Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

10 υπέροχα καταλύματα για μαγικά Χριστούγεννα στο βουνό

Ξύλο, παραδοσιακή πέτρα της Κύπρου, φωτιά στο τζάκι, ζεστή ατμόσφαιρα και ένα ειδυλλιακό σκηνικό... για τα πιο λαμπεράΧριστούγεννα

Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2019

"Λαμπερά" δωμάτια με θέα, τζάκι και όλες τις ανέσεις, χιονισμένα μονοπάτια, γραφικά χωριουδάκια με ξακουστό κρασί, και υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις… σε περιμένουν φέτος για να περάσεις οικογενειακές γιορτές!

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώνουμε ιδέες, για να περάσεις ζεστά Χριστούγεννα στα πιο όμορφα αγροτουριστικά καταλύματα, ξενώνες και ξενοδοχεία στην ορεινή Κύπρο.



Serenity Boutique Houses
Το Serenity Boutique Houses μοιάζει η ιδανική επιλογή για διαμονή στο χωριό. Βρίσκεται στο Βουνί της Λεμεσού, ένα από τα κρασοχώρια της Κύπρου σε ένα μαγευτικό τοπίο με εντυπωσιακό κλίμα. Το Serenity Boutique Houses αποτελείται από δύο σουίτες, την Suite with garden view και τη deluxe queen suite, δύο ξεχωριστές πολυτελής σουίτες σε μια πλήρως ανακαινισμένη, πετρόκτιστη τριώροφη οικία, σχεδιασμένες με πολύ αγάπη για να δώσουν μια ιδιαίτερη νότα χαλάρωσης και ηρεμίας. Η suite with garden view και η deluxe queen suite μπορούν να μετατραπούν κατόπιν συνεννόησης σε μια τριώροφη κατοικία και να προσφερθεί για τέσσερα άτομα. Το SERENITY βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και τα δύο καφενεία που διαθέτει το χωριό βρίσκονται 20μ και 100μ. αντίστοιχα μακριά από τις σουίτες. Επίσης τα εστιατόρια του χωριού βρίσκονται σε ακτίνα 300 μέτρων. Αυτό προσφέρει επιπρόσθετη χαλάρωση αφού η χρήση αυτοκινήτου είναι αχρείαστη. Το Βουνί βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία για περιηγήσεις αφού βρίσκεται οδικός 25 λεπτά από την πόλη της Λεμεσού, 10 λεπτά από το χωριό Όμοδος, 30 λεπτά από το Τροόδος, 20 λεπτά από Πλάτρες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται πάρα πολλά οινοποιεία της γύρο περιοχής. 
(99226600) Βουνί επ. Λεμεσού. 

Το Απόκεντρο
Στο γραφικό καταπράσινο χωριό της Άλωνας, που είναι χτισμένο μέσα στο φουντουκοδάσος, βρίσκεται το καινούργιο συγκρότημα αναπαλαιωμένων παραδοσιακών κατοικιών "Το Απόκεντρο". Το νέο αγροτουριστικό κατάλυμα συνδυάζει την γνήσια κυπριακή φιλοξενία με ένα πλήθος φυσιολατρικών δραστηριοτήτων. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο παραδοσιακές κατοικίες, κάθε μια με ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι οικείες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του χωριού, συνδυάζοντας την παραδοσιακή αισθητική με τις ανέσεις του σήμερα. Κάθε σπίτι έχει το δικό της όνομα και χαρακτήρα. Η πρώτη οικεία λέγεται "Μελανόπετρα" και διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, ενώ η δεύτερη οικία είναι το "Κερασόδενδρο" που διαθέτει δύο υπνοδωμάτια. Το καθένα, όμως, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5 άτομα.
(99757234) Χωριό Άλωνα, επαρχία Λευκωσίας. 

Casale Panayiotis
Ένα καινοτόμο ξενοδοχειακό συγκρότημα, του οποίου οι ξενώνες βρίσκονται σε όλη την έκταση του χωριού, αφού πρόκειται για αναπαλαιωμένα σπίτια κατοίκων. Καθένα από τα 41 δωμάτια (ενός και δύο υπνοδωματίων) και σουίτες, με ονόματα όπως Βυζαντινό, Μάραθος, Αγ. Μαρίνα, Ηλιακό, Πάνθεον, αναπαλαιώθηκαν διατηρώντας τον αυθεντικό και αρχικό τους χαρακτήρα και τη γοητεία. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο διαφορετικά διατηρώντας τα κυπριακά παραδοσιακά στοιχεία των σπιτιών, ενώ όλα είναι πλήρως εξοπλισμένα με θέρμανση, κλιματισμό, τηλεόραση, DVD-CD Player, mini bar και σε μερικά δωμάτια υπάρχει υδρομασάζ και τζάκι. Μοντέρνο και κομψό με υπέροχη θέα, και άνεση θα σου χαρίσει τις γιορτές που αναζητάς!
(22952444) Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας. 

Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses Lofou
Στην καρδιά της Λόφου, σε μια όμορφη τοποθεσία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τυπική της παράδοσης του τόπου, το Oinoessa θα σε μαγέψει με τη φιλοξενία και τις εγκαταστάσεις του.  Το συγκρότημα αποτελείται από τρία πέτρινα σπίτια, με οκτώ πολυτελή στούντιο γύρω από μια ιδιωτική αυλή, όπου θα νιώσεις την απόλυτη ηρεμία, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Wi-Fi και μικρό πρωινό περιλαμβάνονται στη διαμονή! Εσύ ωστόσο να επιλέξεις την ολοκαίνουρια σουίτα ‘Θέα’ (με την ομολογουμένως πανοραμική θέα) που αποτελεί ένα εξαιρετικά ευρύχωρο κατάλυμα. Είναι χωρισμένη σε δύο επίπεδα, το ισόγειο και το πατάρι. Στο ισόγειο βρίσκεται η κουζίνα, που είναι εφοδιασμένη με όλα τα κουζινικά σκεύη, το σαλόνι με το ευρύχωρο καθιστικό και τους μαλακούς καναπέδες, που θα σε καλομάθουν, και το τζάκι που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα. Η δε σκάλα που θα δεις στο ισόγειο θα σε οδηγήσει στο πατάρι, όπου θα απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης... στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί σε περιμένει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και μία μπανιέρα με τζακούζι. 
(99373371, info@oinoessa.com) Λόφου, επ. Λεμεσού. 

Oinou Strata Luxury Suites & Wine Bar
Πρόκειται για ένα πανδοχείο –όπως αυτοαποκαλείται–, αναπαλαιωμένο με πολλή αγάπη και εμποτισμένο με έντονο άρωμα έρωτα και οίνου. Διαθέτει τρεις πολυτελείς και ατμοσφαιρικές σουίτες. Τη Shiraz, τη Merlot και τη Champagne, με την πολυτέλεια και την άνεση να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία. Διαθέτει όμως κι ένα ‘μικρό ναό’ αφιερωμένο στο καλό κρασί, με ξεχωριστές επιλογές σε εκλεκτούς οίνους και ένα μενού φαγητού με επιλογές (platter, σαλάτες, σάντουιτς και κυρίως πιάτα) που μπορούν να συνοδεύσουν επάξια το ποτό σου. Η δε εσωτερική αυλή του αρχοντικού προσφέρεται για να απολαύσει κανείς φαγητό και ποτό σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Προτέινουμε να μείνεις στην πολυτελή και εντυπωσιακή Champagne Luxury Suite, με τον πρωτότυπο σχεδιασμό, τη vintage αισθητική και όλες τις ανέσεις, για να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία διαμονής. Τζάκι, πολυτελή προϊόντα περιποίησης, πρωινό στο δωμάτιο, platter και welcome drink κατά την άφιξη θα σε κερδίσουν μεμιάς. 
(25944244) Βουνί, επ. Λεμεσού. 

Polis 1907
Τοποθετημένο στην «καρδιά» της Πόλης Χρυσοχούς, το παλιό αρχοντικό που κτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα ξαναζωντανεύει και γεμίζει ζωή περιμένοντας τους ντόπιους και ξένους να απολαύσουν μια πραγματική εμπειρία τοπικής φιλοξενίας. Το αρχοντικό κατασκευάστηκε το 1907 με παραδοσιακές μεθόδους της εποχής και κλασική αρχιτεκτονική γραμμή. Αρχικά, ανήκε σε εύπορη οικογένεια ενώ στο πέρασμα των χρόνων είχε μετατραπεί σε αγορά καθώς ήταν το μεγαλύτερο κτήριο στην Πόλη Χρυσοχούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την περίοδο 1949 μέχρι και το 1955 το κτήριο αποτέλεσε το πρώτο Γυμνάσιο Πόλεως, απόφοιτοι του οποίου ζουν ακόμα στην περιοχή. Το πανέμορφο αυτό κτήριο ανακαινίστηκε πλήρως προσθέτοντάς του όλες τις σύγχρονες ανέσεις διατηρώντας πάντα τη σύνδεση με το κυπριακό πολιτισμό σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Mε την μίξη αυτών των στοιχείων, η παράδοση συνδυάζεται με τη διακριτική πολυτέλεια δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το κάθε δωμάτιο διατηρεί το δικό του χαρακτήρα, με έντονα τα στοιχεία τοπικής παράδοσης και κουλτούρας. Το Polis 1907 διαθέτει πανέμορφο κήπο, ο οποίος είναι ο απόλυτος χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης. Στο ισόγειο του Polis 1907 δημιουργήθηκε το ασιατικό εστιατόριο Akakiko όπου η ασιατική κουζίνα “συναντά” αρμονικά το παραδοσιακό στοιχείο. Στην όμορφη αυλή του προσφέρεται πρωινό και brunch το πρωί, όπως και καφέ και αρτοσκευάσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.
www.louishotels.com

Ample Places
Θα το βρεις στην καρδιά των γραφικών Λευκάρων και αποτελείται από δύο αυτόνομα παραδοσιακά σπίτια, το Μοναδικό και το Πολύτιμο, που συνδυάζουν τέλεια το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο με έναν πιο σύγχρονο χαρακτήρα, προσφέροντας χαλάρωση και ηρεμία. Μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες ή ζευγάρια (μέχρι τέσσερα άτομα το καθένα) και μπορούν να ενοικιαστούν ταυτόχρονα. Παρέχουν όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως κουζίνα με σύγχρονες συσκευές, τραπεζαρία, σαλόνι, δωρεάν Wi-Fi σε κάθε δωμάτιο και εσωτερική αυλή. 
(99613771) Λεύκαρα.



The Library Hotel Wellness Retreat
Στην πανέμορφη Καλάβασο αυτό το ήσυχο καταφύγιο προσφέρει ένα σκηνικό ηρεμίας και ομορφιάς προκειμένου να περάσεις αξέχαστες διακοπές. Πρόκειται για ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα αποτελούμενο από 11 μοναδικά διακοσμημένες σουίτες, με ονόματα ποιητών, στοχαστών και συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο. Οι σουίτες έχουν πρόσβαση στην αυλή και όμορφη θέα προς το χωριό και τα γύρω βουνά. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει είναι το εντυπωσιακό σαλόνι με την πλούσια βιβλιοθήκη και το τζάκι, όπου θα περάσεις πολλές ώρες χαλάρωσης και αναζωογόνησης.
(24817071) Καλαβασός.

Λύχνος
Στον όμορφο και ήσυχο Ασκά, αυτό το μέρος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό απόδρασης και ηρεμίας.Τα τέσσερα δωμάτια του Λύχνου (Μπακάλικο, Σανιδωτό, Ξυλουργείο και η σουίτα Δίχωρο) προσφέρουν πολυτελή και άνετη φιλοξενία, διατηρώντας ταυτόχρονα τον παραδοσιακό και ζεστό χαρακτήρα τους. Προτίμησε να μείνεις στο Ξυλουργείο, που είναι ο χώρος που χρησιμοποιήθηκε παλιά ως εργαστήρι ξυλουργικής και που πλέον προσφέρει στον φιλοξενούμενο τη θερμή αίσθηση του ξύλου και της πέτρας. Κυρίαρχο στοιχείο το ντιβάνι του, φτιαγμένο στο χέρι από παλιά ξύλα που υπήρχαν στο σπίτι.
(22642641) Μιχαήλ Κουτσόφτα 1, Ασκάς, επ. Λευκωσίας. 

Mαρμαράς 
Ένα πετρόχτιστο κτίριο του 1880 μεταμορφώθηκε σε μια απόλυτα φιλική αγροτουριστική μονάδα που πρέπει να ανακαλύψεις! ο κατάλυμα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και δέκα άτομα στα τρία διαφορετικά στούντιό του, τα οποία διαθέτουν κλιματισμό, τζάκι, κουζίνα, ντους, τηλεόραση και Wi-Fi. To καθένα από αυτά φέρει το δικό του όνομα και τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για το ‘Ανώι’, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα, το ‘Μακρυνάρι’, πάλι μέχρι τέσσερα άτομα που είναι κατάλληλο και για άτομα ΑμεΑ, και το μικρό ‘Παλατάκι’, για δύο άτομα. Το κατάλυμα διαθέτει και έναν πανέμορφο, μεγάλο και μοντέρνο χώρο που προσφέρεται για συνέδρια, ενώ η θέα και το ηλιοβασίλεμα είναι ένας από τους λόγους για να κλείσεις εδώ μονοήμερη ή τριήμερη διαμονή και να την συνδυάσεις με εξορμήσεις στα γύρω χωριά. Θα μείνεις στο στούντιο ‘Μακρυνάρι’, το οποίο περιλαμβάνει ένα διπλό κρεβάτι, ένα καναπέ-κρεβάτι, τζάκι και μία κοινόχρηστη βεράντα, ενώ διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.
(26221216) Ιωσήφ Μιχαήλ, Λυσός, επ. Πάφου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close