Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πήγαμε (και φάγαμε) στο νέο γαστρονομικό προορισμό της πρωτεύουσας

Πήγαμε στο εστιατόριο που είναι συνώνυμο της εκλεπτυσμένης κουζίνας και των signature cocktail.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2019

Είναι ένας χώρος με καθαρή δομή, χρωματικό μινιμαλισμό και λιτότητα στην επίπλωση, που αποπνέει χαλαρή διάθεση και casual χαρακτήρα.

Η κάρτα φαγητών, που φέρει την υπογραφή του consulting chef Ανδρέα Ανδρέου, διακρίνεται με μια πρώτη ανάγνωση για την ταξιδιάρικη γαστρονομικά, φιλοσοφία της, κυρίως προς Ασία και Λατινική Αμερική μεριά, προσφέροντας αρκετές προτάσεις σε δημιουργικά Nikkei πιάτα, γευστικές δημιουργίες με ισορροπημένες εντάσεις και αρεστές στους πλείστους ουρανίσκους, οξύτητες.

Με to share διάθεση, εκκινώ το γευστικό μου ταξίδι με την Crab meat salad, στην οποία καλείσαι να αναμείξεις ο ίδιος το πρασινωπό μους από σέλερι και πράσινο μήλο με την κυρίως βάση από κάβουρα, αβοκάντο και σπόρια μουστάρδας. Ένα γεμάτο από φρεσκάδα ξεκίνημα που συνδυάστηκε με το γλυκόξινο Lucinda cocktail με gin, αγάυη και τζίντζερ, το οποίο φέρει τη σφραγίδα των mixologists του cocktail bar Lost and Found.

Γαστρονομική σύμπραξη Ιαπωνίας και Περού στο επόμενο πιάτο με λαβράκι σεβίτσε, το οποίο κέρδισε τον ουρανίσκο με τη ζωντάνια των γεύσεων, τη διακριτικότητα του λεμονόχορτου και του τσίλι, με τους κύβους γλυκοπατάτας και το λάδι βασιλικού να κάνουν τη διαφορά. Τα σκουρόχρωμα, βαμμένα με μελάνι σουπιάς, dumpling γαρίδας, δεν άργησαν να φτάσουν και στο δικό μας τραπέζι συνοδευμένα από το ιδιαίτερης αλμύρας πουρέ καρότου και τζίντζερ, το ponzu και τον φρέσκο κόλιανδρο. Υπέροχα σε παρουσίαση και γεύση, τα τραγανά εξωτερικά pork bao που ακολούθησαν, τα οποία είχαν γεμίσει με σιγοβρασμένο χοιρινό, γλυκό τσίλι, μαύρο σουσάμι και σπόρια μάραθου και κόλιανδρου.

Πρωτόγνωρο στο στόμα, αποδείχτηκε και το ριζότο με ανάμεικτα μανιτάρια, ζωμό από ντάσι και αφρώδη πουρέ από γλυκό καλαμπόκι, που και πάλι καλείσαι να ανακατέψεις ο ίδιος για να επέλθει μια γλυκιά επίγευση, στην οποία πρωταγωνιστούν όλα τα γήινα υλικά του πιάτου.

Το ποιοτικό βοδινό φιλέτο των 220 γραμμαρίων, που έγραψε τον επίλογο των παρεΐστικων πιάτων, μας κέρδισε τόσο με τα αρώματα σχάρας όσο και με το όμορφο γευστικό παιχνίδι με τις υφές από ψιλοτριμμένη, κριτσανιστή πατάτα να κερδίζουν αρκετούς πόντους.

Από τις τρεις επιλογές γλυκών πιάτων διαλέξαμε το Lemon, που και πάλι πήρε μορφή αποδομημένης δημιουργίας, στην οποία ο θαμώνας αναμειγνύει τη λεμονάτη, αρωματισμένη με χαμομήλι κρέμα που καλύπτει το μισό του πιάτου, με το άλλο μισό που καλύπτεται με γρανίτα elderflower και λεπτόφυλλες πλάκες μαρέγκας με poppy seeds.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ (για 2 άτομα)
1 Σαλάτα με κάβουρα €14
1 Λαβράκι σεβίτσε €9
1 Dumpling γαρίδας (4 τεμάχια) €8
1 Χοιρινά Bao (3 τεμάχια) €8
1 Ριζότο μανιταριών Takimomi €8
1 Βοδινό φιλέτο €25
1 Επιδόρπιο Lemon €5
1 Cocktail Lucinda €8
2 Ποτήρια κρασί (150 ml έκαστο) €12
1 Νερό Evian €3
Σύνολο €100
Τιμή κατ’ άτομο €50

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close