Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Σε ένα χωριουδάκι της Λευκωσίας, άνοιξε ένα εστιατόριο αποκλειστικά για κρέας

Το Salt Fire δεν φτιάχτηκε για vegan

Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019

Όταν ο Γιώργος μαζί με τον αδερφό του Χρήστο, άρχισαν να φτιάχνουν στέικ στη σχάρα και να το σερβίρουν στους φίλους τους, στο μικρό εστιατόριο τους στο χωριό, που δημιούργησαν στην αυλή του σπιτιού τους, δεν πίστευαν ότι έναν περίπου χρόνο μετά, θα είχαν λίστα αναμονής.  

Ο λόγος για το Salt & Fire, το μαγαζί που λειτούργησε πρόσφατα στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, ένα χωριουδάκι λίγο έξω από τη Λευκωσία και το οποίο ήρθε για να μας διδάξει πως το ψήσιμο του στέικ έχει τη δική του τέχνη και ιεροτελεστία. 

Από την Αυστρία στην Κύπρο
Όλα άρχισαν σε ένα ταξίδι τους στην Αυστρία (για σκι), όπου ένας ντόπιος τούς μύησε στα μυστικά της καλής σχάρας, φτιάχνοντάς τους ένα νόστιμο στέικ! Έχοντας λοιπόν στις αποσκευές τους μία καλή σχάρα καύσης ξύλων, επέστρεψαν στην Κύπρο, και άρχισαν να ψήνουν και να προσκαλούν τους φίλους τους να δοκιμάσουν την εμπειρία. Έκτοτε, στο μαγαζί τίποτα δεν είναι τυχαίο. Από το κρέας που διαλέγουν μέχρι τον τρόπο που το ψήνουν. 

Έψαξαν λοιπόν και βρήκαν το καλύτερο κρέας Black Angus, το οποίο εισάγουν από την Αυστραλία, από έναν μάλιστα παραγωγό ο οποίος αναδείχθηκε ως ο καλύτερος (Jack's Creek, αν έχεις ακουστά) και το σερβίρουν σε όλους τους κρεολάγνους -που εγγυημένα πλέον κάθονται στα τραπέζια τους ξανά και ξανά.

Αυτήν την εμπειρία λοιπόν σήμερα, έχουμε την ευκαιρία, να τη ζήσουμε όλοι, κλείνοντας μία θέση στο λιτό χώρο του Salt & Fire.

Στο μενού τους θα βρεις σαλάτες (burrata και με μαρούλι), ορεκτικά όπως φουα γκρα, ταρτάρ, πατέ που φτιάχνουν οι ίδιοι κ.ά.

Όσον αφορά τα στέικ, μπορείς να βρεις Rib Eye των 300 γρ. και φιλέτο των 250 γρ. Ωστόσο συχνά θα ανακοινώνεται κι ένα special πιάτο, όπως για παράδειγμα το Australian Wagyu Rib Eye Steak που ανακοινώθηκε ήδη.

Το πιάτο σου θα συνοδευτεί εξαιρετικά με ένα από τα προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά που εισάγονται στο μαγαζί (20 στο σύνολο, εκ των οποίων 1 κυπριακό και τα υπόλοιπα από το εξωτερικό). Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις και το γλυκό, με επιλογές που αλλάζουν συχνά (όπως πιστάτσιο, σοκολάτα). 

Άλλωστε η φιλοσοφία του Salt & Fire στηρίζεται στην απλότητα και τα καλύτερα συστατικά. 

Το μαγαζί λειτουργεί Τετ-Σ 20.00-αργά. Η κράτηση στο 99 999585 επιβάλλεται. 


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close