Πάμε Ταξίδι , Guide

Lonely Planet: 10 πόλεις που πρέπει να επισκεφτείς το 2020

Κάποιες από τις επιλογές σίγουρα θα σε εκπλήξουν!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2019

Ο γνωστός οδηγός Lonely Planet έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα του με τις 10 κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για να ταξιδέψεις το 2020. Κάποιες από αυτές φημίζονται για τον ιστορικό και πολιτιστικό τους πλούτο, ενώ άλλες, λιγότερο γνωστές, μπαίνουν όλο και πιο δυναμικά στον ταξιδιωτικό χάρτη. Δες ποιες είναι και πάρε ιδέες για νέες ταξιδιωτικές περιπέτειες.

10. Ντένβερ, ΗΠΑ
H πρωτεύουσα της πολιτείας Κολοράντο χτίστηκε το 1858 σε υψόμετρο 1.600 μέτρων ως πόλη ορυχείων. Σήμερα, το Ντένβερ είναι μια πολυπληθής, κοσμοπολίτικη πόλη με ενδιαφέροντα μουσεία και ξεχωριστές γειτονιές. Το Ντένβερ είναι γνωστό και για την παραγωγή μπύρας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε γαστρονομικό προορισμό.

9. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Το 2020 αναμένεται να είναι η χρονιά που τα μάτια όλου του πλανήτη θα στραφούν στο Ντουμπάι. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020, στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 190 χώρες. Επίσης, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το Μουσείο του Μέλλοντος, που θα φιλοξενεί οτιδήποτε εντυπωσιακό σχετίζεται με το μέλλον και την τεχνολογία, καθώς κι ένα εντυπωσιακό θεματικό resort πάνω σε ένα τεχνητό αρχιπέλαγος (The World) με υποβρύχια δωμάτια και χιόνι όλο το χρόνο.

8. Βανκούβερ, Καναδάς 
Η φημισμένη πόλη του Καναδά είναι η γενέτειρα της Greenpeace και μία από τις πιο «πράσινες» πόλεις του κόσμου. Επιπλέον, το Βανκούβερ επιμένει να κατακτά υψηλές θέσεις στη λίστα των πόλεων που παρέχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής. Το εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος 28 χλμ. κατά μήκος των ακτών, αλλά και το αναβαθμισμένο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών, μπορούν μόνο να εμπλουτίσουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

7. Kochi, Ινδία
Το Kochi είναι μεγάλο λιμάνι και η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία Κεράλα, στη νοτιοδυτική Ινδία. Έχει το πρώτο αεροδρόμιο που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, αλλά και όμορφα cafes, ιδιαίτερα ξενοδοχεία και πρωτοποριακές γκαλερί. Το 2020, η τέχνη του δρόμου έρχεται στο προσκήνιο στην Kochi-Muziris Biennale, που βάζει την Ινδία στο χάρτη των φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης.

6. Λα Παζ, Βολιβία
Στην πρωτεύουσα με το υψηλότερο υψόμετρο στον κόσμο, οι γραμμές τελεφερίκ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των δημόσιων συγκοινωνιών. Ο ουρανός της Λα Παζ γεμίζει με όλο και περισσότερες καμπίνες τελεφερίκ που πετούν πάνω από τις στέγες της πόλης. Το 2014 υπήρχαν μόνο 3 γραμμές, ενώ το 2020 θα υπάρχουν 11. Τα τελευταία χρόνια η πόλη προσελκύει πολλούς δημιουργικούς επαγγελματίες, αλλά κι έναν αυξανόμενο αριθμό τουριστών.

5. Βόννη, Γερμανία
Η ειδυλλιακή πόλη στις όχθες του Ρήνου είναι η γενέτειρα μιας μουσικής ιδιοφυΐας, του Μπετόβεν. Το νέο έτος η Βόννη γιορτάζει με διάφορες εκδηλώσεις τα 250 χρόνια από την γέννησή του. Το Θέατρο της Βόννης ανεβάζει την όπερα «Φιντέλιο», τη μοναδική του μεγάλου Γερμανού συνθέτη, ενώ συναυλίες με παγκοσμίου φήμης ορχήστρες και σολίστες έχουν προγραμματιστεί για όλο το χρόνο.

4. Galway, Ιρλανδία
Το Galway, μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ιρλανδίας, έχει οριστεί ως μία από τις τρεις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2020. Η πόλη είναι γνωστή για τους πεζόδρομους, τις παμπ που είναι βαμμένες σε ζωηρά χρώματα και τα περίφημα στρείδια της. Η ατζέντα της νέας χρονιάς είναι γεμάτη με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: θεάματα στους δρόμους, ζωντανή και ψηφιακή τέχνη, καθώς και μουσική, θέατρο και χορό.

3. Κάιρο, Αίγυπτος 
Το 2020 σίγουρα θα αποτελέσει χρονιά-σταθμό για την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, καθώς έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το νέο μουσείο του Καΐρου, το Grand Egyptian Museum (GEM). Σε απόσταση 2 χλμ. από τις πυραμίδες της Γκίζας, το Grand Egyptian Museum περιγράφεται ως το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο.

2. Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
Το 2020, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες, με τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης να διοργανώνουν ειδικές εκθέσεις. Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν μια πόλη σε άνθηση, με αρκετά νέα μουσεία, μια εκρηκτική εστιατορική σκηνή και εκατοντάδες δέντρα που φυτεύτηκαν πρόσφατα.

1. Σάλτσμπουργκ, Αυστρία 
Η πόλη του Μότσαρτ, το παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Lonely Planet. Το περίφημο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, η διάσημη γιορτή όπερας, κλασικής μουσικής και δράματος, κλείνει 100 χρόνια το 2020 και το γιορτάζει με special εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε όλο το ιστορικό κέντρο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτιστικό event της Αυστρίας και αποτελεί έναν πολύ καλό λόγο για να βρεθείς στην πόλη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close