Μεγάλη διεθνής διάκριση για κυπριακό σχήμα

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο EARTH Hall στο Λονδίνο, ανακοινώθηκαν οι νικητές των Διεθνών Μουσικών Βραβείων Songlines 2019. Μεταξύ τους και ένα κυπριακό σχήμα, οι Monsieur Doumani, οι οποίοι απέσπασαν το μεγάλο βραβείο "Καλύτερου γκρουπ" (Best Group). 

Τα βραβεία του γνωστού Βρετανικού μουσικού περιοδικού Songlines έχουν σκοπό την ανάδειξη μουσικών ταλέντων από όλες τις γωνιές του πλανήτη και από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες, και αποτελούν ίσως την κυριότερη διάκριση παγκοσμίως στον κύκλο της "World Music". 

Οι αναγνώστες του περιοδικού, το κοινό καθώς και μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από δημοσιογράφους του είδους, καθορίζουν σε πρώτο στάδιο τους τέσσερις υποψήφιους για την κάθε κατηγορία. Οι πρώτες πέντε κατηγορίες είναι χωρισμένες γεωγραφικά ενώ υπάρχουν επίσης οι δύο μεγάλες κατηγορίες "Καλύτερου καλλιτέχνη" και "Καλύτερου Γκρουπ". Οι Monsieur Doumani οι οποίοι ήταν υποψήφιοι άλλες δύο φορές στο παρελθόν, κατάφεραν φέτος να αποσπάσουν το μεγάλο βραβείο "Καλύτερου Γκρουπ" στο οποίο τους οδήγησε ο τελευταίος τους δίσκος 'Αγκάθθιν'.


Οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες:
 Best Artist - Gaye Su Akyol (Τουρκία) 
Africa & Middle East - Fatoumata Diawara (Μάλι)
Americas - Orquesta Akokan (Κούβα)
Asia & Pacific - Small Island Big Song (Νησιά Ειρηνικού & Ινδικού Ωκεανού)
Europe - Mariza (Πορτογαλλία)
Fusion - Catrin Finch & Seckou Keita (Ουαλλία/Σενεγάλη)

Περισσότερα εδώ: https://www.songlines.co.uk/awards/2019


 
Το πολυβραβευμένο μουσικό σχήμα Monsieur Doumani δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από την κυπριακή παράδοση σε πολλά επίπεδα, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους. Επίσης, συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία. 
Το γκρουπ έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους οι οποίοι διακρίθηκαν και παρουσιαστηκαν διεθνώς.


 
Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ
www.monsieurdoumani.com

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31