Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Νοέμβριος 2019: Οι 10 καλύτερες στιγμές του μήνα, που δεν πρέπει να χάσεις

Τα καλύτερα πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις τον Νοέμβριο στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2019

Ο Νοέμβριος, ο προτελευταίος μήνας του χρόνου είναι ήδη εδώ, και μας επιφυλάσσει πολλές όμορφες και ενδιαφέρουσες στιγμές με πολλές εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσουμε.

Εξάλλου, είναι ο μήνας που μας βάζει στο κλίμα των γιορτών, καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι δρόμοι και οι βιτρίνες στολίζονται, και εμείς ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα με όλα όσα θα κάνουμε.

Θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο μας περιμένουν και τον Νοέμβριο στην Κύπρο. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι κάθε χρόνο τον Νοέμβριο, επιστρέφει και ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός του νησιού, τα Cyprus Eating Awards, πυ σκοπό έχουν να επιβρβαβεύσουν τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, δίνοντάς μας έναν ακόμα λόγο να ανυπομονούμε ακόμα περισότερο.

Σημείωσε ακόμα ότι ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του Movember, άρα και ο μήνας που οι άντρες επιβάλλεται να αφήσουν μουστάκι, και συνάμα είναι ο μήνας που τα οινοποιεία μας διοργανώνουν την εκδήλωση "Ανοικτές Πόρτες" καλώντας μας να τα επισκεφθούμε και να γνωρίσουμε τα κρασιά τους! 

Το Check In Cyprus επιλέγει τη χρυσή δεκάδα των καλύτερων εκδηλώσεων του πρώτου μήνα του καλοκαιριού και του προτείνει τις 10 καλύτερες εκδηλώσεις του Νοέμβρη. 

Eros Ramazzotti
Ο ανεπανάληπτος Eros Ramazzotti, ο διασημότερος και πιο επιτυχημένος Ιταλός καλλιτέχνης των τριών τελευταίων δεκαετιών, έρχεται στην Κύπρο, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, για μια αξέχαστη βραδιά πλημμυρισμένη από τις τεράστιες επιτυχίες του, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που θα τον μεταφέρει σε πέντε διαφορετικές ηπείρους, για την προώθηση του νέου album, "Vita Ce N’è".
Σε περισσότερα από 30 χρόνια καριέρας, ο Eros Ramazzotti έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια album, είναι κάτοχος αμέτρητων βραβείων και ρεκόρ, ενώ σε περίοπτη θέση είναι τα ντουέτα του με καλλιτέχνες, όπως ο Carlos Santana, η Cher, η Tina Turner, ο Andrea Bocelli, η Patsy Kensit, η Anastacia, ο Joe Cocker, ο Ricardo Arjona, ο Luciano Pavarotti, η Laura Pausini και ο Ricky Martin.
>> Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού», Λεμεσός. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 7000 7705.

Doctor Sleep
Το μυθιστόρημα του Stephen King που εκδόθηκε το 2013, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Mike Flanagan. Πρόκειται στην ουσία για το sequel του best-seller του King, αλλά και του θρυλικού φιλμ ‘The Shining’ (1980) του Stanley Kubrick, το οποίο αφηγείται την ιστορία του ενήλικου πια Danny Torrance (τον ρόλο ενσαρκώνει ο Ewan McGregor), γιο του Jack Torrance, του χαρακτήρα που υποδύθηκε ο σπουδαίος Jack Nicholson. Εξακολουθώντας να φέρει το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί στο ξενοδοχείο Overlook, ο Dan Torrance προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία. Όμως αυτή διαλύεται, όταν συναντά την Abra, μία θαρραλέα έφηβη που διαθέτει ένα υπερφυσικό χάρισμα, γνωστό ως ‘λάμψη’. Η Abra συνειδητοποιεί αμέσως ότι ο Dan έχει την ίδια υπερφυσική δύναμη με εκείνη και του ζητά απελπισμένα να τη βοηθήσει προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Rose the Hat (Rebecca Ferguson), αρχηγό της συμμορίας μεταφυσικών δολοφόνων ‘The True Knot’, οι οποίοι αναζητούν ανθρώπους προικισμένους με υπερφυσικές ιδιότητες, προκειμένου να ‘καταναλώσουν’ την αύρα τους και να γίνουν αθάνατοι.
>> Πρεμιέρα Πεμ 7 Νοε | Σκηνοθέτης: Mike Flanagan Πρωταγωνιστές: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran.

Γιορτή της Ζιβανίας στο Πελέντρι
Ένας ωραίος και επιτυχημένος θεσμός έχει γίνει η Γιορτή της Ζιβανίας, που διοργανώνεται για δέκατη χρονιά φέτος σε δυο πανέμορφα χωριά της Πιτσιλιάς, στην Άλωνα και στο γραφικό Πελέντρι. Στην Άλωνα η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Στο Πελέντρι θα γίνει μια βδομάδα αργότερα, θα είναι διήμερη, και θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου.Στο Πελένδρι, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την απόσταξη της Ζιβανίας στο παραδοσιακό καζάνι, θα ψυχαγωγηθούμε με παραδοσιακό πρόγραμμα με την Βασιλική Αδάμου, και χορευτικά συγκροτήματα. Ετοιμάσου λοιπόν για το Πελένδρι! 
>> Σ 9 & Κ 10 Νοεμβρίου, Πελένδρι, επ. Λεμεσού. 

Έκθεση Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων
To Drive Safe App παρουσιάζει την Έκθεση Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων, Classic Journeys. 150 κλασικά οχήματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, από 4 διαφορετικά σημεία εκκίνησης και θα έχουν όλα μόνο ένα προορισμό, το The Mall of Cyprus. Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, να επισκεφτεί την Έκθεση Ιστορικών και Κλασικών οχημάτων που θα δημιουργηθεί στο χώρο στάθμευσης του τελευταίου ορόφου του The Mall of  Cyprus, να βγάλει φωτογραφίες και να δει από κοντά την εξέλιξη τους. Στο χώρο θα υπάρχει Live Link από το Ράδιο Πρώτο και δραστηριότητες για τα παιδιά.
Σημεία Εκκίνησης:
Λευκωσία: Caffe Nero 11:00 (Η διαδρομή θα περάσει μέσα από τους δρόμους της παλιάς Λευκωσίας) 
Λεμεσός: Χώρος Στάθμευσης Εναέριος 10:00 
Λάρνακα: Παραλιακό Μέτωπο Φοινικούδων 10:00 
Πάφος: H πορεία της Πάφου θα ξεκινήσει νωρίς την Κυριακή και θα ενωθεί με την Πορεία της Λευκωσίας. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Πάφου αντί επίσημης εκκίνησης το πρωί της Κυριακής θα οργανώσει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το κοινό το Σάββατο 09/11 (θα ενημερωθεί το κοινό σε ξεχωριστή ανακοίνωση)
>> K 10 Νοεμβρίου, Mall of Cyprus, Λευκωσία. Πληρ.  22333899.

Έκθεση Γεύσεων: Ένα ετήσιο γεγονός!
Η δεύτερη έκθεση FoodPanorama Expo και Οινογεύσεις 2019 μαζί με τη Cyprus HoReCa Expo 2019 -η μεγαλύτερη και μοναδική στο είδος της έκθεση στην Κύπρο- αποτελεί ετήσιο γεγονός και διοργανώνεται από τη UnityExpo στις 9-10 Νοεμβρίου 2019 στη Διεθνή Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία (10.00-18.00) με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο, μοναδική ευκαιρία για όσους ασχολούνται με τον τομέα τροφίμων, ποτών και horeca να συναντηθούν, να συζητήσουν, να διαπραγματευτούν και να συναλλαγούν. Η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία στους εκθέτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και τις επιχειρήσεις τους και στο ευρύ κοινό, αφού θα είναι ανοικτή προς όλους. Ενταγμένη στη FoodPanorama Expo θα είναι και η κορυφαία διεθνής έκθεση Οίνου και Αποσταγμάτων στην Κύπρο Οινογεύσεις, η οποία είναι μια εξειδικευμένη έκθεση γύρω από το κρασί και τα αποστάγματα. Ένα ταξίδι γεμάτο με αρώματα και γεύσεις, μια εμπειρία μοναδική για τους επαγγελματίες αλλά και τους λάτρεις του είδους. Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αποτελεσματικές συναντήσεις με πολλούς Κύπριους και ξένους αγοραστές και να θέσουν τα θεμέλια για μελλοντικές συνεργασίες αλλά και να προβούν στο κλείσιμο απευθείας εμπορικών συναλλαγών. Η Cyprus HoReCa Expo είναι Διεθνής Εμπορική Έκθεση σχετικά με τον εξοπλισμό ξενοδοχείων, εστιατορίων και γενικότερα του κλάδου μαζικής εστίασης και καφεστίασης. Η Cyprus HoReCa Expo σκοπό έχει να αναδείξει όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις, οι οποίες διαμορφώνονται στους κλάδους της φιλοξενίας, εστίασης και καφεστίασης, τεχνολογίας τροφίμων και υπηρεσιών, καθώς και τις εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή, ανακαίνιση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Κατά τις δύο μέρες της έκθεσης θα διεξαχθούν συνεχείς παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών από όλη την Κύπρο, την Ελλάδα και ξένες χώρες.
>> Σ 9 & Κ 10 Νοεμβρίου, Διεθνής Κρατική Έκθεση, Λευκωσία, 10.00-18.00. Ελεύθερη η είσοδος.

 

Πιθοίγια στο Κοιλάνι
Ένα ακόμα παραδοσιακό φεστιβάλ έρχεται να προστεθεί στον χάρτη των φετινών εκδηλώσεων στα διάφορα χωριά της Κύπρου. Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, το Κοιλάνι πραγματοποιείται κάθε χρόνο ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ. Πρόκειται για τα Πιθοίγια, το άνοιγμα δηλαδή του πιθαριού που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη νέα εσοδεία του κρασιού. Η εκδήλωση αποτελεί αναβίωση των αρχαίων Πιθοιγίων που γινόταν προς τιμή του Διόνυσου κατά τη γιορτή των Ανθεστηρίων. Τα κρασιά της νέας σοδειάς εγκαινιάζονται στην ετήσια εκδήλωση γιορτής του κρασιού "Άννοιμαν του Πιθαρκού – Πιθοίγια", η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 10 Νοεμβρίου από τις 12:00-16:00 στο γραφικό χωριό Κοιλάνι. Η εκδήλωση αυτή, είναι μια γιορτή του κρασιού καθώς εγκαινιάζονται τα πιθάρια με κρασιά της νέας εσοδείας. Η εκδήλωση είναι μια ιστορική διαδρομή του κρασιού και περιλαμβάνει χορούς, τραγούδια και τσιαττιστά. Στο χώρο της εκδήλωσης θα στηθεί ένα μεσημεριανό γλέντι όπου θα μπορείς να απολαύσεις σουβλάκι, λουκάνικο, χαλούμι και όσο κρασί τραβά η όρεξή σου δωρεάν.
>> Κυριακή 10 Νοεμβρίου, Κοιλάνι, επ. Λεμεσού, 12:00-16:00.

Εβδομάδα Σοκολάτας στο Four Seasons Hotel
Την πιο γλυκιά Εβδομάδα του χρόνου, αφιερωμένη στη σοκολάτα, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Colors Café, του ξενοδοχείου Four Seasons από τις 15 έως τις 24 Νοεμβρίου 2019. Τα μυστικά της σοκολάτας και των γλυκών απολαύσεων θα ανακαλύψουν οι προσκεκλημένοι δοκιμάζοντας βελούδινες υφές και αρώματα, σε αρμονικούς λαχταριστούς συνδυασμούς πλημμυρισμένους από πραλίνα, καραμέλα, βανίλια, ξηρούς καρπούς και φρούτα. O Pastry Chef Δημήτρης Χατζηγιάννης και η ομάδα του με έμφαση πάντα στην ποιότητα, την έμπνευση και τη δημιουργία θα ετοιμάσουν για την Εβδομάδα Σοκολάτας ένα ευφάνταστο μενού με εντυπωσιακές σοκολατοδημιουργίες, λαχταριστά γλυκά, παγωτά και απολαυστικά ροφήματα.
>> Παρ 15-Κ 24 Νοεμβρίου, Colors Café, Λεμεσός. 

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία
Ο Δήμος Στροβόλου ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα φετινά Χριστούγεννα. Και στην πρωτεύουσα αυτό που προαναγγέλλει τον ερχομό των Χριστουγέννων και το γιορτινό κλίμα δεν είναι άλλο από την Παραμυθούπολη Χριστουγέννων! Στο χώρο λοιπόν όπου στήνεται τα τελευταία χρόνια, δηλαδή στη διασταύρωση των Λεωφόρων Ιωσήφ Χατζηιωσήφ και Τροόδους (Φώτα Ορφανίδη), εκεί, στο ίδιο σημείο, και φέτος, από τα μέσα Νοεμβρίου (υπολογίζεται περίπου μεταξύ 15-17 του μήνα) μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2020, το Parko Paliatso της Αγίας Νάπας θα στήσει τα παιχνίδια του, για να μας προσφέρει ξεχωριστές στιγμές. Αυτό που αλλάζει φέτος στην Παραμυθούπολη είναι ο διάκοσμος, ο οποίος φέτος θα είναι πιο πλούσιος και λαμπερός, και η ατμόσφαιρα... που θα σε παραπέμπει σε ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με σπιτάκι που θα σερβίρουν λιχουδιές, πολλά παιχνίδια και τον Άγιο Βασίλη που θα καταφθάσει από το μακρινό Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Και φέτος, πέρα από τα παιχνίδια (καρουζέλ, παγοδρόμιο, τρενάκι του τρόμου, formula one booster και άλλα) που θα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους, θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Το μόνο βέβαιο ωστόσο είναι ότι τα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, θα είναι λαμπερά, μιας και στη σκηνή θα βάλει φωτιά η εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα. Το πλήρες πρόγραμμα καθώς και όλες οι λεπτομέρεις θα ανακοινωθούν σύντομα.
>> Παρ 15 Νοεμβρίου-12 Ιαν 2020, Παραμυθούπολη, Στρόβολος, Λευκωσία. 



Η Κυρά της Ρω σε μια μοναδική παράσταση στο Παττίχειο Λεμεσού
«Θέλω αντί για ίχνη, να αφήσω μια σημαία»... Η Κυρά της Ρω! Μια από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες της ελληνικής ιστορίας αναβιώνει σε μια μοναδική παράσταση, στις 15 Νοεμβρίου, στις 20:30,  στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Η συγκλονιστική ερμηνεία της Φωτεινής Μπαξεβάνη, μέσα από το τρυφερό και ποιητικό κείμενο του Γιάννη Σκαραγκά, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπερδέκα, παντρεύουν το παρελθόν με το παρόν, σε  μια παράσταση-προσωπική εμπειρία για τον θεατή, αποδεικνύοντας ότι σε δύσκολες περιόδους, οι λύσεις δεν είναι υπόθεση των πολλών αλλά του καθενός ξεχωριστά. Το κείμενο εμπνέεται από την ηρωική φιγούρα της Κυράς της Ρω, κατά κόσμο Δέσποινα Αχλαδιώτη, και εστιάζει στο πορτρέτο μιας ελεύθερης και ασυμβίβαστης γυναίκας. Μιας γυναίκας που αψηφά ακόμα και τη γερμανική κατοχή, ανεβοκατεβάζει καθημερινά την ελληνική σημαία στη νήσο Ρω, συμβολίζοντας το κομμάτι της ελληνικής ψυχής που αντλεί δύναμη από τα ελάχιστα.
Η Κυρά της Ρω: Η Δέσποινα Αχλαδιώτη γεννήθηκε το 1890 στο Καστελλόριζο. Το 1927 εγκαταστάθηκαν με τον άντρα της Κώστα, στην ακριτική νησίδα Ρω, δυτικά του Καστελλόριζου, όπου μετά το θάνατο του συνέχισε να διαμένει με την τυφλή μητέρα της. Πρώτη φορά ύψωσε την ελληνική σημαία το 1929, ενώ την περίοδο της Κατοχής, ως μέλος της Αντίστασης, ύψωνε την ελληνική σημαία κάθε πρωί, μέχρι και τον θάνατό της.    
>> Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λεμεσού. Πληρ. 25377277, web: www.pattihio.com.cy, www.soldoutticketbox.com.

Cyprus Eating Awards 2019
Αυτός ο μήνας ανήκει δικαιωματικά στη γεύση, αφού για 15η συνεχή χρονιά θα απονεμηθούν τα βραβεία Cyprus Eating Awards 2019, o μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, που διοργανώνει το Check In Cyprus. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso. Στη λαμπερή τελετή, που θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου, στο πολυτελές Parklane, A Luxury Collection Resort & Spa στη Λεμεσό, θα επιβραβεύσουμε τους καλύτερους της γεύσης, αυτούς που τη σέβονται και με μαεστρία την αναδεικνύουν, δημιουργώντας τις πιο γευστικές αναμνήσεις της χρονιάς! Φέτος για μας το μενού της βραδιάς θα ετοιμάσει ο πολυβραβευμένος με αστέρια Michelin σεφ Paco Perez, μαζί με την ομάδα του Parklane. Στο επόμενό μας τεύχος θα μάθεις τα βραβευμένα εστιατόρια σε 12 κατηγορίες, σε σύνολο 85 εστιατορίων, και ποιοι θα λάβουν τα τιμητικά βραβεία.
>> Tρίτη 26 Νοεμβρίου, Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Λεμεσός, 19.00 (είσοδος μόνο με πρόσκληση).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close