Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια μέρα στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Μια μοναδική, ολοκληρωμένη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

Κυπριακή Συλλογή
Η Κυπριακή Συλλογή προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες της Λεβέντειου Πινακοθήκης να γνωρίσουν την πρώτη γενιά Κυπρίων καλλιτεχνών, όπως Κάνθος, Νικολαΐδου-Βασιλείου, Κισσονέργης, Μιχαηλίδης, Κάσιαλος και Σάββα μεταξύ άλλων. Επίσης, θα θαυμάσουν το μνημειώδες έργο ‘Ο Κόσμος της Κύπρου’ του Αδαμάντιου Διαμάντη, το οποίο παρουσιάζεται ολόκληρο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Πινακοθήκης. Η συλλογή συγκεντρώθηκε από το 1990 και περιλαμβάνει έργα από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής μας, οι οποίοι έθεσαν τα θεμέλια της σύγχρονης κυπριακής τέχνης.

Ελληνική Συλλογή
Παρουσιάζοντας περισσότερα από 260 έργα, η πλούσια Ελληνική Συλλογή παρακολουθεί την ιστορία της νεοελληνικής τέχνης από τα πρώτα χρόνια μετά τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821 μέχρι περίπου το 1970. Τα υπέροχα αυτά ζωγραφικά έργα αντιπροσωπεύουν όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα, καθώς και τις διάφορες τεχνοτροπίες, εικονογραφώντας ιστορικές και κοινωνικές πτυχές της ελληνικής ζωής.

Συλλογή του Παρισιού
Mε αριστουργήματα καλλιτεχνών, όπως οι Boucher, Oudry, Monet, Renoir, Signac και Chagall μεταξύ άλλων, η Συλλογή του Παρισιού προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα στο κοινό της Κύπρου να γνωρίσει από κοντά την ευρωπαϊκή τέχνη και την ιστορία της, μετά την εποχή της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού. Από τους Παλαιούς Δασκάλους και την ακαδημαϊκή τέχνη μέχρι τον Ιμπρεσιονισμό και τον πρώιμο Μοντερνισμό, η Συλλογή του Παρισιού παρουσιάζει μία εκλεκτική συλλογή έργων τέχνης καλύπτοντας το ευρύ αυτό φάσμα καλλιτεχνικών σχολών και τεχνοτροπιών. Αυτό το μοναδικό σύνολο έργων με δημιουργίες της δυτικοευρωπαϊκής τέχνης παρουσιαζόταν αρχικά στην παρισινή κατοικία του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη μαζί με έναν πλούτο από διακοσμητικά αντικείμενα τέχνης και έπιπλα εποχής, τα οποία στεγάζονται επίσης στην Πινακοθήκη.


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Metamorphosis, Βελγική Τέχνη 1860-1930
Μέχρι Δ 27 Ιαν.

Η νέα προσωρινή έκθεση της Λεβεντείου Πινακοθήκης είναι αφιερωμένη στους πρωτεργάτες του Βελγικού Ιμπρεσιονισμού, καθώς και στα κινημάτων που ακολούθησαν. Επιλεγμένα έργα παρουσιάζουν την εξέλιξη της Βελγικής Τέχνης από τα μέσα του 19ου μέχρι και τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Η έκθεση επικεντρώνεται στις πιο σημαντικές εκφάνσεις του κινήματος και συμπεριλαμβάνει 105 έργα από μεγάλα βελγικά μουσεία και ιδιωτικές συλλογές από το Βελγίο, την Ελλάδα και την Κύπρο, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό παγκοσμίως.

Μιχάλης Μιχαηλίδης, ζητώ μονάχα το Φως
Τρ 3 Δεκ-Κ 2 Φεβ.

Αυτή η προσωρινή έκθεση της Λεβέντειου Πινακοθήκης, στην αίθουσα Claude Monet, στο Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης με τίτλο ‘Μιχάλης Μιχαηλίδης-ζητώ μονάχα το Φως’, επιχειρεί να ακολουθήσει μέσα από αντιπροσωπευτικά έργα την πορεία του σημαντικού αυτού καλλιτέχνη, από την παραστατική-αφηγηματική τέχνη στην ανεικονική. Η καλλιτεχνική πορεία του Μιχάλη Μιχαηλίδη (1923-2016) χαρακτηρίζεται από μια συνεχή μελέτη και έρευνα των σύγχρονων καλλιτεχνικών κινημάτων, η οποία τον οδήγησε στην κατάκτηση ενός προσωπικού ιδρύματος με τη δημιουργία των γεωμετρικών ανάγλυφων κατασκευών του. Η ιδιαίτερη αυτή απόδοση του χάρισε διεθνή αναγνώριση και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Μπιενάλε Βενετίας, το 1976.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Coco_Creativity Centre

Ο Περικλής Πανταζής στις Βρυξέλλες
Σ 07 Δεκ, 10.30-12.00 | Ηλικίες: 5-8 | Κόστος: €10

Με τις μουσειοπαιδαγωγούς της Λεβεντείου Πινακοθήκης.
Ένα διαδραστικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από την περιοδική έκθεση της Λεβεντείου Πινακοθήκης ‘Metamorphosis, Βελγική Τέχνη 1860-1930’.

Ιστορίες βγαλμένες από βιβλία στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Τετ 18 Δεκ,
16.00-17.00 | Ηλικίες: 2-4, συνοδευόμενα από ενήλικες (ένας ενήλικας ανά δύο παιδιά) | Κόστος: €10 για κάθε παιδί (ενήλικες δωρεάν και έκπτωση για τα αδέλφια). Θα τρέχουν δύο προγράμματα την ίδια ώρα, το ένα στα ελληνικά και το άλλο στα αγγλικά.
Με τις Alexandra Francis, Θεοδώρα Δημητρίου & Κατερίνα Στεφανίδου.
Ένα απόγευμα γεμάτο ιστορίες και έργα τέχνης. Το πρόγραμμα αυτό, που απευθύνεται για τους πολύ μικρούς επισκέπτες αλλά και τους γονείς τους, θα συνδυάσει ιστορίες που αγαπήσαμε μαζί με τα έργα τέχνης της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα τα παιδιά θα ακούσουν ιστορίες, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν αλλά και θα δημιουργήσουν. Κάθε μήνα επιλέγεται ενας διαφορετικός πίνακας και το δικό του αντίστοιχο βιβλίο. Βρείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο www.leventisgallery.org


ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ CAFE-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Πρωινός καφές, μεσημεριανό διάλειμμα, brunch ή βραδινό ποτό -οποιαδήποτε ώρα της ημέρας- μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο café-εστιατόριο της Πινακοθήκης για λαχταριστά γεύματα, συνοδευόμενα από την εκλεκτική συλλογή κρασιών, cocktail και ροφήματα κάθε είδους. Απολαύστε, επίσης, νόστιμες λιχουδιές και επιδόρπια που συνοδεύουν τον καφέ σας δίνοντάς σας μια ανάσα χαλάρωσης και ηρεμίας.

Ακολουθήστε το εστιατόριο στα social media για να ενημερώνεστε για τις ειδικές εκδηλώσεις, όπως Τετάρτες με live μουσική, ή ειδικές προσφορές στο μπαρ.
Instagram: @pinakothiki_restaurant
Facebook: Pinakothiki Café-Restaurant
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά (εκτός Τρ) 10.00-17.00 & Τετ 10.00-23.00.
 

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ


Άγιος Βασίλης - ξύλινο χειροποίητο διακοσμητικό παζλ στοίβαξης

Χαρίστε κάτι μοναδικό αυτά τα Χριστούγεννα με ιδέες για δώρα από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη: κοσμήματα από νέους σχεδιαστές εμπνευσμένα από τις συλλογές της Πινακοθήκης, αξεσουάρ, στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είδη για το σπίτι, είδη γραφείου, παιδικά βιβλία και παιχνίδια. Kρατήστε για πάντα την ανάμνηση της επίσκεψής σας με μοναδικά αντικείμενα!


Φλιτζάνι Balmoral bone china - πουλιά (Συλλογή Λεβέντειου Πινακοθήκης)


Έκδοση "Metamorphosis Βελγική Τέχνη 1860-1930" (Προσωρινή έκθεση 31.10-27.01.2020)


Ακολουθήστε τη Λεβέντειο Πινακοθήκη στα social media για πλούσιο υλικό από τις συλλογές της Πινακοθήκης και για να ενημερώνεστε για τις ξεχωριστές εκδηλώσεις, όπως η Διάλεξη της Τετάρτης και οι Δωρεάν Ξεναγήσεις, καθώς και για τις ειδικές προσφορές στο πωλητήριο. Βάλτε την τέχνη στην καθημερινότητά σας!
Instagram: agleventisgallery | Facebook: @AGLeventisGallery | www.leventisgallery.org
Η Λεβέντειος Πινακοθήκη λειτουργεί καθημερινά (εκτός Τρ) 10.00-17.00 & Τετ 10.00-22.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close