Εστιατόρια

Περουβιανό ταμπεραμέντο σε ένα από τα δημοφιλέστερα cocktail bar της Λευκωσίας

Nikkei κουζίνα και φιλοσοφία στο νέο μενού του Patio

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2019

Το Patio, είναι ένας μοναδικός χώρος στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, ο οποίος δημιουργήθηκε με πάθος και έμφαση στη λεπτομέρεια. Το ταξίδι του Patio ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013, με στόχο και όραμα την δημιουργία ενός εντελώς διαφορετικού χώρου από ό,τι είχε βιώσει το κοινό μέχρι εκείνη τη στιγμή, οδηγώντας το σε ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων.

Προορισμός στο πολύ πρόσφατα ανανεωμένο μενού του χώρου, η Λατινική Αμερική με φανταστικά και εξειδικευμένα κοκτέιλ και τάπας από τον γνωστό chef Θάνο Στασινό από το εστιατόριο Nikkei Peruvian Resto Bar στην Αθήνα.

Η NIKKEI κουζίνα είναι προϊόν διασταύρωσης δύο πολιτισμών, της Ιαπωνίας και του Περού και ακολούθει την FUSHION τάση της διεθνούς γαστρονομίας. Στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί από μετανάστες Ιάπωνες που ήθελαν να προσαρμόσουν τις γαστρονομικές τους συνήθειες στα καινούρια εγχώρια δεδομένα τους (Περού).

Αναπόφευκτα προέκυψε, λοιπόν, ένα νέο είδος κουζίνας, που συνδύαζε με δημιουργικούς πειραματισμούς ιαπωνικά συστατικά, όπως shoyu (είδος σόγιας), miso (πάστα σόγιας) και άφθονα θαλασσινά, με τα περουβιανά αρώματα και γεύσεις που προσφέρουν οι  πρώτες ύλες της χώρας όπως η αψάδα των ají και jalapeño (ποικιλίες πιπεριάς) και οι πολυάριθμες ποικιλίες πατάτας.

Στο μενού του χώρου, θα συναντήσετε μοναδικά πιάτα όπως tacos platano macho (αρσενική μπανάνα) με γέμιση από οχταπόδι και chorizo, κοτόπουλο μπαλοτίνα σερβιρισμένο με πουρέ τρούφας και teriyaki sauce και φυσικά ένα από τα αγαπημένα πιάτα του χώρου, το flap steak black angus με μάγκο! 



Αυτά και άλλα πολλά πιάτα συναντά κανείς στο μενού, τα οποίο έχουν ως φόντο τους μια εκπληκτική λίστα κρασιών και cocktails. 

Μετρώντας 6 χρόνια επιτυχημένης πορείας, το Patio διακρίνεται για την ευελιξία του στην διαμόρφωση του χώρου και για την ποικιλία των επιλογών που μπορεί να προσφέρει, στοχεύοντας στο να θεωρείται το απόλυτο place-to-be για μια νύχτα με φίλους, για ένα ξεχωριστό εταιρικό party ή για ένα οποιοδήποτε άλλο private party που θέλετε να μείνει αξέχαστο. 

Βρείτε το Patio Cocktail Bar στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, 1010 και στο τηλ.: 22 664488. 

Facebook.: https://www.facebook.com/patiococktailbar/ 
Instagram.: @patiococktailbar 
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close