Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 γνωστά-άγνωστα ταβερνάκια για να φας παραδοσιακά

Βγαίνουμε με την παρέα σε δέκα όχι και τόσο γνωστά στέκια σε όλη την Κύπρο, απολαμβάνουμε παρεΐστικες εμπειρίες και νόστιμες γεύσεις

Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2019

Εξάλλου, οι μερακλήδες της πόλης γνωρίζουν πολύ καλά ότι στα πέριξ υπάρχουν γευστικά διαμαντάκια που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Χώροι με αυθεντική ατμόσφαιρα, φιλικό περιβάλλον και πρόσχαρη εξυπηρέτηση στο Πισσούρι, την Ασγάτα, την Κάτω Μονή, τα Κονιά, ακόμα και την Αθηένου, που μετατρέπονται σε γευστικά σημεία αναφοράς, σερβίροντας νόστιμες γεύσεις, μαγειρεμένες με περισσό μεράκι και σεβασμό στην παράδοση!

Πλούσιοι μεζέδες, κρεατικών για την παρέα, που συνοδεύονται ιδανικά με καλό κρασίσ ε10 διευθύνσεις που αξίζει να ανακαλύψετε και να καθιερώσετε σε αγαπημένα στέκια της παρέας.

Ταβέρνα Όμορφος
Από τις πρώτες ταβέρνες της περιοχής, πάνω στο λόφο του χωριού Κάτω Μονή, που διατηρεί την ίδια σταθερή ποιότητα τα τελευταία 50 χρόνια. Είναι γνωστή για τα νόστιμα μαγειρευτά της που σο ετοιμάζει κάθε μεσημέρι (11.30-17.00) με τις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες, αλλά και για τους νόστιμους κυπριακούς μεζέδες της που σου σερβίρει τα σαββατοκύριακα. Κεφτέδες με πουργούρι, συκωτάκι στην κατσαρόλα, αγρέλια με αβγά, χωριάτικο λουκάνικο, μακαρόνια του φούρνου και σούβλα, θα μπουν κατευθείαν στη λίστα με τα αγαπημένα σου! Ξεχωρίζουν επίσης οι παραδοσιακές πίτες με μέλι που σοπυ σερβίρει στο τέλος. Στα συν βάλε και την ειδική διαμορφωμένη γωνιά για τα παιδιά, που τα φιλοξενεί για ατέλειωτο παιχνίδι και διασκέδαση. Απαραίτητο είναι επίσης να επικοινώνησήσεις προηγουμένως, για να κάνεις την κράτησή σου, ειδικά για βράδυ. 
(99468015) Κάτω Μονή, επ. Λευκωσίας.

Η Φωλιά του Δράκου
Τη Φωλιά του Δράκου θα τη βρεις μόλις λίγα λεπτά έξω από τη Λεμεσό στο χωριό Πεντάκωμο. Ένα μεζεδοπωλείο φτιαγμένο με μεράκι, αγάπη και σεβασμό προς την παράδοση και την κληρονομιά της οικογένειας. Σε αυτό θα βρεις κυπριακό μεζέ σε καλές τιμές, για να τον συνοδεύσεις με ντόπιο κρασί, μπύρα ή ζιβανία. Αυτήν την εποχή δώσε προσοχή στην σπεσιαλιτέ της που είναι οι καραόλοι.
(99820641 & 25632535) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού. 

Ταβέρνα του Θεοδόση
Σε ένα ανακαινισμένο κτήριο που υπάρχει πέραν των 100 χρόνων στη Δευτερά, η ταβέρνα του Θεοδόση προσφέρει αυθεντικές κυπριακές γεύσεις. Αυτήν την εποχή μάλιστα μας καλεί να δοκιμάσουμε πιάτα όπως τα αρνίσια παϊιδάκια στα κάρβουνα με ρίγανη, το βοδινό συκώτι κι κρασάτο λουκάνικο στα κάρβουνα ψιλοκομμένα στην πίτα με ντομάτα και μαϊντανό, καθώς πίσης και τα μανιτάρια και το χωριάτικο χαλούμι στην πίτα. Συνδύασέ τα με χωριάτικο κρασί ή ζιβανία. 
(22621537) Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, 36, Πάνω Δευτερά 2460, Λευκωσία. Κ & Δ κλειστά. 

Στ' Αλλιώτικo
Έχει χρόνια που διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητά του και μια οικογενειακή θαλπωρή. Στεγάζεται σε ένα περιποιημένο, απλό, μαγαζί στον Λυθροδόντα με κλασικές, τόνενες καρέκλες και φωτεινά χρώματα. Τον χειμώνα η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ζεστή, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με μια ξυλόσομπα-τζάκι. Σερβίρει παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες, μαγειρευτά φαγητά και διάφορα είδη σχάρας. Σπεσιαλιτέ το χαλούμι με σάλτσα σύκου, οι ανθοί με γέμιση από χαλούμι και δυόσμο, οι ντομάτες με τα αυγά, το στιφάδο και το παστίτσιο στο πήλινο.
(22543204) Λυθροδόντας-Μαθιάτης. Τρ-Σ 18.00-22.00, Κ 12.00-16.00.

Κονιά Tavern
Με παρεΐστικη ατμόσφαιρα, η ταβέρνα Κονιά στο κέντρο του χωριού Κονιά, σερβίρει φροντισμένο μεζέ σε ένα γραφικό περιβάλλον διακοσμημένο με ξύλο. Σερβίρει κυπριακά μεζεδάκια και φαγητά σχάρας. Δοκίμασε τα παϊδάκια, τα σουβλάκια και το χωριάτικο κοτόπουλο στα κάρβουνα. Κάποιες βραδιές φιλοξενεί και ζωντανή μουσική.
(99622705) Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 19Α, Κονιά, επ. Πάφου. Δ-Σ 18.00-24.00.

Άγιος Επίκτητος
Παρόλο που βρίσκεται στο Αρμενοχώρι, η ταβέρνα Άγιος Επίκτητος πήρε το όνομά της από τον Άγιο Επίκτητο της Κερύνειας, λόγω της καταγωγής του ιδιοκτήτη. Η ταβέρνα έχει φανταστική θέα κυρίως το βράδυ προς την πόλη της Λεμεσού, ενώ ο εσωτερικός διάκοσμος ξυπνά μέσα σου παλιές εποχές. Εδώ θα απολαύσεις κυπριακή κουζίνα, με μπόλικους μεζέδες και μαγειρευτά. Δοκίμασε αγρέλια με τα αυγά, όταν υπάρχουν, κρασάτη σπιτική λούντζα και μπέικον από τα χέρια του ιδιοκτήτη και αρνίσια παϊδάκια.
(99346529) Αρμενοχώρι. Δ-Κ 19.00-23.00.

Ο Βρακάς
Στη γραφική πλατεία στο Πισσούρι, σε περιμένει μία ταβέρνα διαφορετική, παραδοδιακή αλλά και σύγχρονη συνάμα, καθώς σερβίρει πειραγμένα παραδοσιακά φαγητά, αλλά και πιάτα για vegan. Πέρα από το φαγητό δίνει επίσης μεγάλη έμφαση και στο καλό κρασί. 
(25221940) Πισσούρι, επ. Λεμεσού.

Χαρούλα
Αν ο δρόμος σου σε βγάλει στην Αθηένου, μία επίσκεψη στην ταβέρνα της Χαρούλας, επιβάλλεται. Η κ. Χαρούλα ετοιμάζει νόστιμα και καλομαγειρευμένα φαγητά και κρεατικά που ξεχωρίζουν (ιδιαίτερα το παραδοσιακό οφτό κλέφτικο στη γάστρα), χρησιμοποιώντας μόνο ντόπια υλικά. Εδώ πάντως θα απολαύσεις μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. 
( 24 522000) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, Αθηένου.

Ταβέρνα "Το στέκι της παράδοσης"
Αυτήν την ταβέρνα θα την βρεις στο χωριό Ασκάς. Στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο αγροτικό σπίτι, τεσσάρων ορόφων και βρίσκεται πάνω από το ποταμό. Η ταβέρνα διαθέτει τζάκι και υπέροχη θέα στο βουνό αφού βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του σπιτιού. Ο χώρος αποπνέει ζεστασιά, παραδοσιακό πάτωμα και επενδύσεις από ξύλο. Το μαγαζί ψήνει κρεατικά στα κάρβουνα και σερβίρει κυπριακό μεζέ με 17 ευρώ το άτομο. "Το στέκι της παράδοσης" ανοίγει κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακές τα μεσημέρια ενώ τις καθημερινές μόνο με κράτηση από προηγουμένως. 
(97616876) Γρηγόρη Αυξεντίου 62, Ασκάς, επ. Λευκωσίας.

Ταβέρνα Πλατεία
Επειδή οι Παρασκευές είναι πλέον ταυτισμένες με καλό σουβλάκι με την παρέα, τι θα ΄λεγες να απολαύσεις το σουβλάκι σου στον καθαρό αέρα της Καλαβασού; Η γραφική πλατεία του χωριού έχει πάντα ζωή. Κάνοντας τη βόλτα σου στα στενά σοκάκια, σίγουρα θα σου σπάσουν τη μύτη τα διάφορα καλούδια που ψήνονται στα κάρβουνα. Κι αν ούτε τότε σου ανοίξει η όρεξη, θα έρθει τρώγοντας.  Κάνε λοιπόν, μια στάση στην ταβέρνα Πλατεία και αφέσου στους ειδικούς της σχάρας. Στο μενού θα βρεις όλα τα είδη σχάρας από σουβλάκι χοιρινό, μέχρι παϊδάκια και σεφταλιές. Δε λείπουν εννοείται τα μαγειρευτά που αλλάζουν καθημερινά, γι’ αυτό ρώτα για τα φαγητά της ημέρας. Κολοκυθάκια με τ ‘αυγά, χορτοφαγικοί ανθοί γεμιστοί, μανιτάρια αλλά και οι ξακουστοί κεφτέδες του κολοκασιού είναι μερικές από τις επιλογές που θα βρεις. Μπορείς να κάνεις συνδυασμό με τα είδη και τις ποσότητες που θες, να παραγγείλεις ατομικό μεζέ (€15), ή την πίτα σου κανονική ή ενισχυμένη (για να φτάσει κοντά σου το βαρύ πυροβολικό) ή μερίδα συνοδευμένη με πατάτες. Παράγγειλε για αρχή, χωριάτικη σαλάτα και τις πιο τραγανές και λαχταριστές τηγανητές πατάτες που έχεις δοκιμάσει. Στα must είναι το λουκάνικο, το μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο, οι καλοψημένες σεφταλιές αλλά και οι κεφτέδες με κολοκάσι. Κι όλα αυτά με τη συνοδεία μιας παγωμένης μπίρας που θα ολοκληρώσει την εμπειρία.
(99579770) Πλατεία Καλαβασού, επ. Λάρνακας. Δ-Κ 18.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close