Θέατρο , Μη χάσετε

12 θεατρικές παραστάσεις για τον Νοέμβριο, που αξίζει να δεις

Οι θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε τον Νοέμβριο στην πόλη

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2019

Ο Νοέμβριος μόλις μπήκε και η Κύπρος βάζει τα καλά της προκειμένου να υποδεχτεί μερικές από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της σύγχρονης ατζέντας.

Υπέροχες ερμηνείες, καθώς και ταλαντούχοι ηθοποιοί και άνθρωποι της θεατρικής τέχνης ανεβαίνουν στο θεατρικό σανίδι, με σκοπό να χαρίσουν στο κοινό τις ξεχωριστές εμπειρίες ψυχαγωγίας κι εκπαίδευσης, μέσα από σενάρια και ιστορίες που θα σας συνεπάρουν! 

Μισά-Μισά
Πρεμιέρα Παρ 1 Νοε
| Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Θέατρο Χώρα, Λευκωσία. Κάθε Παρ, Σ & Κ, 20.30. Πληρ. 99035132. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.
Ένας δάσκαλος σε κρίση σεξουαλικής ταυτότητας, με έναν ετεροθαλή αδελφό που θέλει να του φάει τη μισή κληρονομιά και μια μάνα που δεν λέει να πεθάνει με τίποτα. Η μαύρη κωμωδία ‘Μισά-Μισά’ των καταξιωμένων Καταλανών συγγραφέων Τζόρντι Σάντσεθ και Πεπ Άντον Γκόμεθ, μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Κύπρο σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Λάρκου και με πρωταγωνιστές τους Χάρη Αττώνη και Στέλιο Καλλιστράτη από τη νεοσύστατη Εταιρεία Θεάτρου MiNIMIS.

Το Κουκλόσπιτο
Πρεμιέρα Τετ 6 Νοε
| Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Παραστάσεις Παρ 8, Σ 9, Δ 10, Τρ 12, Παρ 15, Σ 16 Νοε (20.30) & Κ 17 Νοε (18.30). Πληρ. 25877827.
Η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Ερρίκου Ίψεν, ‘Το Κουκλόσπιτο’. Πρόκειται για ένα έργο-σταθμό στην παγκόσμια δραματουργία, το οποίο παραμένει, 140 περίπου χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στην Ευρώπη, εξαιρετικά επίκαιρο. Η παράσταση αυτή, σε μία νέα, αιχμηρά σύγχρονη, ελεύθερη απόδοση, καθιστά τα πρόσωπα του έργου ταυτόχρονα θύματα και θύτες κοινωνικών συμβάσεων που τα τραυματίζουν και τα κρατούν εγκλωβισμένα, μέχρι να μπορέσουν να κατακτήσουν έναν βαθμό αυτογνωσίας. Παίζουν: Βασιλική Κυπραίου, Νεοκλής Νεοκλέους, Θανάσης Δρακόπουλος, Φώτης Αποστολίδης, Μυρτώ Κουγιάλη, Μαρία Πόβη, Λεωνίδας Έλληνας. Σκηνοθεσία: Αύρα Σιδηροπούλου.

La Follllia
Τετ 6, Πεμ 7 & Παρ 8 Νοε | Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. 99817550.
Η θεατρική ομάδα 12 και Κάτι παρουσιάζει, για τέσσερις μόνο παραστάσεις, την κωμωδία ‘La Follia’, μια διασκευή της ‘Δωδέκατης Νύχτας’ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και σκηνοθεσία Βαλεντίνου Κόκκινου.

Η τριλογία του παραθερισμού
Πρεμιέρα Παρ 8 Νοε
| Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.
Με την αριστουργηματική ‘Τριλογία του παραθερισμού’, ο Κάρλο Γκολντόνι εκθέτει με πικρό χιούμορ τις συνέπειες της επιπόλαιης και ματαιόδοξης τάσης των ανθρώπων να δανείζονται και να ξοδεύουν, για να προβάλλουν μια πλαστή εικόνα του εαυτού τους και να ζουν πέρα από τις οικονομικές τους δυνατότητες. Μετά από δύο εξαιρετικές και επιτυχημένες σκηνοθεσίες του στον ΘΟΚ, (‘Τρίτο στεφάνι’ και ‘Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου’), ο Τάκης Τζαμαργιάς επιστρέφει στην Κύπρο για μια κλασική κωμωδία του μεγάλου Ιταλού συγγραφέα. Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Γιώργος Αναγιωτός, Νίκη Δραγούμη, Αντώνης Κατσαρής, Αναστασία-Ραφαέλλα Κονίδη, Καίτη Κωνσταντίνου, Μάριος Κωνσταντίνου, Αντωνία Χαραλάμπους.


H κυρά της Ρω
Πεμ 14 Νοε
| Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. / Παρ 15 Νοε | Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.
‘Θέλω αντί για ίχνη, να αφήσω μια σημαία. Του ασήμαντου ανθρώπου, του κυριακάτικου τραπεζιού, της αρχαίας χαράς’. Η Φωτεινή Μπαξεβάνη σε ένα συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο κείμενο του Γιάννη Σκαραγκά, που εμπνέεται από την ηρωική φιγούρα της Κυράς της Ρω, μεταφέροντας επί σκηνής μια γυναίκα που κουβαλάει ένα κομμάτι από τις καρδιές και τον χαρακτήρα όλων των Ελλήνων. Η Κυρά της Ρω ανεβοκατεβάζει καθημερινά την ελληνική σημαία στη νήσο Ρω, συμβολίζοντας το κομμάτι της ελληνικής ψυχής που αντλεί δύναμη από τα ελάχιστα. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπερδέκα. Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Δόκτωρ Γκλας
Παρ 15, Σ 16
(20.30), Κ 17 (18.30), Παρ 22, Σ 23 (20.30) & Κ 24 Νοε (18.30) | Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και στα Καταστήματα ACS.
O Παναγιώτης Μπουγιούρης και η Αγγέλα Σιδηροπούλου πρωταγωνιστούν στη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος ‘Δόκτωρ Γκλας’ του Σουηδού συγγραφέα Γιάλμαρ Σέντερμπεργκ, που γράφτηκε το 1905. Η Χέλγκα, νεαρή γυναίκα του κατά πολύ μεγαλύτερού της κληρικού Γκρεγκόριους, ζητά από τον γιατρό Γκλας να ‘ανακαλύψει’ ότι πάσχει η ίδια από κάποια γυναικολογική νόσο, έτσι ώστε να ξεφύγει για λίγο από τα συζυγικά της ‘καθήκοντα’. Ο Δόκτωρ Γκλας ερωτεύεται τη Χέλγκα και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο αφόρητη, μέχρι που ο Δόκτωρ παίρνει την απόφαση να σκοτώσει τον αηδιαστικό πάστορα.

Χίλια πλοία
Κ 17 Νοε
| Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 11.00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.
25 ηθοποιοί σε μια ολοήμερη αφήγηση του Τρωικού Πολέμου από την πλευρά των γυναικών. Ένα κείμενο του δυτικού πολιτισμού, που παραδοσιακά αφηγούμαστε ως μια ιστορία ηρωισμού των ανδρών, αποδομείται μέσα από μια χορική αφήγηση γυναικείων χαρακτήρων. Με κύρια αφηγήτρια τη Μούσα της επικής ποίησης, Καλλιόπη, η Βρισηίδα, η Πηνελόπη, η Εκάβη, η Ιφιγένεια, η Κασσάνδρα -και τόσες άλλες- αφηγούνται τη δική τους ιστορία. Είναι μία παραγωγή του ‘ΣΕΖΟΝ-Γυναίκες 2019-2021’. Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα, Μαρία Καρολίδου και Αθηνά Κάσιου. Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Ανάμισης Ντενεκές
Δ 18 & Τρ 19 Νοε
| Tεχνοχώρος Εργοτάξιο (Υπόγειο Σατιρικού Θεάτρου), Λευκωσία. / Παρ 22, Σ 23 & Κ 24 Νοε | Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 99346775, 99288846.
Μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στην Αθήνα, ο ‘Ανάμισης Ντενεκές’ επιστρέφει στην Κύπρο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Πρόκειται για θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Γιάννη Μακριδάκη ‘Ανάμισης Ντενεκές’ (Εκδόσεις Εστία, 2008) που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου, ο οποίος πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους. Η έρευνα για τη θρυλική ζωή του Γιώργη Πέτικα 100 χρόνια μετά τον φόνο μάς ταξιδεύει από την Αμερική ως τις απόκρημνες σπηλιές του Πελινναίου, ως τον ‘Ανάμιση Ντενεκέ’. Ερμηνεύει ο Χάρης Χαραλάμπους. Σκηνοθεσία: Μαρία Αιγινίτου.

Ελένη Volume ΙV
Δ 18 Νοε
| Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.
Ένα μονόδραμα επινοητικού θεάτρου (devised theatre) με τον Μάριο Ιωάννου, σε σκηνοθεσία Achim Wieland, που διαλέγεται με τον ‘παρεξηγημένο ξένο’ και θέματα κοινωνικού ρόλου και ταυτότητας. Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ
Παρ 8 & Σ 9 Νοε
| Xenion High School, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου. / Σ 16-Τετ 20 Νοε | Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. / Πεμ 12 & Πεμ 21-Κ 24 Νοε | Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 70001910. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.
Με νέο κύκλο παραστάσεων επιστρέφει η παραγωγή ‘Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ’ με τον Λώρη Λοϊζίδη. Το ερωτικό ειδύλλιο της μοναχοκόρης ενός νεόπλουτου ζεύγους Ελληνοκυπρίων, η σοκαριστική γνωριμία με τους συμπεθέρους και η ξεκαρδιστική πλοκή του έργου υπόσχονται ανατροπές και μπόλικο γέλιο στους θεατές. Σκηνοθεσία: Λώρης Λοϊζίδης. Παίζουν: Λώρης Λοϊζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Σοφία Καλλή, Πένυ Φοινίρη, Μαρίνα Βρόντη, Στέλλα Φιλιππίδου, Γιώργος Ευαγόρου και Σαββίνα Γεωργίου.

Τέσσερα πρόσωπα ζητούν δημοσιογράφο
Παρ 29 & Σ 30 Νοε
| Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.
Δύο μοναδικές βραδιές με δραματοποιημένες συνεντεύξεις (αναλόγιο) του δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Αλέκου Λιδωρίκη με σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες του 20ού αιώνα: Κατίνα Παξινού, Κυβέλη (29/11) και Μάρλεν Ντήτριχ, Μέριλιν Μονρόε (30/11). Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Πνεύμα (W;Τ)
Κάθε Παρ, Σ (20.30) & Κ (18.30)-10 Νοε
| Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. / Πεμ 7 Νοε | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 99621845.
Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου ‘Πνεύμα’ (‘W;t’) της Μάργκαρετ Έτσον σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη, που παρουσιάζει την ιστορία της καρκινοπαθούς καθηγήτριας πανεπιστημίου Βίβιαν Μπέαρινγκ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close