News , Guide

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που επηρεάζονται & συμβουλές

Δείτε live το κύμα κακοκαιρίας

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2019

Από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης θα είναι σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση, την οποία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. 
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή, των οποίων η ένταση της βροχής πιθανόν να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά την ώρα, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. 
 
Παράλληλα, το κοινό καλείται να είναι προετοιμασμένο για ισχυρές καταιγίδες που έχουν σημαντικές επιπτώσεις και  να λάβουν μέτρα προστασίας από αστραπές, ενώ αναφέρεται και σε ζημιές που είναι πιθανό να προκληθούν. 
 
Όπως ανέφερε χθες στο SigmaLive ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή την περιοχή μας θα επηρεάζει βαρομετρικό χαμηλό.
 
Συμβουλές και προειδοποιήσεις

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με 11+1 συμβουλές για οδήγηση σε βρεγμένο οδόστρωμα. 
 
Παράλληλα ο Δήμος Στροβόλου, προτρέπει το κοινό (οδηγοί και πεζοί) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τη διακίνησή του, ενώ ο Δήμος Αγλαντζιάς καλεί τους δημότες του να επιθεωρήσουν τις σχάρες της γειτονίας τους. 
 
Επιπλέον, η Reaction προτρέπει το κοινό να είναι προσεκτικό, ενώ παραθέτει και συμβουλές προστασίας.
 
Aναλυτικά ο καιρός 
Ασταθής αέρια µάζα και χαµηλή πίεση στην ανατολική Μεσόγειο, θα επηρεάζουν την περιοχή τις επόµενες ηµέρες. Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που στα ανατολικά παράλια δυνατόν να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, µε τα φαινόµενα να είναι πιο έντονα το µεσηµέρι και το απόγευµα. Σε καταιγίδα πολύ πιθανόν να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευµα, στα δυτικά και τα βόρεια, δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατόν να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε αρχικά δυνατόν να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Αργότερα όµως, δυνατόν να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ανατολικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Στο πιο κάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ζωντανά την εξέλιξη της κακοκαιρίας. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close