9-10 November 2019
Προσεχώς , Θέατρο

Dance Waves Festival 2019: δύο βραδιές γεμάτες σύγχρονο χορό

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, νέοι δημιουργοί παρουσιάζουν το έργο τους και την ιδιαίτερη κινητική τους γλώσσα αναζητώντας επαφή με ένα ευρύ κοινό

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2019

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Waves, που ξεκινά τη δεύτερη δεκαετία δράσης του, έρχεται με 9 έργα – εκ των οποίων 5 έργα Κύπριων νέων χορογράφων και 4 έργα προσκεκλημένων χορογράφων από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το φεστιβάλ Lucky Trimmer (Bερολίνο).

Νέοι δημιουργοί παρουσιάζουν το έργο τους και την ιδιαίτερη κινητική τους γλώσσα αναζητώντας επαφή με ένα ευρύ κοινό. Το φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από την πολυφωνία , την ξεχωριστή προσέγγιση των χορογράφων στην δομή και το ύφος των έργων. Χορογράφοι που μέσα από τα έργα τους διεκδικούν, δημιουργούν τοπία , προσκαλούν το κοινό να χορέψει εσωτερικά και να ακολουθήσει τους ρυθμούς , τις εντάσεις και να αντιληφθεί τις διαστάσεις του σύγχρονου χορού σήμερα. 
Τα έργα που φιλοξενούνται φέτος στο φεστιβάλ είναι βραβευμένα σε διεθνείς διοργανώσεις. 

Από την Ελλάδα συμμετέχουν οι χορευτές /χορογράφοι Δανάη Δημητριάδη και Διονύσιος Αλαμάνος οι οποίοι έλαβαν το πρώτο βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό χορογραφίας για ντουέτα του Ρότερνταμ στην Ολλανδία και παρουσιάζουν το βραβευμένο τους έργο Uncia.

Από την Γαλλία συμμετέχει η Ρεμπέκα Ζιουρνό με το έργο L’epouse(η σύζυγος). Tο έργο ταξιδεύει αυτό το διάστημα σε πολλές χορευτικές σκηνές της Ευρώπης . 

Από την Γερμανία συμμετέχει η Σάσκια Ρουντάτ με το έργο Brainjogging.Η χορεύτρια/ χορογράφος βραβεύτηκε το 2017 με το έργο αυτό ως η καλύτερη περφόρμερ στο φεστιβάλ ΙΧ International SoloDuo festival στην Γερμανία.

Από το Ισραήλ θα παρουσιαστεί το ντουέτο Νice to beat you του χορογράφου Γκιλ Κέρερ . Το έργο δημιουργήθηκε το 2017 στο πλαίσιο των έργων που παρουσιάζονται από την ομάδα Batsheva κάθε χρόνο(Βatsheva Ensemble dancers create)  αφού ο Γκιλ ήταν χορευτής στην ομάδα χορού Βatsheva. 

Aπό την Κύπρο παρουσιάζουν έργα τους οι χορεύτριες/χορογράφοι Φούλη Στυλιανίδου , Whispers, Ήβη Χατζηβασιλείου το έργο … Βίκυ Κάλλα , Διαμάντω Χατζηζαχαρία  και η Μελίνα Σοφοκλέους. 

Λίγα λόγια από τους ίδιους τους χορογράφους για τα έργα τους 

Διαμάντω Χατζηζαχαρία (πρωτοπαρουσιαζόμενη χορογράφος)- Jungle 
«Η ΖΟΥΓΚΛΑ δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη για δημιουργία. Η ΖΟΥΓΚΛΑ πήρε μορφή μέσα από την ανάγκη για παραγωγή. Η ΖΟΥΓΚΛΑ δημιουργήθηκε για προσωπική ευχαρίστηση και καλλιτεχνική ολοκλήρωση.]»

Ήβη Χατζηβασιλείου U need 2 
Η  χορογράφος να τολμά με τη σειρά της να ενσαρκώσει το αποτέλεσμα της ενέργειας του ατόμου, όταν το ίδιο το άτομο αποφασίζει συνειδητά να πράξει όπως νιώθει -αντί όπως πρέπει-, τοποθετώντας τον εαυτό του σε έναν ατραπό σφυρηλάτησης και εδραίωσης της προσωπικής του ελευθερίας με κύριο άξονα τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Φούλη Στυλιανίδου –Whispers 
«Πιστεύω πως βαθιά μέσα μας όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο δρόμος για την ευτυχία μας , αλλά πάμε κόντρα στο ένστικτο, φοβούμενοι τις κοινωνικές επιπτώσεις οι οποίες είναι τόσο ισχυρές που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν όντως οι επιλογές μας ήταν συνειδητές»

Βίκη Κάλλα - NOVEM
«Και τώρα πώς; Πώς δραπετεύεις από εδώ; Πώς ψηλώνεις; Πώς γίνεται
η αρχή και προς τα που να πας; Πού κατευθύνεται η ζωή και γιατί; Γιατί
πρέπει;Και πού φτάνεις; Αλήθεια φτάνεις ποτέ, φεύγεις από το κενό, ή έστω
φεύγει αυτό μαζί με το χρόνο;Τι παίρνει ο χρόνος μαζί του, τι πήρε και τι άλλο θα πάρει» Σοφία Μπάρκα

Mελίνα Σοφοκλέους 
«Εξερευνώ την πρόκληση της σωματικότητας που οφείλεται στην ηλικία ενός σύγχρονου χορευτή τοποθετημένου στο σώμα ενός νεαρότερου χορευτή. Εμπνευσμένη από αφηγήματα προσωπικών φωνητικών αρχείων, το έργο στοχεύει στην εδραίωση της ταυτότητας του καλλιτέχνη, ο οποίος πρόκειται να διαπραγματευτεί την ισορροπία μεταξύ του αφηρημένου, εννοιολογικού πειραματισμού και τεχνικής δεξιοτεχνίας που καθορίζει τις σημερινές ανάγκες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής. Ο χαρακτήρας των πολυμέσων του έργου έχει στόχο να δημιουργήσει μια πλήρη αισθητική εμπειρία για το κοινό»
 
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ οργανώνονται επιμορφωτικά εργαστήρια για επαγγελματίες του χορού με εστίαση στις εξελίξεις των χορευτικών τεχνικών και των διεθνών τάσεων. Διδάσκουν Δανάη Δημητριάδη και Διονύσιος Αλαμάνος, Γκιλ Κέρερ, Γιόαβ Γκρίνμπεργκ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. (22781104)

Dance Waves Festival στις 9 και 10 Νοεμβρίου στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:00. Πληροφορίες τηλ. 22781104.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close