 Δεκ, Παρ 13, Σ 14 & Κ 15 Δεκ, Πλατεία Δημαρχείου Ύψωνα, Λεμεσός. 

Christmas Wonder
Το μοναδικό χωριό, που διοργανώνει ο Δήμος Παραλιμνίου κάθε χρόνο μετατρέποντας τα Χριστούγεννά μας σε μία μαγική γιορτή! Και φέτος, λοιπόν, στο Παραλίμνι θα ‘ντύθουν’ οι διαδρομές σου με μία μαγική ατμόσφαιρα που θα σε κρατήσει ζεστό, όσο εξερευνάς τη στολισμένη πόλη. Από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου στην περιοχή θα στηθεί η ομορφότερη Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων, Christmas Wonder, όπου θα θαυμάσεις ένα χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα με το μεγαλύτερο τεχνητό δέντρο της Κύπρου, πολύχρωμα φώτα, παραμυθένιους ήρωες, παρελάσεις, χριστουγεννιάτικη αγορά με λιχουδιές, οικογενειακές βόλτες με τρενάκι, παγοδρόμιο και ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Στο Παραλίμνι τα
Χριστούγεννα θα δεις, θα εξερευνήσεις και θα μαγευτείς από μια πόλη που σε περιμένει φορώντας τα καλά της.
Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου (16.00-21.00) στην Πλατεία Παραλιμνίου θα στηθεί μία μοναδική υπαίθρια αγορά από το Famagusta Arts, Craft & Gifts Fair με πέραν των 100 συμμετεχόντων περιπτέρων, με μουσική, διασκέδαση, φαγητό και ζεστό κρασί.
Ο Δήμος Παραλιμνίου ετοιμάζεται και φέτος το Λευκό Σάββατο, στις 14 Δεκεμβρίου (12.00-20.00). Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί καινοτομία και έγινε πλέον θεσμός για τον Δήμο Παραλιμνίου, όπου η μόδα, τα δώρα και οι αγορές έχουν την τιμητική τους, όπως επίσης και οι προσφορές αλλά και ο αχνιστός ζεστός καφές. Για να ακριβολογούμε τα καταστήματα του Δήμου φορούν τα γιορτινά τους και προσφέρουν απλόχερα στους καταναλωτές μοναδικές εκδηλώσεις, πλούσιο θέαμα αλλά και ελκυστικές προσφορές.
Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (16.00-19.30) θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τις γιορτινές εκδηλώσεις του μουσικού ωδείου Elina’s School Of Music, να ταξιδέψεις με τα ‘Christmas Memories’ από τη Σχολή Χορού Freedom Dance Studio της Έλενας Νικολάου, όπως και να απολαύσεις τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Παραλιμνίου ‘Μελιζόνα’ με τη συμμετοχή και άλλων χορωδιών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (15.30), ο διάσημος Άγιος των γιορτών θα φτάσει στον Δήμο Παραλιμνίου έχοντας στις αποσκευές του πλούσια δώρα, συνοδευόμενος από τις Μαζορέτες της Σχολής Χορού ‘Fimi’ της Αιμιλίας Σαλούτα, τη Συμφωνική Μπάντα του Δήμου Παραλιμνίου ‘Αρμονία’ και τις μασκότες. Κάθε παιδί θα μπορεί να φωτογραφηθεί μαζί του και να πάρει το δωράκι του. Μην φύγεις, όμως, η Παραμυθούπολη σε περιμένει με πλούσιο εορταστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις ατέλειωτες βόλτες με το τρενάκι, παιχνίδια στο παγοδρόμιο, όπως και τους αγαπημένους ήρωες-μασκότες, ενώ θα λειτουργεί και μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη αγορά.
Παρ 29 Νοε-Δ 6 Ιαν, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Παραλιμνίου, ελ. επ. Αμμοχώστου.
>> Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά από το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Παραλιμνίου
>> Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για το κοινό: Σ 14 Δεκ (11.00-13.00 & 16.00-18.00) & Κ 22 Δεκ (16.00-19.00).

3η Christmas Wonderland by Inspired Family Fun
Είστε έτοιμοι για την μαγεία των Χριστουγέννων; Η 3η Christmas Wonderland by Inspired Family Fun έρχεται κοντά μας και φέτος, το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολoμωνίδης στην Λεμεσό.  Η Christmas Wonderland σκορπά τη μαγεία των Χριστουγέννων στη Λεμεσό από το Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης όπου στήνονται τα πιο γλυκά εργαστήρια μπισκοτόσπιτων από τους Σεφ του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων και Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques, τα εργαστήρια παιχνιδιών των ξωτικών, το παραμυθένιο σπίτι του Άη Βασίλη ο οποίος περιμένει όλα τα παιδιά για να γράψουν το όνομά τους στη λίστα του, πολλά παιχνίδια funfair, παραστάσεις, τα πιο διασκεδαστικά πάρτι με τα ξωτικά και πολλή Χριστουγεννιάτικη μαγεία!  Η Christmas Wonderland φέτος φέρνει κοντά μας μια μοναδική έκπληξη! Για πρώτη φορά στην Κύπρο επισκεφθείτε το πιο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο χωριουδάκι μινιατούρα από την Γερμανία! Αυτά και άλλα πολλά, έρχονται για να φέρουν ατελείωτες στιγμές δημιουργίας, χαράς και διασκέδασης σε όλη την οικογένεια και να σκορπίσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων! Όπως πάντα οι εθελοντές του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος θα είναι μαζί μας για δειγματοληψίες.
>> Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολoμωνίδης, Λεμεσό. 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Επισκοπή
Τη μαγεία των Χριστουγέννων φέρνει κοντά σας για 4η συνεχόμενη χρονιά ο "Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπιΔραση". Kι αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, η Πλατεία Ελευθερίας στην Επισκοπή Λεμεσού θα βάλει τα καλά της για ένα τριήμερο με πολλές δραστηριότητες.  Συγκεκριμένα με Χριστουγεννιάτικο πνεύμα αλληλεγγύης διοργανώνει τριήμερο φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στις 20-22  Δεκεμβρίου, από τις 10.00-22.00, στην πλατεία Ελευθερίας στην Επισκοπή Λεμεσού. Τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του υφιστάμενου πάρκου της κοινότητας με διάφορα παιχνίδια για παιδιά. Άναμμα του Χριστουγεννιατικου δέντρου, Άγιος Βασίλης με δώρα για τα παιδιά, καρουσέλ, face painting, λαχνοί με πλούσια δώρα και άλλες πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους θα συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό, ενώ θα δοθεί και μια μεγάλη συναυλία με τον δημοφιλή καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη, στην κορύφωση του τριημέρου στις 19:30 (είσοδος €7, προπώληση €5). Μαζί του η Μελίνα Μακρή.
>> 20-22  Δεκεμβρίου, πλατεία Ελευθερίας, Επισκοπή Λεμεσού, 10.00-22.00.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό "Πανηγύρι Αγάπης και χαράς στην αυλή μας"
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό "Πανηγύρι Αγάπης και χαράς στην αυλή μας" που πλέον έγινε θεσμός και βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στις 21 Δεκεμβρίου με διάφορες εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2019. Στις 21 Δεκεμβρίου στις 19:00 στον ρωσικού τύπου ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των Ρώσων Αγίων, θα διοργανωθεί Χριστουγεννιάτικη συναυλία, της οποίας τα έσοδα θα δοθούν στο φιλανθρωπικό ΜΚΟ Κεντρική Υπηρεσία Αλληλεγγύης Ταμασού (ΚΥΚΑΤ) που σκοπό έχει την σίτιση και στήριξη αριθμού άπορων οικογενειών, με περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων,υπό την διεύθυνση του Σταύρου Παπαντωνίου, με την Ορχήστρα Συναυλιών Λευκωσίας, το Χορωδιακό Σύνολο Αρμονία και τους σολίστ: Μαρίζα Αναστασιάδη (σοπράνο), Έλλη Κουτσούλη (σοπράνο), Μάριο Ανδρέου (τενόρο), Ανδρέα Ιακωβίδη (βαθύφωνο). Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα. Είσοδος 20 ευρώ.
Στις 22 Δεκεμβρίου το χωριό θα είναι πραγματικά ένα μεγάλο πανηγύρι από τις 10:00-21:00  με αγορές 10 Φιλανθρωπικών οργανώσεων και συνδέσμων γονέων, μουσική, χορούς, χορωδίες , παιδική γωνιά με φουσκωτά ,μικρά καρουσέλ,  κατασκευές, σινεμά, face painting κτλ, φαγητό από επαγγελματίες, ζεστό κρασί αλλά και δωρεάν μοναστηριακή σούπα. Από όλη αυτή τη γιορτή φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης που θα δίνει δώρα στα παιδιά από τις 11:00 μέχρι τις 12:30. Η είσοδος στο χώρο θα είναι δωρεάν.
Στις 23 Δεκεμβρίου στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης μεταξύ 5:30 – 6:30 μ.μ. οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν την Φιλαρμονική Ορχήστρα Αστυνομίας Κύπρου σε χριστουγεννιάτικη μουσική. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.
Στις 28 Δεκεμβρίου στις  19:00  συναυλία με την Αλέξια  «A JAZZY CHRISTMAS WITH ALEXIA». Μία συναυλία με ντζαζ μουσική και τραγούδια τα οποία ακούστηκαν και αγαπήθηκαν μέσα από τις  χριστουγεννιάτικες Χολιγουντιανές ταινίες. Είσοδος 10 ευρώ.
Στις 26 & 30 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικο μεσημεριανό Κέρασμα για όλους. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκέπτονται το Χριστουγεννιάτικο χωριό καθημερινά , να απολαμβάνουν τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και ατμόσφαιρα , ενώ τα παιδιά θα μπορούν να διασκεδάζουν στους διαμορφωμένους για αυτά χώρους. Στηρίζει: Ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ.
>> 21-30 Δεκεμβρίου, προαύλιος χώρος Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, επ. Λευκωσίας.

Magic Christmas Village
Η Masterland λοιπόν, η αγαπημένη "πόλη" των παιδιάν" καλεί τα παιδιά και τους γονείς αυτό το σαββατοκύριακο για να γιορτάσουν την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Το Σάββατο και την Κυριακή, καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν μια επιστολή στον Άγιο Βασίλη, στο ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη που φιλοξενείται στον χώρο. Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε και να γιορτάσετε την εορταστική περίοδο μαζί μας! Για 4 λοιπόν εβδομάδες οι μικροί μας φίλοι στη Λεμεσό θα απολαμβάνουν θαύματα, χαρά, διασκέδαση, δώρα και χειροτεχνίες, διαγωνισμούς και ένα πραγματικό Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι! Κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου στο Masterland θα παρουσιάζονται σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους ένα μαγικό πρόγραμμα Χριστουγέννων.
>> 30 Νοεμβρίου-5 Ιανουαρίου, Masterland Childrens City of Craftsmen, Λεμεσός.  

Λεωφόρο Χριστουγέννων στο Γέρι
Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα είναι μόνο για τα παιδιά; Ο Δήμος Γερίου διοργανώνει στις 15 Δεκεμβρίου από τις 16.00 στη Λεωφόρο Γερίου χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με την επωνυμία «Λεωφόρος Χριστουγέννων», για μικρούς και μεγάλους, μια εκδήλωση που προορίζεται να ενθουσιάσει όσους θα παρευρεθούν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που την κάνουν ξεχωριστή αλλά συνάμα και φιλανθρωπική. Ο Δήμος Γερίου υποδέχεται τις γιορτές με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που θα μαγέψει και θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους. Τι θα συμβεί; Λοιπόν η Λεωφόρος Γερίου θα μεταμορφωθεί σε μία υπέροχη Λεωφόρο Χριστουγέννων, με στόχο να προσφέρουν μια αξέχαστη ημέρα γεμάτη χαμόγελα και παιχνίδι. Τραγούδι με το δημοφιλή καλλιτέχνη Stan, απίθανα παιχνίδια, πολλές λιχουδιές, φωταγώγηση δέντρου, φάτνης και Λεωφόρου Γερίου, και πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους για άλλη μια χρονιά στη Λεωφόρο Χριστουγέννων Γερίου. Πάμε να διασκεδάσουμε μαζί. Στο χώρο θα υπάρχουν προς πώληση φαγητό και πορό, σε χαμηλές τιμές. Κι όλα τα πιο πάνω μαζί και με άλλες εκπλήξεις θα είναι όλα δωρεάν, προσφορά του Δήμου Γερίου.
>> Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, Λεωφ. Γερίου, έξω από το Δημαρχείο Γερίου, Λευκωσία, 16.00-21.00.

Kyvides Christmas Mystery 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Κυβίδων με τα οργανωμένα σύνολα του αποφάσισαν και φέτος να στήσουν ένα γιορτινό χωριό στο στο πάρκο της κοινότητας. Εκεί οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με παιχνίδια, καρουζέλ, μοτοσικλέτες, τραμπολίνο, φουσκωτά, ζωγραφιές, facepainting, και πολλά άλλα.  Πέρα από παιχνίδια, τα τραγούδια και οι χοροί, η φιλαρμονική και ο Άγιος Βασίλης που θα επισκεφθεί το Kyvides Christmas Mystery, θα μας βάλουν για τα καλά στο κλίμα των γιορτών. Στο χώρο επίσης θα πωλούνται χειροτεχνίες, φαγητό και ροφήματα.
>> Παρ 13, Σ 14 & Κ 15 Δεκεμβρίου στο Κοινοτικό Πάρκο Πάνω Κυβίδων. Είσοδος ελεύθερη.

Οδός Χριστουγέννων στην Ευρύχου
Η Ευρύχου, είναι ένα γραφικό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, στο αγροτικό κέντρο της Σολιάς, 50 περίπου χμ. νοτιοδυτικά της Λευκωσίας και 30 χμ. από το Τρόοδος. Βρίσκεται πάνω στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους. Ένα χωριό που μας καλεί κάθε εποχή του χρόνου για χαλαρές βόλτες και εκδρομές. Κι αυτό κάνει και την περίοδο των γιορτών, διοργανώνοντας μάλιστα μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις! Ανάμεσα στις εκδηλώσεις αυτές είναι και η Οδός Χριστουγέννων, η οποία θα λειτουργήσει την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου από τις 10.00-21.00 στην Πλατεία της κοινότητας. Εκεί θα σε περιμένει μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τραγούδια, χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, Άη Βασίλη, παιχνίδια και φυσικά άφθονη ζιβανία και κάστανα!
>> Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, Πλατεία Ευρύχου, επ. Λευκωσίας, 10.00-21.00.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Κυπερούντα
Eτοιμαζόμαστε σιγά σιγά για τα Χριστούγεννa, οι πόλεις ανάβουν τα φώτα και η ατμόσφαιρα γίνεται πιο γιορτινή. Τα φώτα όμως ετοιμάζεται να ανάψει κι ένα πολύ δημοφιλές χωριό, η Κυπερούντα, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τις φετινές γιορτές με πολλές εκδηλώσεις. Έναρξη θα κάνει με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου χωριού στις 7 Δεκεμβρίου!
>> Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, πλατεία Κυπερούντας, επ. Λεμεσού, 18.00.



Οδός Χριστουγέννων στην Ευρύχου
Η Ευρύχου, είναι ένα γραφικό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, στο αγροτικό κέντρο της Σολιάς, 50 περίπου χμ. νοτιοδυτικά της Λευκωσίας και 30 χμ. από το Τρόοδος. Βρίσκεται πάνω στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους. Ένα χωριό που μας καλεί κάθε εποχή του χρόνου για χαλαρές βόλτες και εκδρομές. Κι αυτό κάνει και την περίοδο των γιορτών, διοργανώνοντας μάλιστα μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις! Ανάμεσα στις εκδηλώσεις αυτές είναι και η Οδός Χριστουγέννων, η οποία θα λειτουργήσει την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου από τις 10.00-21.00 στην Πλατεία της κοινότητας. Εκεί θα σε περιμένει μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τραγούδια, χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, Άη Βασίλη, παιχνίδια και φυσικά άφθονη ζιβανία και κάστανα!
>> Κ 29 Δεκεμβρίου, Ευρύχου, επ. Λευκωσίας, 10.00-21.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close