Τα καλύτερα της Κύπρου , Bars & Clubs

Πώς να φτιάξεις τέλεια cocktails στο σπίτι με Absolut

Κι όμως δεν θέλει κόπο, θέλει απλά τρόπο.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2019

Είναι αλήθεια πως στους περισσότερους φαίνεται βουνό και μόνο η ιδέα να μπουν στη διαδικασία να ετοιμάσουν ένα cocktail στον πάγκο της κουζίνας τους.

Κι όμως δεν θέλει κόπο, θέλει απλά τρόπο.

Πάντα υπάρχουν λύσεις εάν θέλεις να γίνεις ο barman του σπιτιού, χωρίς να χρειαστεί να αγχωθείς για να προμηθευτείς τρομερά περίεργα υλικά ή ειδικά σκεύη. 

Ένα cocktail μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου ακολουθώντας κάποια βασικά tips και με τα υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου και βάση πάντα την Absolut Vodka.  

Εξάλλου, η νέα τάση είναι να ανακαλύπτουμε τις πολλαπλές χρήσεις που έχουν όχι μόνο τα αντικείμενα αλλά και τα προϊόντα, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην προστασία του πλανήτη. Όπως τονίζει και η Absolut, η βιωσιμότητα εξασφαλίζεται μέσα από έναν πιο «κυκλικό κόσμο», στον οποίο οι πόροι επαναχρησιμοποιούνται έτσι ώστε να ωφελήσουν τις τοπικές οικονομίες, τις κοινότητες και τα οικοσυστήματα. Εξ ου και η ίδια η Absolut λανσάρει φέτος τις γιορτές των Χριστουγέννων ένα νέο συλλεκτικό μπουκάλι, την Absolut Comeback, το οποίο είναι φτιαγμένο με περισσότερο από 41% ανακυκλωμένο γυαλί.

Έτσι λοιπόν επιστράτευσε τη φαντασία σου, επίλεξε ποιο cocktail ταιριάζει στη γεύση σου, κάνε ένα καλό scanning στα τρόφιμα και τα πράγματα που έχεις στην κουζίνα σου και φτιάξε μία από τις τέσσερις συνταγές που ακολουθούν.

4 cocktails που θα λατρέψεις να παρασκευάζεις

Marmalade Marteani
•    1 ½ μεζούρα βότκα Absolut αφού πρώτα την έχετε σουρώσει σε ένα φακελάκι μαύρο τσάι
•    2/3 μεζούρα μαρμελάδα
•    2/3 μεζούρα χυμό λεμονιού

Τοποθετήστε τα υλικά σ΄ ένα σέικερ και προσθέστε παγάκια. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σερβίρετε σε ένα ποτήρι cocktail, χρησιμοποιώντας το φακελάκι από το τσάι για décor. 

Tip: Mαρμελάδα, λεμόνι τσάι, ποτήρι cocktail και σέικερ υπάρχει σε κάθε σπίτι. Όπως και ένα μπουκάλι Absolut.


Russian Recycled
•    1 ½ μεζούρα βότκα Absolut που την έχετε πρώτα διηθήσει από το χάρτινο φίλτρο της καφετιέρας σας για να πάρει τα αρώματα του καφέ
•    ½ μεζούρα σιρόπι
•    2 μεζούρες γάλα

Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μεταλλικό σκεύος, όπως το μπρίκι για τον κυπριακό καφέ, προσθέστε παγάκια και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια σερβίρετε το ποτό σε ένα γυάλινο ποτήρι, κατά προτίμηση χαμηλό. 

Tip: Όλα τα σκεύη και τα υλικά τα έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας. Ακόμα και για το σιρόπι που χρειάζεστε κρυσταλλική ζάχαρη και νερό. 


Pickle brine bloody
•    1 ½ μεζούρα βότκα Absolut
•    1 μεζούρα άλμη από πίκλες
•    2 2/3 μεζούρα bloody mary mix

Ανακατέψτε όλα τα υλικά αφού πρώτα τα έχετε βάλει σε ένα μπολ. Οταν σερβίρετε μην ξεχάσετε να γαρνίρετε με τις πίκλες σε οδοντογλυφίδα. 

Tip: Μην αφήνετε τις πίκλες να μένουν για καιρό στο ψυγείο, είναι ευκαιρία να τις καταναλώσετε πριν την ημερομηνία λήξης. 


Muled Mule
•    1 ½ μεζούρα βότκα Absolut
•    1 μεζούρα κόκκινο κρασί με μπαχαρικά της αρεσκείας σας
•    3 1/3 μεζούρες μπίρα ginger
•    Χυμό από ένα lime
Aναμειγνύετε με παγάκια όλα τα υλικά και στίβετε το lime όταν σερβίρετε στο ποτήρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα από το lime για γαρνιτούρα. 

Tip: Ένα έξυπνο cocktail για να μην χαλάει το κόκκινο κρασί που δεν έχετε προλάβει να καταναλώσετε. 

Τόσο απλά μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας cocktails στο σπίτι εντυπωσιάζοντας τους φίλους σας. Απαραίτητο να έχετε ένα μπουκάλι βότκα Absolut πάντα στο ντουλάπι σας. 

Μάλιστα, εάν θέλετε να είστε ακόμα πιο συνεπείς με το concept της βιωσιμότητας δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε το νέο limited edition μπουκάλι Absolut Comeback, το οποίο είναι φτιαγμένο με περισσότερο από 41% ανακυκλωμένο γυαλί. Η Absolut πιστεύει ότι με λίγη δημιουργικότητα μπορούμε να δώσουμε σε κάτι παλιό και ανεπιθύμητο μια νέα μορφή. Το σχέδιο της Absolut Comeback αποδεικνύει ότι ένα μπουκάλι Absolut Vodka χρησιμοποιείται καλύτερα όταν ανακυκλώνεται. 

Το νέο συλλεκτικό μπουκάλι Absolut Comeback, θα το βρείτε στις μεγάλες υπεραγορές, και σε επιλεγμένες κάβες και wine shops. Επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της Absolut, καθώς και όλων των brands της Pernod Ricard στην Κύπρο, είναι η Tempo Beverages Cyprus.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close