Μουσική , Music News

Minus One: Ένα ροκ συγκρότημα ευαισθητοποιεί για την κατάθλιψη…

Οι Minus One μίλησαν στον ΚωνσταντίνοΤσιντά για την απόφασή τους να κυκλοφορήσουν μια ροκ παραλλαγή του ‘What’s up"

Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2019

Έχω ξαναγράψει για τους Minus One.

Όταν μας αντιπροσώπευσαν στη Eurovision, και νωρίτερα και μεταγενέστερα. Είναι ίσως εκνευριστικά σταθεροί από τότε μέχρι και σήμερα, όποια μορφή και να έχει αλλάξει το κυπριακό ροκ συγκρότημα.

Αποτελούν διαχρονικά μία ποιοτική μπάντα, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό, μίας και δίνουν το παρών τους και σε πολλές συναυλίες στο εξωτερικό.

Δεν είναι τόσο τα βραβεία που έχουν πάρει τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά η εντιμότητα που προσφέρουν στο κοινό, ως showmen, καθώς και ο προβληματισμός που προκύπτει μέσα από τα κομμάτια τους, ένα χαρακτηριστικό του είδους της μουσικής που υπηρετούν.

Πέρασαν κάποιες δύσκολες φάσεις πρόσφατα, καθώς δεν είναι και εύκολο να βιοπορίζεσαι καθαρά από τη μουσική, η οποία συνεπάγεται και πολλά έξοδα. ‘…Ωστόσο ο manager μας, Τζιάνπιέρο Σοντσίνι μάς έπεισε ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας άλμπουμ και μας ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη, δύο φορές, και μας έδωσε την καλύτερη δυνατή δημοσιότητα’, μας δήλωσε ο ντράμερ των Minus One Κρις Ιωαννίδης. 

Ένα χρόνο μετά, το Red Black White, αποδεικνύεται η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.

Αυτή την περίοδο, πιάνοντας τα σημεία των καιρών και αντιλαμβανόμενοι ότι η δημοσιότητα έχει τη δύναμη να κάνει και καλό, οι Minus One κυκλοφόρησαν μια ροκ παραλλαγή του single ‘What’s up’, ένα κομμάτι ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, που αφορά ιδιαίτερα ανθρώπους που κινδυνεύουν να φθάσουν στα όρια απόρριψης της ζωής.

Το What’s Up κυκλοφόρησε από τους 4 Νon Blondes το 1992 και σκαρφάλωσε στο top ten πολλών χωρών. Τόσο η μουσική όσο και το βιντεοκλίπ δίνουν έντονα το στίγμα ευαισθητοποίησης για την κατάθλιψη, μια πάθηση που αρνούμαστε πολύ να αποδεχθούμε στην Κύπρο και ενδεχομένως να μην αναγνωρίζουμε και τα συμπτώματά της. Η ροκ ενέργεια των Minus One και οι στίχοι μας αναγκάζουν να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια αυτής της σύγχρονης πραγματικότητας.

‘…Μετά την οικονομική κρίση του 2013, αυξήθηκαν κατά πολύ οι αυτοκτονίες στην Κύπρο, έγιναν μάστιγα. Δώσαμε κάτι παραπάνω γι' αυτό το κομμάτι, γνωρίζοντας ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους με κατάθλιψη’, μας είπε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Harrys Pari.

Πέρα από αυτή την πολύ ιδιαίτερη κίνηση, κυκλοφόρησαν μια σειρά από τα καλύτερά τους αναδιασκευσμένα cover σε ένα ειδικό album. Ο front man του συγκροτήματος Αντρέας Καπάταης τονίζει ότι κάτι τέτοιο είναι πάντα ριψοκίνδυνο καθώς ‘…ο κόσμος πάντα συνδέει την αλλαγή με το τραγούδι στην αρχική του μορφή, γι' αυτό ίσως να 'χουμε και κάποιες αρνητικές αντιδράσεις… Ωστόσο η μέχρι στιγμής αποδοχή του κοινού, μας έπεισε ότι το ρίσκο, πέτυχε’. 

Η συνέντευξη αυτή έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.
Μια διεθνής ημέρα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για την ψυχική υγεία αλλά και το κοινωνικό στίγμα που μεταφέρει μια τέτοια παραδοχή. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας διαθέτει μέλη και επαφές σε 150 χώρες. Το σχετικό βιντεοκλίπ των Minus One για την ψυχική υγεία, σκηνοθετήθηκε από τον Αιμίλιο Αβραάμ και είναι προσβάσιμο στο YouTube. Μπορείτε να βρείτε το τραγούδι στο I-Tunes, Spotify και όλα τα ηλεκτρονικά μουσικά μέσα. 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close