10-11 December 2019
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

"Mare Nostrum" :Η νέα δουλειά της ομάδας χορού "Διάσταση"

Η Ομάδα Χορού της Διάστασης με 17 χορεύτριες θα ενώσουν την κίνηση τους σκιαγραφώντας την πολύπλευρη και πολύχρωμη Μεσόγειο μέσα από το φώς, τον ήχο, την κίνηση και την εικόνα.

Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2019

Την καινούργια της παράσταση παρουσιάζει η Ομάδα  χορού «Διάσταση»  με θέμα τη θάλασσα της Μεσογείου. Οι τέσσερεις χορογράφοι Ναδίνα Λοϊζίδου, Μαρία Μέση, Χριστίνα Ηλιάδου και Ελένη O’Κeef θα δώσουν επί σκηνής την προσωπική τους καλλιτεχνική  πρόταση μέσα από την κίνηση και το χορό. 

Η μουσική που θα ακουστεί είναι διαφόρων σημαντικών συνθετών όπως  των Max Richter, Οmar Faruk, Brian Keane, Angelo Branduardi, Μikael Karlsson, Abel Korzeniowski και  από τον Κύπριο συνθέτη  Αντρέα Γιωργαλλή  ο οποίος έγραψε μουσική ειδικά για την παράσταση αυτή.
Συμμετέχει ο ηθοποιός Θανάσης Ιωάννου. Υπεύθυνη προβολών η Σουζάνα Φιαλά. 

Η Ομάδα Χορού της Διάστασης με 17 χορεύτριες θα ενώσουν την κίνηση τους σκιαγραφώντας την πολύπλευρη και πολύχρωμη Μεσόγειο μέσα από το φώς, τον ήχο, την κίνηση και την εικόνα.

Η ομάδα Χορού της «Διάστασης» δημιουργήθηκε το 1984  σαν τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Διάσταση από μια ομάδα δασκάλων χορού και χορευτριών που ζούσαν και υπηρετούσαν τη τέχνη του χορού στη πόλη της Λεμεσού. 
Μέσα στα  29 χρόνια της  ύπαρξης της έχει πραγματοποιήσει δεκάδες παραστάσεις τόσο αποκλειστικά σαν Ομάδα όσο και με την συνύπαρξη των άλλων τμημάτων της Διάστασης δηλαδή της Παιδικής   Χορωδίας  και Φωνητικού Συνόλου. 
Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες, Μάνο Χατζιδάκι, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Δημήτρη Λάγιο, Κώστα  Κακογιάννη, Βάσο Αργυρίδη, Σταύρο Ξαρχάκο, Ανδρέα Γιωργαλή, με τους σκηνοθέτες  Μιχάλη Κακογιάννη, Κώστα Γαβρά, Νίκο Χαραλάμπους και Εύη Γαβριηλίδη και με τους χορογράφους, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Γιάννη Μέτση, Peter Curtis, Peter Sadorc, Juan Carlos Santamaria, Lilia Sabitova, Λάμπρο Λάμπρου, Stanislav  Vlasovi και  Becky Bertoumi. 

Η ομάδα χορού της Διάστασης έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλά φεστιβάλ σε διάφορα μέρη του κόσμου και έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα θέατρα όπως    στο Ωδείο  Ηρώδου του Αττικού, Palais de Congrees  και θέατρο Unesco στο Παρίσι,  στο Αυτοκρατορικό Θέατρο και  στο Θέατρο του Μουσείου Εrmitage στην Αγ. Πετρούπολη,  στο Θέατρο του Κρεμλίνου, στο London Palladium, και στο Royal Theatre στο Λονδίνο και σε πολλά άλλα θέατρα σε διάφορες πόλεις  του κόσμου όπως  στην Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, Σικάγο,  Αβάνα, Σανγκάϊ, Βηρυτό ,  Τελ Αβίβ  κλπ. 

Οι παραστάσεις θα γίνουν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο στις 20:30.  

Είσοδος €17 πλατεία και  €13 εξώστης 

Εισιτήρια προπωλούνται από το  ταμείο του Παττιχείου Θεάτρου, τηλ: 25 377277 και ηλεκτρονικά από την tickethour.com.cy & τηλ: 77 77 70 40.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close