Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μπήκαμε στην κουζίνα του σεφ Άδωνη Οικονομίδη

Ο νεαρός σεφ, που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην κουζίνα τουTocayo, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2019

Εργάζεται στο Tocayo, ένα καινοτόμο εστιατόριο στο κέντρο της Λευκωσίας με fusion διάθεση, το οποίο συνδυάζει Southeast Asian με Latin cuisine.

WHO IS WHO
Σπούδασε στο Kes College Διεύθυνση Γαστρονομικών Τεχνών και Αρτοποιίας. Έχει εργαστεί για δύο σεζόν στο ξενοδοχείο Cavo Maris όπως και στο εστιατόριο Jamie’s Italian. Στη συνέχεια μπήκε στην ομάδα του Skinny Fox με μέντορά του τον executive chef του εστιατορίου Αντρέα Ανδρέου, ιδιοκτήτη του Taste Lab, τον οποίο μετέπειτα ακολούθησε για outside catering.

Σήμερα εργάζεται ως κύριος εκτελεστικός chef του εστιατορίου Τocayo.

Πώς ασχοληθήκατε με το επάγγελμα;
Aρχικά μαγειρεύοντας και κάνοντας πειραματισμούς στο σπίτι ως hobby κατά μίαν έννοια. Ακολούθως αποφάσισα ότι μου αρμόζει ως επάγγελμα, γιατί είναι κάτι εντελώς δημιουργικό και απαιτεί να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως chef και πώς τους πετυχαίνετε;
Σίγουρα στο μέλλον θα ήθελα να δημιουργήσω μια δική μου επιχείρηση, με την κουζίνα σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου από εμένα. Κύριος στόχος μου είναι η ανέλιξη και εξέλιξή μου ως chef.

Πώς θα θέλατε να εξελιχτεί η γαστρονομία στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια;
Τα τελευταία χρόνια η γαστρονομία εξελίσσεται στην Κύπρο σιγά-σιγά, ο κόσμος δέχεται το καινούριο και το δημιουργικό. Πολλοί νέοι, πλέον, μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες τους και τα διαφορετικά style μαγειρικής στο κοινό. Αυτό ευελπιστώ να συνεχίσει.

Αν σας ζητούσαμε να μας ετοιμάσετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα, τι θα σερβίρατε;
Σίγουρα κάτι εξωτικό. Για πρώτο σφυρίδα ceviche μαριναρισμένη με lime και τσίλι μέσα σε ζωμό ενός περουβιανού εξωτικού φρούτου που ονομάζεται banana passion fruit, επίσης aji Amarillo πιπεριές και λάδι άνηθου. Για κυρίως πιάτο μπακαλιάρο ποσέ με πικάντικο γάλα καρύδας, καπνιστό καλαμπόκι, cherry tomato confi, aji limo pepper και coriander sauce. Για γλυκό θα ετοίμαζα μους passion fruit με τριμμένο ινδοκάρυδο, coconut sorbet και ζελέ μέντας. 

Τι είναι αυτό που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα σας;
Το γουδί. Επίσης κύμινο, κόλιανδρο, τζίντζερ, καλή διάθεση και όρεξη.

Για ποιες διασημότητες θα θέλατε να μαγειρέψετε και γιατί;
Ίσως απίθανο, αλλά θα ήθελα να μαγειρέψω για τον Heston Marc Blumenthal, ο οποίος υποστηρίζει επιστημονικές μεθόδους και τρόπους υλοποίησης του μαγειρέματος. Είναι πρωτοπόρος στο να ταιριάζει γεύσεις μεταξύ διαφόρων τροφίμων.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας εστιατόριο στο εξωτερικό και γιατί το προτιμάτε;
Το El Celler de Can Roca στην Ισπανία. Είναι ένα εστιατόριο με τεράστια επιτεύγματα και έμπνευση στον χώρο της γαστρονομίας. Η δημιουργικότητα που υπάρχει και ο τρόπος σερβιρίσματος του κάθε πιάτου, αφήνει άφωνους όσους ζήσουν αυτήν τη μαγειρική εμπειρία.

Αν θα έπρεπε να μαγειρεύατε για ένα παιδί, τι θα του φτιάχνατε;
Δύσκολη ερώτηση. Τα παιδιά θέλουν πάντα κάτι απλό, συνηθώς από τους γονείς τους.

CHEF’S HIGHLIGHTS
Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα και γιατί;

Μεγάλη μου αγάπη είναι η κυπριακή κουζίνα. Όμως για δημιουργικότητα και έμπνευση θα επέλεγα τη λατινική κουζίνα. Εχει εξαιρετικές πρώτες ύλες, καινοτόμα προϊόντα, ένταση και φρεσκάδα.

Αγαπημένο πιάτο απο την κυπριακή κουζίνα;
Μακαρόνια του φούρνου. Για μένα το αγαπημένο φαγητό καθορίζεται με βάση στιγμές και εμπειρίες, όπως ο χρόνος με την οικογένεια στο τραπέζι.

Ποιο κυπριακό φαγητό θα θέλατε να ‘πειράξετε’ και πώς;
Έχω ήδη ‘πειράξει’ σε έναν διαγωνισμό Modern Cypriot Cuisine, στον οποίο διακρίθηκα. Πουρές κολοκάσι γιαχνί, κριθαρότο με σαλιγκάρια, χαλλούμι και δυόσμο μέσα σε κεφτεδάκι παναρισμένο με ασιατική φρυγανιά, μανιτάρια αναθρήκας σε γλάσο γλυκού κόκκινου κρασιού με φρέσκια βανίλια και κακάο και μπούτι ορτυκιού σοτέ.


Έντυπη έκδοση Check In Cyprus, Οκτώβριος 2019
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close