Μη χάσετε , Μουσική

Οι 15 μεγάλες συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις τον Νοέμβριο

Τα πιο "δυνατά" live του μήνα, που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2019

Ο Nοέμβριος είναι ήδη εδώ και μπορεί ο καιρός να μας έδειξε ήδη τα δόντια του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δε συνεχίζονται οι εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών στην Κύπρο. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και απολαυστικό. Τα πολλά και ενδιαφέροντα live στα θέατρα και τις μεγάλες σκηνές, σίγουρα θα μας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Εμείς συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες του μήνα στο νησί μας. Μεγάλα ονόματα του ελληνικού και όχι μόνο πενταγράμμου θα παρελάσουν στις σκηνές μας.

Διάβασε παρακάτω ποιους θα υποδεχθούμε στην Κύπρο τον Νοέμβριο, και βάλε υποσημείωση "να μην ξεχάσω να πάω".

Ελένη Βιτάλη
Η παρέα της βεγγέρας της Ελένης, μετά από τις sold out παραστάσεις του περσινού χειμώνα, πλέον στην δεύτερη σεζόν της, ωριμάζει και έρχεται στην Κύπρο, με καλεσμένο τον τραγουδιστή, τραγουδοποιό και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Άγαμοι Θύται», Στάθη Παχίδη. Ο Στάθης Παχίδης μετράει πάνω από 1.200 παραστάσεις τους στο κοντέρ αλλά και συνεργασίες με Χρήστο Νικολόπουλο, Αρλέτα, Αγάθωνα Ιακωβίδη, Μελίνα Κανά, Γ. Ανδρέου και Β. Κοντόπουλο (αλεΡΕτούρ), ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ κ.ά. Μια παράσταση, φτιαγμένη με μεράκι και ταλέντο, γεμάτη τραγούδια και κέφι. Πρωταγωνίστρια και οικοδεσπότης, η Ελένη Βιτάλη, λίγο πριν την έκδοση του νέου της δίσκου, τραγουδάει τις μεγάλες δισκογραφικές της επιτυχίες αλλά και πολλά εξαιρετικά τραγούδια αγαπημένων της καλλιτεχνών και δημιουργών (Τόκας, Μητροπάνος, Μάλαμας, Περίδης, Παπάζογλου, Ρασούλης, Σούκας, Καζαντζίδης, Παπαιωάνου κλπ), επιμελημένα με την αισιόδοξη, εφηβική και ανοιχτόκαρδη ματιά της Ελένης Βιτάλη και του Νίκου Ξύδη. Οι ερμηνείες της Ελένης, με τα πολλά πρόσωπα και τις διαφορετικές φόρμες, οι πρωτότυπες ενορχηστρώσεις του Νίκου Ξύδη και των Τζουμ που ενθουσίαζουν, και πληθωρική παρουσία του Στάθη Παχίδη, υπόσχονται μια αξέχαστη ‘’βεγγέρα της Ελένης’’, που δικαίως θεωρείται μια από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων ετών. Την εικόνα συμπληρώνει ο απολαυστικός στο κλαρίνο, μεγάλος μας σολίστας, Μάνος Αχαλινωτόπουλος.
Οι ΤΖΟΥΜ είναι: Ρήγας Βοργιάς: ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα Νίκος Ξύδης: ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα, λαούτο Νίκος Σαμαράς: μπουζούκι, σάζι, τζουράς, τρομπέτα Δημήτρης Σίντος: πιάνο, λαούτο Θάνος Τσελεμπής: τύμπανα, σαντούρι Και… ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο, νέι, καβάλ, φλογέρα. Τους ΤΖΟΥΜ έστησε και συντονίζει, ο Νίκος Ξύδης.
>> Παρασκευή 1 Noεμβρίου, «Έντεχνη-Ροκ Σκηνή, Στο Πέραμα», Λεμεσός, 22.00.
>> Σάββατο 2 Νοεμβρίου, «Διαχρονική Μουσική Σκηνή», Λευκωσία, 22.30.

Οι Ελεγείες του Ρεμπέτικου
7 ρεμπέτικα τραγούδια διασκευασμένα για κλασικό πιάνο από το Μιχάλη Τερζή, με την Κύπρια πιανίστρια Έλενα Μουζάλα. «Με συγκινεί πάντα η αλήθεια των ρεμπέτικων τραγουδιών. Τα ρεμπέτικα τραγούδια - ως αστική λαϊκή μουσική - έχουν άμεση συνάφεια με τις ευλαβικές βυζαντινές υμνωδίες, τη μονοφωνία του δημοτικού μας τραγουδιού, το θέατρο σκιών, τα λαϊκά τραγούδια, τον λαϊκό μας πολιτισμό», Μιχάλης Τερζής. Μια πολυετής δημιουργική απόπειρα του συνθέτη Μιχάλη Τερζή να φανερώσει το βάθος της αρμονίας, τον εσωτερικό μελωδικό πλούτο και τη σταθερή ρυθμική δομή των υπέροχων αυτών λαϊκών τραγουδιών, όπως τα διδάχθηκε από τους ίδιους τους δημιουργούς τους, εντάσσοντάς τα στη λόγια μουσική φιλολογία των νεότερων ελληνικών έργων για πιάνο. «Οι Ελεγείες του Ρεμπέτικου» είναι ένα αφιέρωμα και ένας φόρος τιμής στο ακατάλυτο, εμπνευσμένο έργο των συνθετών του Ρεμπέτικου, που έχει εισέλθει αυτοδίκαια στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Την ιστορία των τραγουδιών και των συνθετών τους παρουσιάζει η Κυριακή Χελιώτη ενώ, η διεθνώς καταξιωμένη Κύπρια πιανίστρια Έλενα Μουζάλα τους δίνει μια άλλη διάσταση και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άκουσμα με την ερμηνεία της. Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.
>> Παρασκευή 1 Noεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

Ηλίας Βρεττός
Μαζί με τη Stefany Loca παρουσιάζουν το ‘Army Show’, σε ένα δυνατό live στο hot μαγαζί της πρωτεύουσας.
>> Παρ 1 Νοε, Box Stasikratous, Λευκωσία, 23.30. Πληρ. 70088042.

Γιώργος Τσαλίκης
Μετά την εκρηκτική σεζόν στο 4711 της Μυκόνου επιστρέφει στη Λευκωσία για μία νύχτα δυναμίτη, μία ανεπανάληπτη live clubbing εμπειρία!
>> Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, State Night Club, Λευκωσία, 23.30. Πληρ. 22255111.

Eros Ramazzotti
Ο ανεπανάληπτος Eros Ramazzotti, ο διασημότερος και πιο επιτυχημένος Ιταλός καλλιτέχνης των τριών τελευταίων δεκαετιών, έρχεται στην Κύπρο, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, για μια αξέχαστη βραδιά πλημμυρισμένη από τις τεράστιες επιτυχίες του, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που θα τον μεταφέρει σε πέντε διαφορετικές ηπείρους, για την προώθηση του νέου album, "Vita Ce N’è".
Σε περισσότερα από 30 χρόνια καριέρας, ο Eros Ramazzotti έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια album, είναι κάτοχος αμέτρητων βραβείων και ρεκόρ, ενώ σε περίοπτη θέση είναι τα ντουέτα του με καλλιτέχνες, όπως ο Carlos Santana, η Cher, η Tina Turner, ο Andrea Bocelli, η Patsy Kensit, η Anastacia, ο Joe Cocker, ο Ricardo Arjona, ο Luciano Pavarotti, η Laura Pausini και ο Ricky Martin.
>> Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού», Λεμεσός. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 7000 7705.

Παπαδόπουλος - Γιοκαρίνης - Μηλιώκας - Ζιώγαλας
Ήτανε 2 γίνανε 3 και η παρτίδα έκλεισε στους 4 και όπου φύγει -φύγει....και μεις μαζί τους! Τέσσερα νέα παιδιά ... κοντά στα 30...οι Γιοκαρίνης-Ζιώγαλας-Μηλιώκας- Λάκης Παπαδοπουλος ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα...μαζί τους τα πιο hot instrumental μουσικά τραγούδια...με μία ιστορία που εξελίσσεται ως εξής: Ή Γυριστρούλα Ευλαμπία που έγινε Σταρ του σινεμά, έβαλε ρούχα που πλύθηκαν μαζί και έχουνε γίνει ροζ, βάφει τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες το σκάει με το νοσταλγό του ροκ εν ρολ, αλλάζει το όνομά της σε Βασιλική και είναι στο θάλαμο 9 για το καλό της ....τι θέλετε και την συνέχεια; Επί της σκηνής... μαζί μας!
>>Σάββατο 9 Νοεμβρίου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 99156683.

Η Μιρέλα Πάχου live στο RED.
Η Μιρέλα Πάχου ενώνεται μαζί μας στο πλαίσιο της εκστρατείας του Κυριάκου Πελεκάνου «200.000 βήματα για την Αροδαφνούσα». Το Σάββατο 9  Νοεμβρίου 2019, στο νέο χώρο της Μουσικής Σκηνής RED (28ης Οκτωβρίου 4, 'Εγκωμη) θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση για στήριξη του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» που λειτουργεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου. Με την αστείρευτη ενέργεια, το χαμόγελο και βέβαια… το ακορντεόν της, θα σχεδιάσει μια ιδανική μουσική βραδιά, με όλα όσα θα θέλαμε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε! Μια βραδιά γεμάτη swing και νησιώτικα, rock και λαϊκά, κέφι και φαντασία! Τη χρονιά που μας πέρασε η Μιρέλα Πάχου  βρέθηκε στο πλευρό του αείμνηστου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Νίκου Πορτοκάλογλου, δίνοντας συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το καλοκαίρι πραγματοποίησε μία μεγάλη περιοδεία γεμάτη προσωπικές συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη του κοινού με τη δυναμική της παρουσία ως μουσικός και ως ερμηνεύτρια. Μαζί της: Δημήτρης Σινογιάννης: ηλεκτρική κιθάρα, Δημήτρης Μουτάφης: ηλεκτρικό μπάσο, Παύλος Λογαράς: τύμπανα.
>> Σάββατο 9  Νοεμβρίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.00. Πληρ. 22446222 (7:30-15:00).

Κύπρος Νυν και Αεί
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δεκαημέρου «Ημέρες Κερύνειας» και εν όψει των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας,το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» διοργανώνει συναυλία με τίτλο «Κύπρος Νυν και Αεί». Η Χορωδία Αδουλωτη Κερύνεια, ο Παντελής Θαλασσινός και ο Δημήτρης Φανής συμπράττουν επί σκηνής σε ένα αφιέρωμα με τραγούδια συνυφασμένα με την σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Συμμετέχουν: Μιχαλης Λυσιώτης, Φωνητικό σύνολο Sinfonia Magistrale και 7 μελής ορχήστρα.
Ενορχήστρωση: Φώτης Μουσουλίδης, Διεύθυνση Χορωδίας/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ρούλα Τυρίμου, Κείμενα: Νίτσα Σολωμονίδου. Αφήγηση: Πόλυς Κυριάκου.
>> Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20.15. Πληρ. 99439019 / 99377628.

Gadjo Dilo
Η αγαπημένη μπάντα που παντρεύει την τσιγγάνικη jazz παράδοση με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, κυρίως από 50s και 60s, σε ένα πρόγραμμα με έντονο το ‘ελληνικό’ στοιχείο, αλλά και με αναφορές στην αμερικανική jazz και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου.
>> Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €23 & €20. Πληρ. 77777745.

Jazzologia Cyprus Big Band / The word of Jazz
Η ορχήστρα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τον γνωστό σαξοφωνίστα Γιώργο Κρασίδη. Το όλο πρότζεκτ είναι μια συλλογική, εθελοντική προσπάθεια 19 εξαιρετικών μουσικών με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για την τζαζ μουσική και πιο συγκεκριμένα για τη μουσική JAZZ BIG BAND. Το ρεπερτόριο του Jazzologia Cyprus Big Band αποτελείται από ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων της Μουσικής Big Band αλλά και πιο σύγχρονα έργα γραμμένα για ορχήστρες του συγκεκριμένου. Επίσης θα ακουστούν κυπριακα παραδοσιακα κομματια διασκευασμενα απο τον κυπριο συνθετη/ενορχηστρωτη Αρη Αντωνιαδη για Τζαζ big band. Σε αυτή την σειρά συναυλιών λαμβάνει μερος και εξαιρετικός τραγουδιστής Γιώργος Καλοπαιδης. Το Jazzologia Cyprus Big Band έχει γίνει γνωστό από την παρουσία του σε αριθμό Φεστιβάλ και παραστάσεων στην Κύπρο, όπως την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017 Jazz Encounters, το Old Port Jazz Festival 2017, τη Jazzologia στο Παττίχειο Θέατρο 2018, Φανερωμένη 2019 ,τις Καλοκαιρινές συναυλίες στο Τεχνόπολις 20, στην Πάφο κ.ά.
>> Σάββατο 16 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30.
>> Κυριακή 17 Νοεμβρίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30.
>> Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20.30.

Φωτεινή Δάρρα - Από το Broadway στο ελληνικό σινεμά
Η Φωτεινή Δάρρα γεμίζει τις αποσκευές της και ταξιδεύει στην Κύπρο! Η διακεκριμένη στην Ελλάδα και διεθνώς ερμηνεύτρια συνθέτει μια παράσταση με τις μεγάλες επιτυχίες του μιούζικαλ του Broadway αλλά και του ελληνικού σινεμά ειδικά φτιαγμένη για τους λάτρεις του είδους! Η αισθαντική και ταυτόχρονα άκρως εκφραστική φωνή της Φωτεινής Δάρρα σε συνδυασμό με την σκηνική παρουσία της υπόσχονται να μας ταξιδέψουν μέσα στο χώρο και το χρόνο της μουσικής δημιουργίας του είδους που μαγεύει το διεθνές κοινό τις τελευταίες πολλές δεκαετίες! Τα ωραιότερα τραγούδια του Broadway συναντούν τα τραγούδια από τις ελληνικές ταινίες του ‘60 και του ‘70 που αγάπησε το κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Andrew Lloyd Weber «συναντιέται» επι σκηνής με τον Μανό Χατζιδάκι, τον Μίμη Πλέσσα και τον Νίκο Μαμαγκακη. Τραγούδια από Το «Phantom of the opera”, το «Cabaret” , το «Les Miserables” αλλά και από τις ταινίες: «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Στέλλα», «Ποτέ την Κυριακή» κ.α είναι μερικά μόνο από αυτά που θα ακουστούν! Μαζί της ο μαέστρος και πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης και εξαιρετικοί μουσικοί από την Κύπρο!
>> Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Προπώληση: www.tickethour.com.cy & ACS Courier – 77 77 7040.
>> Τρίτη 19 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία.

Trios 3
Η Δικοινοτική Ορχήστρα Δωματίου Κύπρου (ΔΟΔΚ) φέρνει μαζί Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους μουσικούς να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο, προωθώντας την ειρήνη στην Κύπρο μέσω της δύναμης της μουσικής. Το εν λόγω τρίο αποτελείται από τα μέλη της ΔΟΔΚ Nihat Ağdaç (βιολί), Gürhan Nuray (βιολοντσέλο) και Άντρη Χατζηανδρέου (πιάνο). Οι τρεις σολίστες θα παρουσιάσουν έργα των Beethoven (Γερμανία), Schubert (Αυστρία) και Raff (Ελβετία). Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως οι Trios 3 παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Πάφος2017, μαζί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου. Το επερχόμενο κονσέρτο οργανώνεται από τις Πρεσβείες της Αυστρίας και της Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου.
>> Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.00, είσοδος ελεύθερη.

Μαρίζα Ρίζου
80% φως και 20% σκοτάδι χαρακτηρίζει τον χαρακτήρα, την μουσική, τα live και ολόκληρη την κοσμοθεωρία της Μαρίζας Ρίζου που πάντα με όπλο της το χιούμορ και την καλλιτεχνική ποιότητα και αλήθεια χρόνο με τον χρόνο κάθεται ακόμα πιο άνετα και βολικά σε σημαντική & ξεχωριστή θέση στην καρδιά… Η Μαρίζα Ρίζου έρχεται ξανά στο νέο RED (28ης Οκτωβρίου 4 Έγκωμη) την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου!
>> Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, RED (28ης Οκτωβρίου 4 Έγκωμη), Λευκωσία. Προπώληση: www.tickethour.com.cy & ACS Courier – 77 77 7040.

ΑΚΟΜΑ... 
Για βράδια αξημέρωτα
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μουσική Σκηνή Ρωγμές… ‘για βράδια αξημέρωτα’. Φέτος θα έχεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις με τον Χάρη Βαρθακούρη, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τους Λίζα Θεοφάνους, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Χριστοδούλα Τσαγγαρά. Χορηγοί επικοινωνίας των live εμφανίσεων το Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό OK!.
>> Κάθε Παρ & Σ | Μουσική Σκηνή Ρωγμές, Λεμεσός. Πληρ. 25341010, 97605745.

Νίκος Κουρκούλης και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου τραγουδούν μαζί στις Notes
Το μαγαζί που τα τελευταία χρόνια κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα, αφού πέτυχε να αλλάξει άρδην τον τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας στο νησί, συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να μας διασκεδάζει παρέα με αγαπημένους Ελλαδίτες καλλιτέχνες. Αποτελώντας πλέον ένα από τα μαγαζιά που έγιναν σημεία αναφοράς και η πιο must έξοδος του κοινού όλης της Κύπρου, που απολαμβάνει το καλύτερο μουσικό πρόγραμμα και μια εξαιρετική καλλιτεχνική ομάδα, στον καλύτερο μουσικό χώρο live εμφανίσεων, οι Notes σε περιμένουν με ανανεωμένο πρόγραμμα, με δύο πολύ δημοφιλείς καλλιτέχνες. Μετά την Πέγκυ Ζήνα, στη σκηνή παρέα με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου θα ανέβει ο Νίκος Κουρκούλης. Το αδιαμφισβήτητο δίδυμο της διασκέδασης στο νούμερο ένα μουσικό προορισμό της Κύπρου, μόνο για 4 εβδομάδες. Από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, δύο καταπληκτικές φωνές και εκρηκτικοί performers, Νίκος Κουρκούλης και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής, στις Notes Live που συνεχίζουν να πρωτοπορούν κάνοντας τη νυχτερινή ζωή της Κύπρου, προσωπική υπόθεση!
>> Κάθε Σάββατο στις 23:00 και Κυριακή στις 21:00. Πληροφορίες: 25 344344.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close