Πάμε Ταξίδι , Guide

Οι πιο επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψεις το 2020

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2019

Έναν χάρτη με τις πιο επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψει κανείς το 2020 έδωσε στη δημοσιότητα η International SOS, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ταξιδιωτικής ασφάλειας παγκοσμίως.

Ο Travel Risk Map παρουσιάζει το επίπεδο επικινδυνότητας σε κάθε χώρα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την οδήγηση αλλά και ιατρικά θέματα.

Οι χώρες διαχωρίζονται χρωματικά σε τέσσερις κατηγορίες επικινδυνότητας: πολύ υψηλή, υψηλή, μεσαία και χαμηλή.

Σύμφωνα με την International SOS, η Λιβύη, η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου.

Στον αντίποδα, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Δανία, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και η Σλοβενία χαρακτηρίζονται ως οι ασφαλέστερες χώρες στον χάρτη.

Στο κομμάτι της υγείας, οι χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ιατρικών προβλημάτων ή ασθενειών είναι οι αφρικανικές χώρες, όπως η Γουινέα, η Σιέρα Λεόνε, η Λιβερία και το Νότιο Σουδάν. Επίσης, πολύ υψηλό ρίσκο σε αυτό τον τομέα καταγράφεται και στη Βενεζουέλα, την Αϊτή, τη Βόρεια Κορέα, τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Όσον αφορά στην οδική ασφάλεια, οι πιο επικίνδυνες χώρες- πέρα από εκείνες της Αφρικής- είναι η Βενεζουέλα, η Μπελίζ, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Σαουδική Αραβία, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Οι χώρες υψηλού κινδύνου:
Λιβύη
Σομαλία
Νότιο Σουδάν
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Μάλι
Συρία
Ιράκ
Υεμένη 
Αφγανιστάν
Ιράκ
Λιβύη
Συρία

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close