Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 15 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Οι καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2019

Υποδεχόμαστε την εβδομάδα με τις καλύτερες εκδηλώσεις. Ετοιμάσου για θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ και έξοδο και εκμεταλλεύσου κάθε στιγμή.  

Φεστιβάλ Νέας Μουσικής
Πέντε συναυλίες με έργα Κύπριων και άλλων συνθετών περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Νέας Μουσικής, που διοργανώνουν από σήμερα μέχρι το Σάββατο οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με το Κέντρο Κύπριων Συνθετών και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης. Τα περισσότερα από τα έργα παρουσιάζονται σε πρώτη παγκόσμια ή παγκύπρια εκτέλεση. Η αρχή γίνεται στο Θέατρο Παλλάς με το φημισμένο σύνολο σύγχρονης μουσικής Ensemble Zeitfluss με έδρα το Γκρατς (Αυστρία). Οι 12 μουσικοί που απαρτίζουν το σύνολο, που ιδρύθηκε το 2003, έχουν ως πάγια φιλοδοξία να φέρνουν αντιμέτωπα έργα μεγάλων διεθνώς αναγνωρισμένων συνθετών με αυτά των εγγενών συνθετών. Στόχος του Ensemble Zeitfluss είναι να παρουσιάζει τη συναρπαστική εξέλιξη της σημερινής μουσικής και την πολύ συχνά κρυμμένη ομορφιά της σε ένα ευρύ κοινό. Οι υπόλοιπες συναυλίες πραγματοποιούνται καθημερινά στη γειτονική Καστελιώτισσα.    
>> Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία. Μέχρι τις 9 Νοε, 20.30.


 
Οι μυστικοί κόσμοι της Εμμανουέλ Προσπέρ
Τη νέα εικαστική πρόταση της Γαλλίδας φωτογράφου Εμμανουέλ Προσπέρ με τίτλο «Secret Worlds» προτείνει από σήμερα η γκαλερί Opus 39. Γεννημένη στο Παρίσι, η Προσπέρ ξεκίνησε τις σπουδές της στη Γαλλία, έπειτα στις ΗΠΑ και επιστρέφοντας συνέχισε με Ιστορία της Τέχνης στην Ecole des Antiquaires. Ως έφηβη, ανακάλυψε το πάθος της για τη φωτογραφία σ’ ένα ταξίδι στην Αφρική όπου έλαβε την πρώτη της κάμερα - μια Rolleiflex. Αφιέρωσε τον ελεύθερο χρόνο της βοηθώντας καλλιτέχνες και γλύπτες καθώς και φωτογράφους να ανέλθουν στο χώρο της τέχνης, ώσπου το 2013 αποφασίζει να κάνει το πρώτο βήμα στη μελλοντική της καριέρα ως «Καλλιτέχνης Φωτογράφος», προσφέροντας το έργο της στο κοινό μέσω μιας σειράς εκθέσεων σε φημισμένες γκαλερί σε Παρίσι, Βαλένθια, Αθήνα και τώρα στη Λευκωσία. Λατρεύει να δουλεύει με μεγέθη έως και δύο μέτρα πλάτος. Ζει και δουλεύει στην Πάφο.
>> Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, γκαλερί Opus 39, Λευκωσία, εγκαίνια 19.30. Πληρ. 22424983. Μέχρι 16 Νοεμβρίου
  
«Tree Time» της Πόλας Χατζήπαπα
Με ζωγραφική και άλλα παράλληλα δρώμενα επιλέγει η εικαστικός Πόλα Χατζήπαπα να εκφράσει την αγάπη της προς τα Δέντρα. Μια αγάπη -και ανάγκη- για επαφή μαζί τους που σίγουρα όπως λέει η ίδια, όλοι έχουμε βαθιά μέσα μας. Η έκθεση με τίτλο «Tree Time» ανοίγει απόψε στο Γκαράζ. «Προσπαθώ να μεταφέρω στον καμβά τη μεγαλειότητα αιωνόβιων δέντρων και των ‘Δέντρων-Μητέρες’, τον τρόπο που τρέφουν και προστατεύουν τα μικρά δεντρίλια τους, όπως ακόμα και την ευφυή επικοινωνία μεταξύ τους μέσω ενός περίπλοκου αλλά και μαγικού υπόγειου δικτύου» σημειώνει η ίδια. Στα εγκαίνια θα γίνει μια μικρή παρουσίαση από την Πρωτοβουλία Πολιτών «300,000 Δέντρα στη Λευκωσία» της οποίας στόχος είναι η κινητοποίηση και ενημέρωση πολιτών αλλά και η άσκηση πίεσης σε αρμόδιες αρχές για τη σημασία δεντροφυτεύσεων σε ατομικό και συλογικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα προβληθούν σχετικά ντοκιμαντέρ και θα διοργανωθεί περίπατος στο Πάρκο Αθαλάσσας.
>> Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, Γκαράζ, Λευκωσία,. Πληρ.22001508. Εγκαίνια 7.30μ.μ. Μέχρι 11 Νοεμβρίου.

Μαθήματα βοτανολογίας από τον Γιώργο Έλληνα
Το Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί στη Λεμεσό θα φιλοξενήσει σειρά μαθημάτων Βοτανολογίας από τον κ. Γιώργο Έλληνα. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα 18:00-20:00.
>> Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα, Μουσείο Το πλουμιστό Ψωμί, Λεμεσός. Για πληροφορίες: τηλ 99617909/ email: info@herbsaremyworld.com.
 
«Όταν Πετούν οι Γερανοί» στον Όμιλο
Μια από τις κορυφαίες ταινίες του σοβιετικού κινηματογράφου, το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Όταν Πετούν οι Γερανοί» του Μιχαήλ Καλατόζοφ (1957), προβάλλει απόψε ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου. Με βάση το θεατρικό έργο του Βίκτορ Ροζόφ, ο Καλατόζοφ αφηγείται μια μελοδραματική ιστορία αποχωρισμού-απώλειας-ελπίδας στο πλαίσιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταποιώντας τις διδακτικές αρχές του σοσιαλιστικού ρεαλισμού σε σκηνοθετική γεωμετρία που κόβει την ανάσα. H Βερόνικα και ο Μπόρις είναι ερωτευμένοι και ετοιμάζονται να παντρευτούν. Όμως πριν προλάβουν να χαρούν, ο Μπόρις φεύγει στο μέτωπο. Η Βερόνικα χάνει τα ίχνη του και πέφτει σε κατάθλιψη. Η επικοινωνία ανάμεσά τους χάνεται και η Βερόνικα πείθεται ότι έχει πεθάνει, ενώ ο ξάδελφός του, που έχει αποφύγει τη στράτευση, την πολιορκεί για να την κερδίσει. Η μεγάλη σταρ του σοβιετικού σινεμά Τατιάνα Σαμοΐλοβα στον ρόλο που την καθιέρωσε, πλαισιωμένη από τους Αλεξέι Μπατάλοφ, Βασίλι Μερκούριεφ.
>> Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, Σινέ Στούντιο, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491.
 
«Στους Διαδρόμους» από τη Γερμανία
Απόψε στο Θέατρο Σκάλα στη Λάρνακα και στις 18 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους Ρίο σε Λεμεσό και Λευκωσία η ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη Τόμας Στούμπερ «Στους Διαδρόμους» (2018), με ελληνικούς υπότιτλους. Ένα ρομαντικό, τρυφερό, γλυκόπικρο δοκίμιο για μια ομάδα ανθρώπων που η ζωή τους ξεκινάει όταν χτυπάνε κάρτα και που οι προσωπικές τους ιστορίες εισβάλλουν μόνο αμυδρά στη ρουτίνα που οι ίδιοι ονομάζουν ζωή. Μια μικρή ιστορία για τη μεγάλη ανθρώπινη μοναξιά. Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στη Berlinale, Βραβείο Σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας. Παίζουν οι Φραντς Ρογκόβσκι, Σάντρα Ίλερ, Πέτερ Κουρτ. Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας 2019.
>> Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 99434793.
 
«Το χρώμα του παραδείσου» στη Λέσχη
Την ιρανική κοινωνική ταινία του Ματζίντ Ματζιντί «Το χρώμα του παραδείσου» (1999), προβάλει απόψε η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Μια βαθιά ανθρώπινη ταινία δοσμένη με λεπτότητα και ποιητική διάθεση που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Μόντρεαλ. Στην Τεχεράνη καταφθάνει ο Χάσεμ, ένας χήρος πατέρας, για να πάρει μαζί του για τις καλοκαιρινές διακοπές τον μικρό γιο του Μοχάμεντ από το ίδρυμα τυφλών, πράγμα που κάνει πολύ διστακτικά γιατί ντρέπεται γι’ αυτόν, θεωρώντας τον εμπόδιο στο γάμο που φιλοδοξεί με μια εύπορη γυναίκα, η οποία δεν γνωρίζει την ύπαρξη του μικρού. Στην συνέχεια παρακολουθούμε τον τυφλό Μοχάμεντ στο χωριό να περνά αμέριμνα τον καιρό του με την γιαγιά και τις δύο αδερφές του. Ο πατέρας του όμως, για να μπορέσει να υλοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδιά του, θα τον στείλει σ’ έναν τυφλό ξυλουργό για να μάθει την τέχνη του.
>> Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, Κινηματογράφος ΡΙΟ 3, Λεμεσός, 20.15.

Tango Legends
Κατευθείαν από την Αργεντινή, οι Tango Legends των Mariela Maldonaldo και Pablo Sosa για πρώτη φορά στην Κύπρο με μια παράσταση που συνδυάζει τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του Tango μέχρι σήμερα.
Οι παγκοσμίου φήμης χορογράφοι και χορευτές του ΑργεντίνικουTango, Pablo Sosa και Mariela Maldonado, πλαισιωμένοι από μερικούς από τους καλύτερους χορευτές της Αργεντινής και μουσικούς, παρουσιάζουν με πάθος και αισθησιασμό μια συναρπαστική διαδρομή και μοιράζονται με το κοινό τη γοητεία του Buenos Aires, τη μαγεία της μουσικής και του χορού, υπενθυμίζοντας ότι το Tango συνεχίζει να είναι ένας ζωντανός τρόπος έκφρασης, μέρος της κληρονομιάς και της ταυτότητας της Αργεντινής. Το κάθε χορευτικό κομμάτι που παρουσιάζουν έχει μια απίστευτη αριστοτεχνία και εκρηκτικό αισθησιασμό που συνοδεύεται από τις μαγικές νότες των μουσικών , εντυπωσιακά κοστούμια και μεγάλη κομψότητα στις κινήσεις. Οι χορογράφοι και χορευτές , Mariela Maldonado και ο Pablo Sosa έχουν βραβευτεί και τιμηθεί πολλές φορές για το έργο τους και την πρόσφορα τους στον πολιτισμό της Αργεντινής. Παραστάσεις τους ταξιδεύουν στα μεγαλύτερα θέατρα σε όλο τον κόσμο κερδίζοντας διακρίσεις και εγκωμιαστικά και σχόλια από τον διεθνή τύπο. Χορεύουν: Mariela Maldonado & Pablo Sosa, Maria Sol Menescardi & Lucas Bayocco. Manuela Bruno & Emmanuel Rodriguez, Juliana Masilla & Franco Cocheret. Μουσικοί: Manuel Momo (bandoneon), Cristian Asato (πιάνο), Lucia Cohan. (βιολί) Διοργάνωση: Θέατρο Ριάλτο, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου & Event Pro.
>> Τρίτη 5 Νοεμβρίου, θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.
>> Tετάρτη 6 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. 

Berlinale Selection: All About Me
Με το Berlinale Selection 2019, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου εγκαινιάζει μια νέα σειρά κινηματογραφικών προβολών, που θα παρουσιάζει κάθε φθινόπωρο στην Κύπρο μια επιλογή από τις πιο αξιόλογες νέες γερμανόφωνες ταινίες της χρονιάς. Πρόκειται για ταινίες που αξιολογήθηκαν θετικά από διεθνείς κριτικές και διακρίθηκαν από την κριτική επιτροπή. Ταινίες που αγγίζουν κοινωνικά θέματα στη Γερμανία, στην Αυστρία και την Ελβετία και δίνουν μια γεύση της ζωής σε αυτές τις χώρες μέσα από τον κινηματογράφο. Ταινίες που προβληματίζουν και δείχνουν νέες προοπτικές, ή ταινίες που είναι απλά διασκεδαστικές και ωραίες. Η διαφορετικότητα και η πολυμορφία είναι χαρακτηριστικά τόσο των κοινωνιών όσο και των σκηνοθετών και σκηνοθετριών, των ηθοποιών και τον τοποθεσιών των ταινιών αυτών. Τέσσερις από τις πέντε ταινίες του Berlinale Selection 2019 πραγματεύονται διαφορετικές οικογενειακές καταστάσεις και δείχνουν, με συναρπαστικό, δραματικό ή κωμικοτραγικό τρόπο, πώς οι άνθρωποι χειρίζονται την οικογενειακή τους μοίρα. Η προβολή πραγματοποιείτα στα πλαίσια των "Εβδομάδων της Γερμανικής Γλώσσας".
>> Τρίτη 5 Νοεμβρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 19.00-20.45. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 70002420.

The Lehman Trilogy - NT Live
Αναμετάδοση από το πρόγραμμα NT Live. Η ιστορία μιας οικογένειας και μιας επιχείρησης που άλλαξε τον κόσμο σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το London’s West End στο πλαίσιο των 10 χρόνων National Theatre Live. Η επική ιστορία τριών φτωχών μεταναστών από τη Γερμανία που άρχισε το 1844 και τέλειωσε 163 χρόνια αργότερα με την κατάρευση τους που οδήγησε στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση όλων των εποχών. Ο πολυβραβευμένος Sam Mendes σκηνοθετεί τους Simon Russell Beale, Adam Godley και Ben Miles στους ρόλους των Αδελφών Lehman, των υιών και εγγονιών τους. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Με την υποστήριξη των British Council & British High Commission στην Κύπρο.
>> Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.00. Πληρ. 77777745.

To Κουκλόσπιτο
Τον Νοέμβριο 2019 η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ θα παρουσιάσει το εμβληματικό έργο του Ερρίκου Ίψεν, Το Κουκλόσπιτο. Ένα έργο σταθμός στην παγκόσμια δραματουργία το οποίο παραμένει, εκατόν σαράντα περίπου χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στην Ευρώπη, εξαιρετικά επίκαιρο. Η κοινωνική ματιά του συγγραφέα, φαντάζει περισσότερο από ποτέ σημαντική στην εποχή μας, όπου η γυναίκα εξακολουθεί να υφίσταται τον εξευτελισμό της ταυτότητάς της με ποικίλες μορφές, ανάμεσα στις οποίες και η εμπορευματοποίηση της σεξουαλικής υπόστασης. Πέρα από τα πιο πάνω, η ανατρεπτική, πρωτοποριακή για την εποχή της χειραφέτηση της Νόρας δεν παύει να συγκλονίζει τον σύγχρονο θεατή με μια ευρύτερα ανθρωπιστική έννοια. Η παράσταση αυτή, σε μια νέα, αιχμηρά σύγχρονη, ελεύθερη απόδοση, καθιστά τα πρόσωπα του έργου ταυτόχρονα θύματα και θύτες κοινωνικών συμβάσεων που τα τραυματίζουν και τα κρατούν εγκλωβισμένα, μέχρι εώς ότου μπορέσουν να κατακτήσουν έναν βαθμό αυτογνωσίας. Το έργο έχει μεταφράσει και θα σκηνοθετήσει η πανεπιστημιακός και σκηνοθέτις Αύρα Σιδηροπούλου, τα σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Τενέντες, την μουσική σύνθεση ο Βάνιας Απέργης, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Αλεξάντερ Γιότοβιτς και τα video arts η Άρτεμις Τζάβρα Bulloch. Βοηθός σκηνοθέτη η Μαρία Χατζηστυλλή. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Βασιλική Κυπραίου, Νεοκλής Νεοκλέους, Θανάσης Δρακόπουλος, Φώτης Αποστολίδης, Μυρτώ Κουγιάλη, Μαρία Πόβη, Λεωνίδας Έλληνας.
>> Πρεμιέρα: Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20.30. Παραστάσεις: 8, 9, 12, 15, 16 Νοεμβρίου 2019, στις 8.30μ.μ. & 10 & 17 Νοεμβρίου 2019, στις 6.30μ.μ. (θα ακολουθήσουν παραστάσεις στη Λευκωσία). Πληρ. 25877827.

Σοφία Καλογεροπούλου
Η ναΐφ ζωγράφος Σοφία Καλογεροπούλου που ξορκίζει ό,τι φοβάται με το χρώμα, παρουσιάζει τη νέα ατομική της δουλειά στην Alpha C.K. Art Gallery. Δεν ζωγραφίζει μόνο ό,τι αγαπά, αλλά κι ό,τι φοβάται. «Όλα τα ξορκίζω με χρώματα...», λέει η Σοφία Καλογεροπούλου. «Η ζωγραφική είναι πράξη ψυχαναλυτική», εξηγεί. «Ο καθένας βάζει την ψυχή στα έργα του. Εμένα μου αρέσει να ζωγραφίζω ό,τι φοβάμαι και ό,τι αγαπώ. Προσπαθώ να δημιουργήσω κόσμους που θα ήθελα να υπάρχουν έχοντας επίγνωση τού πώς και πού ζούμε».
>> Εγκαίνια: Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, Alpha C.K. Art Gallery, Λευκωσία, 19:30. Μέχρι 16 Νοεμβρίου.


Eros Ramazzotti
Ο ανεπανάληπτος Eros Ramazzotti, ο διασημότερος και πιο επιτυχημένος Ιταλός καλλιτέχνης των τριών τελευταίων δεκαετιών, έρχεται στην Κύπρο, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, για μια αξέχαστη βραδιά πλημμυρισμένη από τις τεράστιες επιτυχίες του, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που θα τον μεταφέρει σε πέντε διαφορετικές ηπείρους, για την προώθηση του νέου album, "Vita Ce N’è".
Σε περισσότερα από 30 χρόνια καριέρας, ο Eros Ramazzotti έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια album, είναι κάτοχος αμέτρητων βραβείων και ρεκόρ, ενώ σε περίοπτη θέση είναι τα ντουέτα του με καλλιτέχνες, όπως ο Carlos Santana, η Cher, η Tina Turner, ο Andrea Bocelli, η Patsy Kensit, η Anastacia, ο Joe Cocker, ο Ricardo Arjona, ο Luciano Pavarotti, η Laura Pausini και ο Ricky Martin.
>> Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού», Λεμεσός. Πληρ. 7000 7705.

Πνεύμα
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανακοινώνει την επόμενη παραγωγή του, που είναι το βραβευμένο με βραβείο (Pulitzer Prize for Drama 1999) έργο, «Πνεύμα» (W;t) της Μάργκαρετ Έτσον (Margaret Edson), που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αμίλιου Χαραλαμπίδη. Η Βίβιαν Μπέαρινγκ, ειδήμων στη μεταφυσική ποίηση του John Donne (Άγγλος ποιητής του 17ου αιώνα) που πραγματεύεται εκ βαθέων τα φιλοσοφικά ερωτήματα της ζωής και του θανάτου, συναντώντας την πραγματικότητά τους και ευρισκόμενη σε μια οριακή κατάσταση, αναμετριέται με το αιώνιο ζήτημα του νοήματος της ζωής. Η επιστήμονας, η αμείλικτη καθηγήτρια έναντι των φοιτητών της, με τη φήμη της σκληρής και αδιαπραγμάτευτης ερευνήτριας, αυστηρά προσηλωμένης στην επιστήμη της, αναγκάζεται να αποτελέσει αυτή καθαυτή, αντικείμενο μελέτης μιας άλλης εξειδικευμένης ομάδας επιστημόνων, αυτών που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της ασθένειάς της. Το έργο αρθρώνεται πάνω στο θεμέλιο του πνεύματος, της ειρωνείας, της αντινομίας, ιερότητας και αποϊεροποίησης, με ευστροφία και οξύνοια λόγου. Στη διαλογικότητα και τη διαλεκτική του έργου αμφισβητείται ο δογματικός φόβος περί θανάτου – μετουσιώνεται σε μια μικρή παύση, σε ένα κόμμα, σε ένα πέρασμα στην αληθινή ζωή. Μια ανάσα, ένας ύμνος για τη ζωή, ένας ψαλμός, μια μικρή αλληγορία για την ψυχή. «Και ο θάνατος δεν υπάρχει πια, κόμμα, θάνατε, θα πεθάνεις.»
Συντελεστές: Κείμενο: Μάργκαρετ Έτσον, Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης, Σκηνικά: Σωσάννα Τομάζου, Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή, Φωτισμοί : Καρολίνα Σπύρου, Μουσική: Χριστίνα Αργύρη, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ναταλία Παναγιώτου.
>> Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, Θέατρο «Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €15 & €12. Πληρ. 22818999 & 99621845.

Ομαδική Έκθεση Χαρακτικής
Η Γκαλερί Γκλόρια σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Χαρακτικής δεκατεσσάρων καλλιτεχνών, την οποία θα προλογίσει ο κ. Γιώργος Γεωργής, καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολη στην Πάφο, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 7.30 μ.μ. Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες Μιχάλης Αρφαράς, Kati Mahrt, Ευκλείδης Παπαδόπουλος, Ευγενία Βασιλούδη, Στάθης Παπαροδίτης Μιχάλης Φαντάρος, Άννη Ερωτοκρίτου, Χουρίκ Τοροσιάν, Κυριάκος Θεοχάρους, Χρίστος Χατζηστυλιανού, Ελένη Κινδύνη, Μαρίσα Σατσιά, Χριστίνα Συμεού, Μαρία Κυπριανού. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα 25 χρόνια από την ίδρυση του Πρότυπου Εργαστηρίου Χαρακτικής Ε.ΚΑ.ΤΕ. στην Αγλαντζιά. Το εργαστήρι στη συνέχεια μετεξελίχθηκε στο Σωματείο Κύπριοι Χαράκτες και συνεχίζει την δραστηριότητα του ως μη κερδοσκοπικός Οργανισμός. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα σε διάφορες τεχνικές, ως επιλογή από το συνολικό φάσμα της δουλειάς των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Μέσα από τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα των έργων επιχειρείται να δοθεί μια πανοραμική εικόνα της εικαστικής πραγματικότητας του τόπου μας σήμερα στον τομέα της Χαρακτικής, από τις πιο παραδοσιακές μέχρι και τις πιο σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις, τεχνικές και μεθόδους χάραξης και εκτύπωσης. Mαζί με τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου μια νέα και υποσχόμενη γενιά νέων Χαρακτών συμμετέχει στην έκθεση. Η έκθεση ανοίγει στις 7 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την 22 Νοεμβρίου 2019.
>> Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, Γκαλερί Γκλόρια, Λευκωσία, 19.30. Μέχρι 22 Νοεμβρίου. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close