Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πολιτιστικός Νοέμβριος στο Θέατρο Ριάλτο (όλες οι εκδηλώσεις)

Ποιες παραστάσεις θα δούμε αυτόν το μήνα στο Θέατρο Ριάλτο

Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2019

Πλούσιος και ο Νοέμβριος 2019 στο Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού, με παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και προβολές ταινιών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

1-3 Νοεμβρίου
Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 
20:30 

Δεκατρείς χορογράφοι παρουσιάζουν καινούριες δουλειές τους στην ανανεωμένη 19η Πλατφόρμα, με επίκεντρο τη σύγχρονη χορογραφία και τη στήριξη νέων χορογράφων. 
Παρουσιάζονται έργα των χορογράφων: Σουζάνα Φιαλά, Μαρία Κασάπη, Annesha Michael, Χάρης Κούσιος, Χλόη Μελίδου, Νάταλυ Τσίγκη, Ανδρομάχη Δ. Lindahl, Πάνος Μαλακτός, Έλενα Χριστοδουλίδου, Παναγιώτης Ττοφή, Μελίνα Σοφοκλέους, Κωνσταντίνα Σκαλιώντα και Λία Χαράκη. 
Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο. Με τη συνεργασία της Στέγης Χορού & του Δήμου Λεμεσού. 
€ 8 (€15 για όλες τις παραστάσεις) 

4 Νοεμβρίου
Ορχήστρα - Toula Provincial Philharmonic Wind Orchestra

19:30  (90’)
Η γνωστή ορχήστρα παρουσιάζει αγαπημένες μελωδίες του χθες και του σήμερα με παραδοσιακά, κλασικά και σύγχρονα κομμάτια του ρωσικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου. Το Διεθνές Πρόγραμμα «Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου» στην Κύπρο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή σεζόν από την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο. €10 / 7 

5* Νοεμβρίου
Tango Legends / MARIELA MALDONALDO /PABLO SOSA

20:30 (80’)

Οι Tango Legends έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο με μια παράσταση που συνδυάζει τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του ταγκό. Έντεκα από τους καλύτερους χορευτές και μουσικούς της Αργεντινής, παρουσιάζουν με πάθος και αισθησιασμό μια συναρπαστική διαδρομή στη μαγεία της μουσικής και του χορού σε χορογραφία 
Mariela Maldonado και  Pablo Sosa, Maria Sol Menescardi. 
*6/11  Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου 
€25 / 20

6 Νοεμβρίου
The Lehman Trilogy / NT Live / SAM MENDES
20:00 (200’)
Η ιστορία μιας οικογένειας και μιας επιχείρησης που άλλαξε τον κόσμο, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το West End του Λονδίνου. Η επική ιστορία τριών φτωχών μεταναστών από τη Γερμανία που άρχισε το 1844 και τελείωσε με την κατάρρευση που οδήγησε στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση όλων των εποχών. 
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. € 10 / 8


7 Νοεμβρίου
Wit / Πνεύμα / ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝΥΣΟΣ 

20:30 (100’)
Στο έργο της Margaret Edson σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη η Βίβιαν Μπέαρινγκ, ευρισκόμενη σε μια οριακή κατάσταση, αναμετριέται με το αιώνιο ζήτημα του νοήματος της ζωής και τα φιλοσοφικά ερωτήματα της ζωής και του θανάτου. 

Μετάφραση/σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης, Σκηνογραφία: Σωσάννα Τομάζου, Κοστούμια: Ελένη Τζηρκαλλή, Μουσική: Χριστίνα Αργύρη.
Ηθοποιοί: Πόπη Αβραάμ, Ιωάννα Σιαφκάλλη, Δημήτρης Αντωνίου, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Μάρκος Καλλής, Ναταλία Παναγιώτου.
€15 / 12  

8 Νοεμβρίου
Musical Bridges THE PIANO QUARTET
παρ| 20:30 (90’)
Η Galina Dimova, η Νίνα Ιωαννίδου, η Natalia Lezedova και η Velina Ruseva, τέσσερις αναγνωρισμένες πιανίστριες με διαφορετικές καταβολές, από την Κύπρο, τη Ρωσία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, παίζουν έργα των Scriabin, Saint-Saëns, Vladigerov, Khachaturian, Babajanian, Piazzolla, Οικονόμου, Χατζιδάκι κ.ά. για σόλο, τέσσερα, έξι και οκτώ χέρια, που αντανακλούν την πολιτισμική πολυμορφία της ομάδας. €12 / 7   

9 Νοεμβρίου
Madama Butterfly The MET Live in HD/ GIACOMO PUCCINI

19:55 (192’)

Το κορυφαίο αριστούργημα ανεβαίνει στην ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Anthony Minghella. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Hui He, Elizabeth DeShong, Andrea Carè, Paulo Szot και Markus Brück. Σε ζωντανή μετάδοση με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
€18 / 14   

14 Νοεμβρίου
Mουσικές Iστορίες /ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ
20:30 (90’)

Παρουσιάζονται τα έργα In Memoriam και Αρχαïκή Σουίτα του Σόλωνα Μιχαηλίδη, καθώς και έργα των  F. Mendelssohn, Delibes και Kodály που υποστηρίζουν μια ιστορία. 
Μαέστρος: Λίζα Ξανθοπούλου 
€12 / 7 / 5 


15 Νοεμβρίου
Gadjo Dilo  MAGIC ALWAYS HAPPENS

παρ| 20:30 (150’)

Οι Gadjo Dilo παντρεύουν την τσιγγάνικη jazz παράδοση με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του '50 και '60, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ. To συγκρότημα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έντονο το «ελληνικό» στοιχείο, αλλά και με αναφορές στην αμερικανική jazz και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου. Διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Magic Always Happens στο πλαίσιο της οικονομικής του ενίσχυσης. €23 / 20


16 Νοεμβρίου
Λόγος της Τζαζ / JAZZOLOGIA CYPRUS BIG BAND

20:30 (120’)
Μια ιστορική αναδρομή στη μουσική τζαζ του 20ού αιώνα που περιλαμβάνει κλασικά κομμάτια της δεκαετίας του ’30 και εντεύθεν, μουσική «λάτιν», μοντέρνες σπανιότερες συνθέσεις Ευρωπαίων συνθετών, αλλά και τζαζ διασκευές κυπριακών παραδοσιακών τραγουδιών από τον Κύπριο συνθέτη και ενορχηστρωτή Άρη Αντωνιάδη. Συμμετέχει ο τζαζ τραγουδιστής Γιώργος Καλοπαίδης. Διεύθυνση: Γιώργος Κρασίδης. €15 / 10

20 Νοεμβρίου
Άνθρωποι και Ποντίκια ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 

20:30 (120’)                       
Στο επίκεντρο του εμβληματικού έργου του John Steinbeck η Αμερική του μεσοπολέμου και  του μεγάλου κραχ, όπου ο ευφυής Τζωρτζ και ο αγαθός Λένι γυρνούν από τόπο σε τόπο, αναζητώντας δουλειά. 
Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Στέλιος Καυκαρίδης            
Σκηνικά/Κοστούμια: Άντης Παρτζίλης
Ηθοποιοί: Βασίλης Μιχαήλ, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Νεόφυτος Νεοφύτου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Σπύρος Γεωργίου, Μαρία Φιακά, Ανδρέας Ρόζου, Μάριος Στυλιανού, Μιχάλης Καζάκας, Πόλυς Χατζηκώστα.
€15 /12 

23 Νοεμβρίου
Akhnaten - The MET Live in HD
19:55 (201’)
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Phelim McDermott επιστρέφει στη Μet  με το Akhnaten. Στην παράσταση ξεχωρίζει η ατμόσφαιρα που δημιουργεί η ομάδα Gandini Juggling Company με ακροβατικά και χορογραφίες. Την ορχήστρα διευθύνει η Karen Kamensek. €18 / 14

24 Νοεμβρίου
Αντικατοπτρίζοντας την Αφροδίτη | Rosario Gardenas
20:30 (60’)
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Κύπρου-Κούβας, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Αβάνα και η Πρεσβεία της Κούβας στην Κύπρο παρουσιάζουν την πολυπρόσωπη παράσταση χορού Αντικατοπτρίζοντας την Αφροδίτη από την ομάδα Rosario Gardenas που πραγματεύεται τις παράλληλες ιστορίες και μύθους της Κύπριας θεάς και των αντίστοιχων θεοτήτων της αφροκουβανικής θρησκείας. €15 / 10

25 Νοεμβρίου
Μια Ζωή Χωρίς Όρια 

20:30 (90’)  
Η παράσταση χορού από το Aura CuriAtlas Physical Theatre της Αμερικής είναι εμπνευσμένη από το έργο του αστροφυσικού Stephen Hawking σε μουσική της Κύπριας συνθέτριας Σοφίας Σέργη. Συνδυάζει χορό, θέατρο και ακροβατικά καθώς αφηγείται χωρίς λόγια την αποφασιστικότητα, πάθος και χιούμορ του διάσημου αστροφυσικού, που ξεπερνά την όποια αναπηρία με φαντασία και γνώση χωρίς όρια. Ακολουθεί Ο Γελωτοποιός και ο Κόσμος (The Fool and World – 2019) . Πιάνο: Σοφία Σέργη.

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με τον οργανισμό Multi-Arts Crossings και τη στήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ. Είσοδος ελεύθερη 


26 Νοεμβρίου
Δρόμοι Νικόλα Οικονόμου ΕΡΓΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ
τρι | 20:30 (65’)
Στο πλαίσιο προβολής της κλασικής μουσικής και ανάδειξης του πολύ σημαντικού έργου Κύπριων συνθετών, το Πολιτιστικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ διοργανώνει συναυλία μουσικής δωματίου, αφιερωμένη στη μνήμη του πιανίστα, συνθέτη και ανθρώπου Νικόλα Οικονόμου. Στις συναυλίες συμμετέχουν με έργα τους οι συνθέτες Νίκος Βήχας, Γιώργος Κάρβελλος, Κυριάκος Κωστέας, Μίκης Κωστέας και Σάββας Σάββα.
€10


29-30 Νοεμβρίου
6th Jazz and World Music Showcase

19:30 
Για 6η χρονιά η Πλατφόρμα Jazz and World Music παρουσιάζει μια σφαιρική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας. Συμμετέχουν οι μπάντες:  Sol Aurorae,  Trio Misterioso, Ελεονώρα Ρούσου – Χαρά, Bitter Daphne, Λάρβα, Amalgamation Choir Feat & Ermis Michael, Macumba και Μάριος Γρηγορίου.

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο.

€10 /6 (€ 15 για όλες τις παραστάσεις) 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close