Πάμε Ταξίδι , Guide

Πέντε ονειρεμένες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το Δεκέμβριο

Σ' αυτές τις χώρες θα στηθούν οι πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές

Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2019

Από χιονισμένα τοπία μέχρι εντυπωσιακές παραλίες, υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα με το τι είδους Χριστούγεννα θέλετε να περάσετε.

Καθώς ο Δεκέμβριος είναι πλέον πολύ κοντά και η χρονιά φτάνει στο τέλος της, οι ταξιδιώτες ψάχνουν το πού θα κάνουν το τελευταίο τους ταξίδι για φέτος. Καθώς οι περισσότεροι θέλουν να πάνε κάπου για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, ο Δεκέμβριος είναι συχνά ένας από τους πιο ακριβούς μήνες του χρόνου για να επισκεφτεί κανείς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

Είτε θέλετε να επισκεφτείτε χριστουγεννιάτικες αγορές υπάρχουν πολλές επιλογές όσους θέλουν να ταξιδέψουν μέσα στον Δεκέμβριο.

Πράγα, Τσεχία
Στην πλατεία Wenceslas Square, Τσέχου πολυούχου και καλού βασιλιά της χώρας, θα βρείτε μία από τις κύριες αγορές της Πράγας, ενώ η άλλη βρίσκεται στην πλατεία της Παλιάς Πόλης.

Εκτός από το ζεστό κρασί, υπάρχουν ακόμη πολλές ευκαιρίες για να πιείτε τις φημισμένες τσέχικες μπίρες, ενδεχομένως μαζί με klobása, ένα ψητό λουκάνικο στα κάρβουνα που θα βρείτε σε πολλούς πάγκους ή το trdelník, μια γλυκιά κυλινδρική ζύμη. Πολύ κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, θα βρείτε και έναν στάβλο με πραγματικά ζώα.

Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας θα είναι ανοιχτές από τις 30 Νοεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου 2020.

Παρίσι, Γαλλία
Μπορεί να μην ταιριάζει με την αίσθηση των άλλων αγορών, το Παρίσι όμως εξακολουθεί να κεντρίζει την προσοχή του κόσμου για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η κύρια αγορά βρίσκεται κατά μήκος των Ηλύσιων Πεδίων, με ένα παγοδρόμιο και πολλά σημεία όπου μπορεί να βρει κανείς μεγάλη ποικιλία ειδών και φαγητού, ακόμη και σαμπάνιας.

Υπάρχουν όμως κι άλλες αγορές στην πόλη: κάτω από τον πύργο Μοντπαρνέ, στην εμπορική περιοχή La Defense και κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Champs-Élysées θα διαρκέσει από τις 17 Νοεμβρίου 2019 έως τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Πρώτα απ’ όλα, η Βουδαπέστη είναι το όνειρο όσων λατρεύουν τον χειμώνα. Το γκουλάς είναι η σπεσιαλιτέ της Ουγγαρίας – μια κρεατόσουπα με λαχανικά και ζυμαρικά που σερβίρεται συχνά σε ένα μπολ από ψωμί, που σημαίνει ότι μπορείς να φας και το μπολ μόλις τελειώσεις το φαγητό σου.

Το χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ της Βουδαπέστης συνδυάζει την παραδοσιακή κουζίνα με τον χορό με ζωντανή μουσική. Γίνεται στην κεντρική περιοχή Pest και αποτελείται από πάνω από 150 πάγκους. Μια ομάδα ειδικών είναι πάντα εκεί για να βεβαιώνεται πως όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην αγορά είναι παραδοσιακά και χειροποίητα.

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της πλατείας Vorosmarty (aka η Χριστουγεννιάτικη Έκθεση της Βουδαπέστης) θα διαρκέσει από τις 8 Νοεμβρίου 2019 έως τις 5 Ιανουαρίου 2020.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
Βρίσκεται στις βόρειες Άλπεις, και πιθανότατα θα δείτε και χιόνι.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην αυστριακή πόλη πραγματοποιούνται από τον 15ο αιώνα και η μεγαλύτερη εξ αυτών διοργανώνεται στην πλατεία του καθεδρικού ναού, όπου θα περιπλανηθείτε υπό τους ήχους χορωδιών. Μικρότερες αγορές θα συναντήσει κανείς στην καρδιά της πόλης, όπου τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα με έλκηθρο με ταράνδους

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Σάλτσμπουργκ στην πλατεία του καθεδρικού ναού θα διαρκέσει από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου 2019.

Βιέννη, Αυστρία
Η Βιέννη είναι μια πανέμορφη πόλη ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που θα την επισκεφθείτε, αλλά τα Χριστούγεννα προσθέτουν επιπλέον λάμψη.

Σειρές από χριστουγεννιάτικα φώτα κοσμούν κάθε δρόμο και ανάβουν αμέσως μόλις πέσει το φως του ήλιου. Η Βιέννη φιλοξενεί επίσης μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο: την Wiener Christkindlmarkt am Rathausplatz.

Το Christkindlmärkte είναι το όνομα για τις πολλές αγορές που ξεφυτρώνουν στην πόλη από τα μέσα Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης της Rathausplatz, όπου οι ντόπιοι συναντιούνται για να πιουν ζεστό κρασί και να φάνε καρυκευμένα μπισκότα. Φροντίστε να κάνετε μία βόλτα στην αγορά pittelberg, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο λιθόστρωτο δρόμο μεταξύ του Burggasse και του Siebensterngasse στην έβδομη συνοικία – είναι μια από τις πιο μικρές και ωραιότερες αγορές της πόλης.

Το Wiener Christkindlmarkt am Rathausplatz θα διαρκέσει από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου 2019.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close