News , Guide

Καταστήματα ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα

Ψωνίζοντας τη νύχτα

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2019

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, σε συνεργασία με εμπορευόμενους στο κέντρο, προωθούν οικονομικοί και δημοτικοί παράγοντες Πάφου, η οποία στοχεύει με δραστικό όπως εκτιμάται τρόπο στην εμπορική αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης.

Πρόκειται, για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, προκειμένου αυτά να εκμεταλλευθούν την έντονη κίνηση που καταγράφεται στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης του ανακαινισμένου κέντρου.

Όπως αναφέρει ο «Φ», φορείς του επιχειρηματικού κόσμου προωθούν την ιδέα αυτή για τη δοκιμαστική σε πρώτο στάδιο παραμονή των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου της Πάφου σε λειτουργία επί καθημερινής βάσης μέχρι τα μεσάνυχτα ή και λίγο αργότερα, με παράλληλη διενέργεια εκπτώσεων και πολιτιστικών δρώμενων. Η βασική θέση των υποστηρικτών της ενέργειας αυτής, είναι ότι από τη στιγμή που τα εμπορικά καταστήματα του παραδοσιακού κέντρου υπολειτουργούν ακόμη και μετά την ανάπλαση, θα ήταν καλό να επιχειρείτο η εκμετάλλευση της πολυκοσμίας που σε αντίθεση παρατηρείται σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και κλαμπ της ίδιας περιοχής.

Βάσει της πρότασης, θα μπορούν οι δημότες και άλλοι Παφίτες να επισκέπτονται την αγορά σε ώρες που τους βολεύουν για τις αγορές τους, αλλά και να συνδυάζουν την κάθοδο στο κέντρο για ψώνια με μια κοινωνική έξοδο.

«Όταν τα καταστήματα του κέντρου παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα», εξηγούν, «πολύ άνετα οι καταναλωτές θα μπορέσουν να κάνουν τη νυχτερινή τους βόλτα, να επωφεληθούν των εκπτώσεων που θα δίνουν ατύπως τα καταστήματα, να απολαμβάνουν το φαγητό και το ποτό στα κέντρα αναψυχής της περιοχής, που επίσης θα λαμβάνουν μέρος στον σχεδιασμό και γενικά θα μετατρέψουμε το εμπορικό κέντρο σε μια  τύπου “Ψυρρή” κυψέλη εμπορικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων».

Οι εμπνευστές της πρότασης αυτής βάζουν στο κάδρο του σχεδιασμού τόσο τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) όσο και τα ξενοδοχεία, προκειμένου οι τουρίστες να ενημερωθούν για το νέο αυτό προϊόν που θα παρέχει η πόλη της Πάφου, αλλά και οι αστικές συγκοινωνίες να προγραμματίσουν αναλόγως νέα δρομολόγια για μεταφορά επισκεπτών στο ιστορικό κέντρο της ώρες αυτές.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close