News , Guide

Προληπτικά μέτρα για χειμερινή περίοδο από το Δήμο Λεμεσού

Για αποφυγή προβλημάτων και δυσάρεστων καταστάσεων, ενόψει της χειμερινής περιόδου,

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2019

Τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει ο ίδιος ο Δήμος και αυτά που οι δημότες οφείλουν να λάβουν, ενόψει της χειμερινής περιόδου, για αποφυγή προβλημάτων και δυσάρεστων καταστάσεων, υπενθυμίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο Δήμος έχει προβεί στον καθαρισμό όλων των φρεατίων ομβρίων υδάτων, με το συνεργείο του Τμήματος Οδοποιίας, εργασία η οποία συνεχίζεται και σήμερα, λόγω της συνεχής πτώσης φύλλων.
 
Πέραν τούτου, προστίθεται, ο Δήμος έχει ελέγξει και τους οχετούς των ομβρίων υδάτων και έχει προβεί σε καθαριότητα των οχετών με μηχάνημα υψηλής πίεσης εκεί και όπου χρειαζόταν, έστω και προληπτικά, όμως τονίζει ότι χρειάζεται η συμβολή και συνεργασία του κοινού .
 
Ο  Δήμος Λεμεσού καλεί το κοινό να λάβει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα, όπως τον έλεγχο των φρεατίων όμβριων υδάτων που βρίσκονται γύρω από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.
 
Επίσης, δεν θα πρέπει να αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοικτούς χώρους ή ποταμούς, τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα, ενώ δεν θα πρέπει να καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.
 
Συστήνεται, ακόμη, στους ιδιοκτήτες υπογείων, να προμηθευτούν αντλίες νερού ή να ελεγχθούν και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες, και να ασφαλίσουν τις ιδιωτικές περιουσίες και οχήματα, έναντι κινδύνου πλημμυρών.
 
Τέλος, ο Δήμος καλεί όσους χρειάζονται σακούλες με άμμο, να επικοινωνούν με τον Επιστάτη Τμήματος Οδοποιίας, κ. Νίκο Κούτελο, στο τηλέφωνο 99 453 090.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close