Eating News , Εστιατόρια

Αυτές είναι οι χώρες που καταναλώνουν την περισσότερη σοκολάτα

10 χώρες που αγαπού πολύ τη σοκολάτα

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2019

Σε αυτή την δεκάδα δεν παίζουμε μπάλα εμείς, όμως μπορείς να μάθεις ποιες 10 χώρες καταναλώνουν την περισσότερη σοκολάτα!

10. Γαλλία
Κάθε κάτοικος καταναλώνει 4,2 κιλά σοκολάτα το χρόνο. Οι σοκολατερί της Γαλλίας συγκαταλέγονται στις καλύτερες του κόσμου και οι πιο γνωστές μάρκες είναι η Richart και η La Maison du Chocolat.

9. ΗΠΑ
Εδώ κάθε κάτοικος καταναλώνει 4,3 κιλά το χρόνο. Οι αμερικάνικες σοκολάτες είναι πιο γλυκές από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και οι πιο γνωστές μάρκες είναι οι Hershey’s και Reese’s.

8. Ολλανδία
Επόμενη στη λίστα είναι η Ολλανδία όπου οι κάτοικοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 4,7 κιλά σοκολάτα το χρόνο. Οι γνωστότερες μάρκες σοκολάτας είναι οι Droste και Tony’s Chocolonely.

7. Αυστραλία
Σύμφωνα με το Euromonitor οι Αυστραλοί τρώνε περίπου σχεδόν πέντε κιλά σοκολάτα το χρόνο (4,9 κιλά για την ακρίβεια). Οι αγαπημένες μάρκες στην Αυστραλία είναι οι Caramello Koala, Cherry Ripe, και ένα είδος που μοιάζει με την γνωστή μας Bounty με γεύση κεράσι.

6. Σουηδία
Οι Σουηδοί καταναλώνουν κατά μέσο όρο περίπου 5,4 κιλά το χρόνο. Οι αγαπημένες τους μάρκες είναι οι Kvikk Lunsj, Mint Krokant και η γνωστή μας Toffifee.

5. Νορβηγία
Οι Νορβηγοί καταναλώνουν 6,6 κιλά σοκολάτας και έρχονται πρώτη μεταξύ των Σκανδιναβικών χωρών. Η Νορβηγία, όπως και η Σουηδία, προτιμά τις μάρκες Kvikk Lunsj και Krembanan.

4. Αγγλία
Οι Άγγλοι καταναλώνουν σχεδόν ένα κιλό περισσότερο σοκολάτα το χρόνο από τη Νορβηγία, τρώγοντας 7,3 κιλά το χρόνο. Στην Αγγλία μπορείς να βρεις τεράστια ποικιλία από σοκολάτες ενώ η χώρα είναι η 10η μεγαλύτερη εισαγωγέας του είδους στον κόσμο. Οι Άγγλοι προτιμούν βεβαίως την Cadbury και την Galaxy

3. Ιρλανδία
Στην ίδια θέση με την Αγγλία, βρίσκεται η Ιρλανδία με 7,3 κιλά το άτομο ετησίως. Η Ιρλανδία παρασκευάζει τις δικές της σοκολάτες όπως η Butlers, που ιδρύθηκε στο Δουβλίνο το 1932.

2. Γερμανία
Οι Γερμανοί λατρεύουν τη σοκολάτα. Τόσο πολύ που τρώνε 7,9 κιλά το χρόνο και δεν μας προκαλεί εντύπωση όταν έχουν πρόσβαση σε ακαταμάχητες λιχουδιές όπως οι Ritter Sport, η Γερμανική Moser-Roth και η Wunderbar.

1. Ελβετία
Και φτάσαμε στους μεγαλύτερους καταναλωτές σοκολάτας που δεν είναι άλλοι από τους Ελβετούς, γεγονός που δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Με κολοσσούς όπως η Lindt, η Toblerone και η Milka, οι Ελβετοί δεν ξέρουν τι να διαλέξουν και καταναλώνουν συνολικά σχεδόν 9 κιλά (8,9 για την ακρίβεια) σοκολάτας το χρόνο!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close