Θέατρο , Τα Καλύτερα του Θεάτρου

"Ο Μικρός Πρίγκιπας" θα συνεχίσει τα μαγικά ταξίδια του και τον Ιανουάριο

Ενθουσιάζει τα παιδιάη πρωτότυπηθεατρική παραγωγή από το "Θέατρο Ένα"

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2019

Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει η παιδική παράσταση "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που ανεβάζει από τον περασμένο Οκτώβριο το "θέατρο ένα". Όλες οι παραστάσεις είναι sold out μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, γι' αυτό και το έργο θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο μιας και η ζήτηση εξακολουθεί να είναι μεγάλη.

Το έργο παρουσιάζεται και σε σχολεία ενώ τα έσοδα μιας παράστασης, αυτής της 23ης Νοεμβρίου, θα δοθούν στο Ραδιομαραθώνιο.

Η παιδική παραγωγή ανοίγει στα παιδιά φτερά για διαπλανητικά, ονειρεμένα ταξίδια. Το πολυαγαπημένο και πολυδιαβασμένο παραμύθι "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, βιβλίο το οποίο έχει μεταφρασθεί σε 300 γλώσσες μεταφέρει, σε διασκευή στη σκηνή η σκηνοθέτις Βασιλική Ανδρέου η οποία ταξιδεύει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους σε ονειρεμένες ιστορίες δοσμένες με ευφάνταστους τρόπους και αυτοσχεδιασμούς.

Το παραμύθι μεταφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα για τη φιλία, την αγάπη και τη δύναμη της φαντασίας. Όπως λέει η σκηνοθέτρια:

 Ο «Μικρός Πρίγκιπας» έχει στόχο να ψυχαγωγήσει τα παιδιά, χαρίζοντάς τους μια δυνατή εμπειρία αλλά και αφορμή για συζητήσεις και παιχνίδι. Τα παιδιά θα χαρούν ένα μοναδικό ταξίδι στην αθωότητα, μια γεμάτη φαντασία ιστορία. Πρόκειται για ένα  έργο γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο και χαρούμενη διάθεση, έναν  ύμνο στη ζωή, στην αγάπη και τη φιλία. Ένα έργο γεμάτο σύμβολα κι ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς».

Η  Βασιλική Ανδρέου η οποία συνέλαβε και την ιδέα για τη δική της μεταφορά στη σκηνή του πολυαγαπημένου παραμυθιού,  δηλώνει ότι πρόκειται για μια  πρωτότυπη,  χειροποίητη παράσταση με  κούκλες, human-puppets και ηθοποιούς. 

 «Μέσα από τα μαγικό ταξίδι του μικρού πρίγκιπα, προσθέτει,, μεταφέρονται στα παιδιά μηνύματα ζωής, ανεκτίμητα. Πέραν των μηνυμάτων,   η μεταφορά στη σκηνή, του γνωστού παραμυθιού, καυτηριάζει και τις συμπεριφορές του κόσμου των μεγάλων που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία, εγωισμό, δίψα για εξουσία και λεφτά, απληστία, συμπεριφορές που τους οδηγούν  συχνά  στη μοναξιά. «Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια»,  όπως έγραψε και  ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Να σημειωθεί ότι η παράσταση είναι επιχορηγημένη από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αφού βρίσκεται  μέσα στο πνεύμα των επιδιώξεων του ΥΠΠ για πολιτιστική επιμόρφωση των παιδιών μέσα από προγράμματα και εκδηλώσεις που έχουν και το στοιχείο της ψυχαγωγίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Γενική επιμέλεια/ κατασκευές: Βασιλική Ανδρέου
Διασκευή: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού
Φωτισμοί: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Σχεδιασμός αφίσας: Χριστίνα Βραχίμη
Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Θέμις Ππόλου, Βασιλική Ανδρέου

Τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 15.00 και κάθε Κυριακή στις 11.00.

Για προκρατήσεις στο τηλέφωνο 22348203.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close