Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Φάγαμε στο νέο, υψηλής γαστρονομίας εστιατόριο της Λευκωσίας

Πήγαμε, φάγαμε και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2019

Ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας προστέθηκε στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης κι εμείς δεν μπορούσαμε να μην το επισκεφθούμε!

Το εστιατόριο με το πρωτότυπο concept και τη φιλοσοφία που παραπέμπει στη γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου, αποτελεί τη νέα άφιξη της Λευκωσίας.

Ο λόγος για το Ῥοῦς, το οποίο σερβίρει degustation μενού βασισμένο στις παραδοσιακές συνταγές, δομημένες και εμπλουτισμένες με εκλεπτυσμένα υλικά.

Η πρωτοποριακή ιδέα ανήκει στον Ανδρέα Κυπριανού, που με μια δημιουργική ομάδα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται (ως executive chef) και δυο ιδιαίτερα δημοφιλή πρόσωπα από τη συμμετοχή τους στο MasterChef, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και ο Πάνος Τόγιας, έστησαν μία «παράσταση» όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις, προσφέροντας την απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία.

Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Σημαίνει ότι ο χώρος, η ατμόσφαιρα, τα λευκαρίτικα κεντήματα στο τραπέζι (ως σουπλά), ακόμα και τα πήλινα πιάτα σε προδιαθέτουν για το ταξίδι που θα ακολουθήσει, ενώ στο μικρό βιβλιαράκι που θα συνοδεύσει το δείπνο σου, θα δεις τα πιάτα που θα απολαύσεις και την εποχή στην οποία τοποθετούνται ιστορικά.

Η πρότασή τους λοιπόν επικεντρώνεται σε δυο menu–degustation, το «Τhe Full Story» και το «Story». Η διαφορά των δυο είναι ότι στο «Story» δεν συμπεριλαμβάνονται κάποιες επιλογές (το καλκάνι, η κρεμ μπρουλέ και το παγωτό). Εμείς δοκιμάσαμε το «Story» που αποτελείται από οκτώ πιάτα, τα οποία ομολογουμένως θα θυμάμαι για μέρες. Άλλωστε το κάθε πιάτο ήταν μοναδικό, όχι μόνο ως προς τη γεύση, αλλά και ως προς την παρουσίαση.

Αρχή κάναμε με το κερί από λίπος μόσχου στο οποίο βουτάς τα χειροποίητα ψωμάκια και τσιμπολογάς μικρούς κύβους καρδιάς μόσχου με κουλούμπρα και πούδρα πεύκου. Το ταρτάκι με σελινόριζα και άλυσσο, ήρθε να δώσει τη συνέχεια, ενώ ακολούθησαν το στρείδι με τζιν, αγγούρι και άνηθο, τα χτένια με μαύρη ελιά, χρένο και αχλάδι, τα ραβιόλια με κοτόπουλο, σάλτσα χαλούμι και τρούφα, που ομολογουμένως μας θύμισαν τις γεύσεις της μαμάς, ενώ το μοσχαρίσιο μάγουλο ‘οφτόν’ με κρεμμύδια, τα μακαρόν σύκου με αναρή, και τέλος, ο χαλβάς από ταχίνι, πορτοκάλι, αμύγδαλο και μπισκότο σοκολάτας, ολοκλήρωσαν το ταξίδι μας.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα fine dining εστιατόριο που αξίζει να επισκεφθείς, τόσο για το φαγητό, όσο και για την εξαιρετική λίστα κρασιών, αλλά και την πολύ καλή εξυπηρέτηση.,

INFO:  (22760720/www.rous.com.cy) Κυριάκου Μάτση 16, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία. Δ-Κ 19.00-23.30.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close