Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Cyprus Eating Awards 2019: η μεγάλη βραδιά της απονομής έφτασε

Απονέμονται απόψε τα Cyprus Eating Awards 2019που παρουσιάζει η Nespresso!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2019

Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, τα Cyprus Eating Awards, που διοργανώνει το Check In Cyprus, γιορτάζουν φέτος 15 χρόνια και διοργανώνονται για ακόμη μία χρονιά, για να επιβραβεύσουν τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso. 

Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Η γνώση, άλλωστε, και η εμπειρία 15 χρόνων καθιστούν τα Cyprus Eating Awards τον μοναδικό θεσμό στην Κύπρο, που μπορεί περήφανα να πει ότι γνωρίζει την εστίαση στο νησί. Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα η διοργάνωση φέρει μεγάλη ευθύνη και συνέπεια προς το κοινό, τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες και chef εστιατορίων, που επιδιώκουν να διακριθούν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης. Με γνώμονα τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ανώτερη ποιότητα υλικών, υπηρεσιών και τιμής, ανακαλύπτουμε και επιβραβεύουμε τα εστιατόρια, που κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εστίασης.

Η λαμπερή τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Parklane, A Luxury Collection Resort & Spa στη Λεμεσό, με παρουσιάστρια την Ελένη Τσολάκη.

Η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή γιατί τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου και το ξενοδοχείο Parklane, A Luxury Collection Resort & Spa, παρουσιάζουν τον βραβευμένο με σύνολο 5 αστέρια Michelin chef Paco Pérez, ο οποίος θα δημιουργήσει το μενού της βραδιάς. Ο καταξιωμένος Καταλανός chef έχει κερδίσει 2 αστέρια Michelin για το εστιατόριο Miramar στην Καταλονία, 2 αστέρια Michelin για το Enoteca-Hotel Apts στη Βαρκελώνη και 1 αστέρι Michelin για το Cinco by Paco Pérez στο Βερολίνο.

Διάβασε ακόμα: Cyprus Eating Awards 2019: Aυτό είναι το μενού της βραδιάς!

Oι κατηγορίες είναι 12 και είναι οι ακόλουθες: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν από τον Μάιο 2018 μέχρι τον Μάιο 2019), Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Μεσογειακή Κουζίνα (στα εστιατόρια ξενοδοχείου υπολογίζονται αυτά που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακής μονάδας και εξαιρούνται από άλλες κατηγορίες), Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price (εστιατόρια που σερβίρουν ποιοτικό φαγητό σε προσιτή τιμή), Μεσογειακή Κουζίνα, καθώς και Best Gastropub by KEO Beer. Επίσης, φέτος εγκαινιάζεται ένα νέο, ξεχωριστό βραβείο: το Check In Special Award. Η ομάδα του περιοδικού Check In Cyprus κάθε χρόνο θα επιβραβεύει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία (π.χ. εξειδικευμένη κουζίνα, concept εστίασης, αποκλειστική εμπειρία παραδοσιακών ή διεθνών γεύσεων). Για φέτος η κατηγορία που έχει επιλεγεί για το Check In Special Award είναι το Best Brunch 2019.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα βραβευθεί το εστιατόριο, που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In ως Το Αγαπημένο των Αναγνωστών και είναι ανεξάρτητο από κατηγοριοποίηση. Το κάθε εστιατόριο για να είναι υποψήφιο πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία. Τα υποψήφια εστιατόρια είναι 85 και επιλέχθηκαν από πολυμελή, ειδική επιτροπή, που συγκέντρωσε το Check In Cyprus, η οποία απαρτιζόταν από γνώστες της γαστρονομίας με εξειδίκευση στον τομέα της εστίασης. 

Ακόμη, τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν στον Σεφ της Χρονιάς, στο Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς, στο Εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα Κρασιών και στο Εστιατόριο για το Καλύτερο Service. Επίσης θα απονεμηθούν βραβεία για Best Design Sponsored by IKEA και Best Destination powered by MINI.

Μην χάσετε τη συνεχή ενημέρωση από τη βραδιά των βραβείων μέσω του Check In Portal (www.checkincyprus.com) και του Application Check In Cyprus (διαθέσιμο σε iOS και Android).

To hashtag της εκδήλωσης είναι #cyrpuseatingawards

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close