Cine News , Κινηματογράφος

«Adrenaline»: Η πρώτη γυναίκα ηρωίδα στην ιστορία του Αστερίξ

Οπως είναι γνωστό, οι γυναίκες, μέχρι τώρα είχαν δεύτερους ρόλους, με εξαίρεση βέβαια την βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα

Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2019

Το νέο τεύχος του Γαλάτη ήρωα «Αστερίξ», το 38ο, κυκλοφόρησε την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, με τον τίτλο, «Η κόρη του Βερσιγγετορίξ»

Είναι η πρώτη φορά στα 60 χρόνια κυκλοφορίας του, που ο Αστερίξ, θα χρειαστεί να κάνει ένα βήμα πίσω για μία «έφηβη» πρωταγωνίστρια. Το όνομα αυτής, «Αδρεναλίνη».

Οπως είναι γνωστό, οι γυναίκες, μέχρι τώρα είχαν δεύτερους ρόλους, με εξαίρεση βέβαια την βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα.

Με τα μακρά κόκκινα πλεκτά μαλλιά, τα μαύρα παντελόνια, τα χρυσά ακουστικά και την κακή εφηβική διάθεση, η Αδρεναλίνη κρατάει τον Αστερίξ και τον «ευτραφή» και επιστήθιο φίλο του Οβελίξ,  να τρέχουν πίσω της κατά την διάρκεια της εφηβικής της εξέγερσης.

Δημιουργοί του 38ου τεύχους όπως και στα προηγούμενα τρία, ο σεναριογράφος, Ζαν-Ιβ Φερί και ο σκιτσογράφος, Ντιντιέ Κονρά.

Ωστόσο, η δημιουργία της «Αδρεναλίνης», είναι ένα μεγάλο βήμα μακριά από τις κλασσικές «φαμ - φατάλ» με τα ξανθά μαλλιά που συνήθως εμφανίζονται στα κόμικς του Αστερίξ.

«Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χαρακτήρα που θα βασίζεται στη σαγηνευτική του πλευρά, όπως συνήθως συμβαίνει με τους θηλυκούς χαρακτήρες στα Αστερίξ.Τις περισσότερες φορές είναι νέες, ελκυστικές γυναίκες, που αποπλανούν τον Οβελίξ και ο ρόλος τους αναλώνεται σε αυτό και ολοκληρώνεται  εκεί», είπε ο Κόνρα

Πρόσθεσε μάλιστα πως, «Μόλις έχει έχει μεγαλώσει ηλικιακά, χωρίς όμως να έχει αναπτυχθεί σε κανονική γυναίκα. Ετσι η γυναικεία της πλευρά είναι επικεντρωμένη στο πρόσωπο της και μόνο».

Ετσι οι δύο βασικοί ήρωες, Αστερίξ και Οβελίξ, στην νέα του περιπέτεια είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της Αδρεναλίνης από τους Ρωμαίους, οι οποίοι έχουν συλλάβει τον πατέρα της. Μόνο δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς το ατίθασο και επαναστατικό της πνεύμα διαταράσσει την καθημερινή ζωή του γαλατικού χωριού.

«Οσο για τους διαλόγους της Αδρεναλίνης, σε επίπεδο λεξιλογίου, ήταν πολύ διασκεδαστικό καθώς έπρεπε να δημιουργήσω ένα είδος εφηβικής γλώσσας που να είναι σε συνάρτηση με τον συγκεκριμένο χρόνο. Καθώς δεν έχουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό, κατέληξα στην ιδέα να μιλάει την γλώσσα των σημερινών εφήβων», δήλωσε ο Φερί.

Σχολιάζοντας τις όποιες ομοιότητες ανάμεσα στην Αδρεναλίνη και την Γκρέτα Τούνμπεργκ αυτές δήλωσαν οι δύο δημιουργοί είναι απλά τυχαίες.

Τα κόμικς του Αστερίξ έχουν πουλήσει περισσότερα από 370 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, μεταφρασμένα σε εκατό γλώσσες,ενώ παράλληλα έχουν γυριστεί σε ταινίες καθώς και σε κινούμενα σχέδια.

Πηγή: The Guardian / huffingtonpost.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close