26-27 October 2019
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

O δημοφιλής Άγγλος χορογράφος Akram Khan στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

Η Λευκωσία, σταθμός στην περιοδεία της χορευτικής ομάδας του κορυφαίου χορογράφου Άκραμ Καν, με το έργο Outwitting the Devil

Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας αποτελεί τον επόμενο σταθμό στην παγκόσμια περιοδεία της πιο πρόσφατης χορογραφικής δουλειάς του διεθνώς αναγνωρισμένου χορευτή και χορογράφου Άκραμ Καν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το έργο με τίτλο Outwitting the Devil θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 26 και 27 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα από τα highlights αυτού του φιλόδοξου νέου θεσμού του Δήμου Λευκωσίας.

Το έργο
Βασισμένο στο Έπος του Γιλγαμές, ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το Outwitting the Devil εξετάζει το πώς ο άνθρωπος ανέκαθεν προσπαθούσε να ελέγξει τη φύση και πώς η φύση εκδικείται και καταστρέφει τελικά τον άνθρωπο.

Επί σκηνής οι χορευτές Ching-Ying Chien, Jasper Narvaez, Dominique Petit, Mythili Prakash, Sam Pratt και James Vu Anh Pham.

Μέσω μιας σύνθεσης μεταξύ κλασικού και σύγχρονου χορού, ο Άκραμ Καν εξετάζει αρχέγονα τελετουργικά και παραδόσεις, σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο πλανήτη.

Εμπνευσμένο από ένα νέο, προσφάτως ανακαλυφθέν μέρος του Έπους του Γιλγαμές, το νέο αυτό έργο του χορογράφου φέρνει μαζί στη σκηνή μια εξαίρετη ομάδα έξι καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας για να αποδώσουν ένα έπος για την τελετουργία και τη θύμηση. Σε ένα τοπίο από θρυμματισμένες πλάκες και πεσμένα είδωλα, οι έξι χαρακτήρες εμπορεύονται τον πλούτο και τις ιστορίες που τους απομένουν, αναζητώντας τη συμπλήρωση των κομματιών της αρχαίας γνώσης που χάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Εισιτήρια προς 22 και 18 ευρώ (μαθητές, συνταξιούχοι) στο www.soldoutticketbox.com, στα καταστήματα Stephanis και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-15:00 και μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων του φεστιβάλ).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close