Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 13 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Οι καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2019

Υποδεχόμαστε την εβδομάδα με τις καλύτερες εκδηλώσεις. Ετοιμάσου για θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ και έξοδο και εκμεταλλεύσου κάθε στιγμή.  

Ο «Τειρεσίας» στο Φεστιβάλ Λευκωσίας
Μια αλληγορική ανάγνωση του μυθικού χαρακτήρα του Τειρεσία από τον Κύπριο χορευτή και χορογράφο Μιχάλη Θεοφάνους παρουσιάζεται απόψε, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας. Ο Θεοφάνους, στενός συνεργάτης του Δημήτρη Παπαϊωάννου, προβαίνει σε μια εξερεύνηση της περίπλοκης φύσης του μάντη Τειρεσία που συμβιβάζεται με την τύφλωση και τη σεξουαλικότητά του και συνυπάρχει με μια σκιά και μια άδεια καρέκλα. Ένας διαλογισμός, σε μορφή χορού, για την αρχαιότητα, τον μοντερνισμό και την έμφυτη αμφισημία της ύπαρξης. Ένας διαλογισμός σε μορφή χορού για την αρχαιότητα, τον μοντερνισμό και την έμφυτη αμφισημία της ύπαρξης. Το έργο αναπτύσσεται ως ένας οδηγός για μια διαδικασία, η οποία ξεκινά από το ζωώδες και το παράλογο και μεταφέρεται στο ανθρώπινο, όπου το παρελθόν και το μέλλον συναντώνται σε μια ανάκληση της δικής μας διάστασης.
>> Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22664028.
 
«Το Τείχος» και συζήτηση
Οι Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας συνεχίζονται απόψε με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιούργκεν Μπέτσερ «Το Τείχος» (1990), της οποίας θα ακολουθήσει συζήτηση. Ο καλλιτέχνης και σκηνοθέτης επεξεργάζεται τις προσωπικές του εντυπώσεις από τις τελευταίες μέρες του τείχους του Βερολίνου. Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε στις 9 Νοεμβρίου 1989 την ελεύθερη διακίνηση όλων των πολιτών της Ανατολικής Γερμανίας (DDR), σήμανε άθελά του το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία της γερμανικής διχοτόμησης: το ίδιο βράδυ, Γερμανοί από την Ανατολική και την Δυτική Γερμανία βρίσκονται αγκαλιασμένοι. Πρόκειται για μια παραστατική ταινία, εν μέρει πειραματική, για το Τείχος του Βερολίνου στο κέντρο της πόλης, γύρω από την πλατεία Potsdamer και την Πύλη του Βραδεμβούργου. Μια ταινία για τις τελευταίες μέρες του τείχους, όταν επικρατούσε μια αίσθηση αποσυναρμολόγησης. Οι γραφικές εικόνες και το ηχητικό κολλάζ προκαλούν έντονους συνειρμούς. Πρόσωπα και σκηνές από τις στιγμές του γεγονότος συμπληρώνονται από προβολές ιστορικών σκηνών στα ερείπια αυτής της απάνθρωπης κατασκευής. Μετά την προβολή, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου από την Αθήνα θα μοιραστεί τις προσωπικές του εμπειρίες από την Ανατολική Γερμανία (Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας) και την πτώση του Τείχους, σε συζήτηση με τη Ρένα Χόπλαρου και τον Αρμαγάν Τζαντάν.
>> Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, αίθουσα εκδηλώσεων Ινστιτούτου Γκαίτε, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. 22674606, ελεύθερη είσοδος
 
«HIV» και συζήτηση
Ο θεατρικός μονόλογος του Θανάση Τριαρίδη «HIV», σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους και με πρωταγωνίστρια τη Βασιλική Κυπραίου παρουσιάζεται στη Λευκωσία κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Το έργο θίγει το ζήτημα του trafficking που οδηγεί τις γυναίκες στην εξαθλίωση και το θάνατο, αλλά και τις ευθύνες του «πολιτισμένου κόσμου». Αφηγείται την ιστορία μίας Νιγηριανής πόρνης που αυτοκτόνησε στην Αθήνα, μετά τη διαπόμπευσή της για λόγους Δημόσιας Υγείας. Μετά την αποψινή παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τους συντελεστές καθώς επίσης τους Έστερ Μπίτι (εκπρόσωπο της Φιλιππινέζικης Κοινότητας στην Κύπρο), Λίζα Γιάτας (εκπρόσωπο των οικιακών βοηθών στην Κύπρο), Στέφανο Φαρμακά (σκηνοθέτη / παραγωγό/ αλκοολικό σε αποχή) και Χρίστο Κρασίδη (εκπρόσωπο κίνησης συμπαράστασης για το AIDS). Συντονιστής: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου (συνεργάτης σκηνοθέτης της παράστασης). Στις συζητήσεις μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει, ανεξαρτήτως εάν έχει δει ή όχι προηγουμένως την παράσταση και η είσοδος είναι δωρεάν.
>> Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, Wherehaus 612, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99141407.
 
Οι πολλές όψεις της Αφροδίτης
H χορογράφος Αλεξάνδρα Βάγιερσταλ παρουσιάζει και απόψε τη νέα της δουλειά, το «Venus/ Unseen», ένα σόλο με την Καρολίνα Σιμούρα, που λειτουργεί ως ένα είδος χορευτικού πορτρέτου της χορεύτριας. Η Βάγιερσταλ διερευνά έναν συμβιωτικό τρόπο δημιουργίας ανάμεσα στην ίδια και την εκάστοτε χορεύτριά της, σε μια σειρά από σόλο που εξέλιξε τα τελευταία 13 χρόνια, ξεκινώντας με το «Αffect» για την Ευαγγελία Ράντου το 2006, το «Sounding Silence» για τον Χάρη Κούσιο το 2013 και το «ANNNA» για την Άννα Πέρσον το 2017. Με πηγή έμπνευσης την «Αφροδίτη των Κουρελιών» του Μικελάντζελο Πιστολέτο, ένα έργο που συνδυάζει το κλασικά εμπνευσμένο άγαλμα με κομμάτια από ρούχα, προτάσσοντας μια σειρά αντιθέσεων όπως σκληρό-μαλακό, διαμορφωμένο-μη μορφοποιημένο, μονόχρωμο-έγχρωμο, σταθερό-κινητό, πολύτιμο-αδιανόητο, ιστορικό-σύγχρονο, μοναδικό-καθημερινό. Ο τίτλος αναφέρεται και στον πλανήτη Αφροδίτη ως «αδερφή» της Γης, λόγω ομοιότητας και μεγέθους. Για την Βάγιερσταλ, η Καρολίνα είναι αυτός ο ξένος πλανήτης τον οποίο η ίδια θα προσεγγίσει και θα ανακαλύψει σιγά σιγά. Το αποτέλεσμα αποκαλύπτει τις τεχνικές που εξέλιξε η χορογράφος τα τελευταία χρόνια με βάση τις πολικότητες και το παράδοξο.
>> Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, Στέγη Χορού, Λευκωσία, 19.30, είσοδος ελεύθερη.
 
«Pieta» του Κιμ Κι-ντουκ στη Λεμεσό
Τη βραβευμένη με Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας ταινία του Κιμ Κι-ντουκ «Pieta» (2012) προβάλλει απόψε η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Ένα πεσιμιστικό αλλά βαθιά λυτρωτικό δοκίμιο πάνω στην άφεση αμαρτιών. Απροειδοποίητα μια γυναίκα εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του νεαρού Λι Κανγκ-Ντο, σκληρό υπάλληλο τοκογλύφων, ισχυριζόμενη πως είναι η μητέρα του. Εκείνος αρχικά την περιφρονεί, αλλά τελικά αρχίζει να ενδιαφέρεται γι’ αυτήν, κάτι που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες και για τους δυο τους. Ο Νοτιοκορεάτης δημιουργός παραδίδει ένα ουμανιστικό μελόδραμα στη μορφή μιας αποτρόπαιας ταινίας εκδίκησης. «Pieta» σημαίνει οίκτος και ο τίτλος παραπέμπει στην εικόνα της Παρθένου Μαρίας να κρατάει στα χέρια της το νεκρό σώμα του Χριστού. Παίζουν οι Γιο Μιν-σου, Λι Γιονγκ- Γιν, Γου Κι-Χονγκ.
 >> Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ΡΙΟ 3, Λεμεσός, 20.15. Πληρ. 96420491.

Τζαζ βραδιά: Sarah Sings Gershwin
Μια βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη τζαζ George Gershwin, όπου η Sarah Fenwick, η οποία έχει αναγνωριστεί ως μιας από τους κορυφαίες τζαζ τραγουδίστριες στο νησί, τραγουδάει τη μουσική του, με τους Δημήτρη Μιάρη στο πιάνο, τον Μάριο Σπύρου στα τύμπανα και τον Κώστα Χαλλούμα στο κοντραμπάσο. Μετά την επιτυχημένη συναυλία – αφιέρωμα στον Gershwin τον περασμένο Χειμώνα, το κουαρτέτο επιστρέφει σκηνή του Τεχνόπολις 20, την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, ώρα 8μμ.
 >> Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος. Είσοδος: 12 ευρώ. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

Cheese & Wine Night 
Η Επιτροπή Φίλων, Γκολ στη Ζωή διοργανώνει ένα ξεχωριστό Cheese & Wine Night τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στις 7.30 μ.μ. στο Moon Lounge Bar στη Λευκωσία. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση της προσπάθειας του Εθελοντικού – Φιλανθρωπικού Οργανισμού των Ποδοσφαιριστών, Γκολ στη Ζωή για την Ανέγερση της Πτέρυγας του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Μακάρειου Νοσοκομείου. Στην ιδιαίτερη, αυτή βραδιά, τη γευστική δοκιμή κρασιών θα καθοδηγήσει ο σομελιέ Γεώργιος Κασσιανός, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων. Εκλεκτά κρασιά θα προσφέρουν οι εταιρείες Photos Photiades Group και Vassos Eliades από την ευρύτατη γκάμα τους. 
>> Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, Moon Lounge Bar, Λευκωσία, 19.30. Πληροφορίες: 7000 26 26.

Άμλετ - NT Live
Ο υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ Benedict Cumberbatch (BBC’s Sherlock, The Imitation Game) ερμηνεύει τον ρόλο του Άμλετ στην ομότιτλη σαιξπηρική τραγωδία. Η παραγωγή αυτή, που μέσω του «NT Live» είδαν πάνω από 900.000 θεατές σε όλο τον κόσμο, θα προβληθεί ξανά στην Οθόνη Θεάτρου ΘΟΚ, με αφορμή τη 10η επέτειο του βραβευμένου προγράμματος. Καθώς η χώρα προετοιμάζεται για πόλεμο, μια οικογένεια κατακερματίζεται. Όταν αναγκάζεται να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του, ο Άμλετ, παραλυμένος από το βάρος του καθήκοντος αυτού, μαίνεται ενάντια της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται με αποτέλεσμα να απειλείται η ψυχική του υγεία αλλά και η ασφάλεια του κράτους. Η πολυαναμενόμενη παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Lyndsey Turner (Posh, Chimerica), και είναι της Sonia Friedman Productions. Υπότιτλοι: Ελληνικά και Τουρκικά.
>> Τρίτη 22 Οκτωβρίου, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία. Εισιτήρια & πληροφορίες: Ταμείο ΘΟΚ: 77 77 27 17 www.thoc.org.cy. Τιμές εισιτηρίων: €10 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας).

Μελίνα Ασλανίδου
Η δημοφιλής ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο με το τραγούδι «Τι σου ’κανα και πίνεις» του Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, έχει συνεργαστεί με κορυφαία καλλιτεχνικά ονόματα, όπως οι Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αντώνης Ρέμος , Αντώνης Βαρδής, Ορφέας Περίδης, Δημήτρης Μητροπάνος, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Πλούταρχος και πολλοί ακόμη. Σημαντική στιγμή στην πολύ αξιόλογη διαδρομή της, ήταν η παράσταση που πραγματοποίησε στο Town Hall Theatre του Manhattan στη Νέα Υόρκη. Μια ιδιαίτερη δική της παράσταση, σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη μια τέτοια παράσταση και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Οι επιτυχίες και οι αξιόλογες συνεργασίες διαδέχονται, στο μεταξύ, η μια την άλλη, προσθέτοντας καινούργιες σελίδες στο καλλιτεχνικό βιογραφικό της. Κάθε δισκογραφική της δουλειά είναι και μια διαφορετική πρόταση, ένα καινούργιο μουσικό βήμα, που πάντα διακρίνεται από την ποιότητα που την διακρίνει και το ξεχωριστό μέταλλο της φωνής της. Η Μελίνα Ασλανίδου ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων καλλιτεχνών, που αναζητούν διαρκώς καινούργια εκφραστικά μονοπάτια, γοητεύοντας πάντα το κοινό.
>> Τρίτη 22 Οκτωβρίου,  Red, Λευκωσία. Πληροφορίες : 99059257.
>> Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, Vinylio Wine Etc, Λεμεσός (Venue - Ceti Locale Οδός Ελευθερίας 115 & Ελλήνων). Πληροφορίες: 99300430. Προπώληση εισιτηρίων www.Tickethour.com.cy και ACS Courier (77777040).

 

Προσωπική Συμφωνία
Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζεται μια μεγάλη σύμπραξη πρωταγωνιστών όλων των γενεών, Νικήτας Τσακίρογλου, Χρήστος Βαλαβανίδης και Αλέξανδρος Μπουρδούμης, με το βραβευμένο έργο «Προσωπική Συμφωνία» (Taking sides) του Ρόναλντ Χάργουντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.
Λίγα λόγια για το έργο: Στη Ναζιστική Γερμανία, ο Βίλχελμ Φουρτβένγλερ θεωρείται ο σημαντικότερος Διευθυντής Ορχήστρας γι’ αυτό και χαίρει της εύνοιας του Αδόλφου Χίτλερ. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο κατεχόμενο Βερολίνο, ο Φουρτβένγκλερ θα κατηγορηθεί για τη σχέση του με το Ναζιστικό καθεστώς και θα υποβληθεί σε ανάκριση από τους Αμερικανούς. Την ανάκριση του μαέστρου αναλαμβάνει ο ταγματάρχης Άρνολντ ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αποδείξει πως ο μουσικός υπήρξε στέλεχος των Ναζί κι εκμεταλλεύτηκε τα προνόμια που του προσέφερε το Κόμμα. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι μηδαμινά μόλο ταύτα, τα επιχειρήματα του Φουρτβένγκλερ σχετικά με τη «διατήρηση της Γερμανικής μουσικής παράδοσης και των υψηλών αξιών», συγκρούονται με τις ανεξίτηλες μνήμες του Ταγματάρχη από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους αμέτρητους νεκρούς. O μάρτυρας που θα αλλάξει την τροπή της ανάκρισης είναι ο Ρόντε, δεύτερο βιολί της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, ο οποίος με αντάλλαγμα την προσωπική του απαλλαγή, προδίδει κρυφές πτυχές του μαέστρου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς, Σκηνικά - Κοστούμια: Αγγελικη Αθανασιάδου, Λήδα Σπερελάκη, Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης, Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης, Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου. ΠΑΙΖΟΥΝ: Νικήτας Τσακίρογλου, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άννα Ελεφάντη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Κώστας Κουτρούλης, Δημήτρης Μπούρας.
>> Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.

Ματωμένος Γάμος
«Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, μια πολυπρόσωπη πανδαισία έρωτα και πάθους. «Ματωμένος Γάμος» ή «Ματωμένα Στέφανα». Δύο άνδρες, μια γυναίκα, ένας έρωτας, ένα πάθος ισχυρότερο από την αγάπη και την άγρια φύση του κόσμου γύρω τους. Λυρισμός και σκληρότητα, ποίηση και θέατρο, έρωτας και ζήλια, εκδίκηση και θάνατος, με φόντο το γάμο δύο χωρικών στην Ανδαλουσία. Ο Λεονάρντο, Η Νύφη και Ο Γαμπρός αποτελούν μια αχώριστη παρέα από μικρά παιδιά, ένας ιδιαίτερος και άρρηκτος όμως δεσμός δημιουργείται ανάμεσα στο Λεονάρντο και Τη Νύφη. Τα χρόνια περνούν, μεγαλώνουν κι εκείνη, ετοιμάζεται, παρά τη θέλησή της, για το γάμο της με Τον Γαμπρό, στη μέση της Λευκής Ερήμου, όπου ζει με τον πατέρα της. Μία μόλις ημέρα πριν την τελετή, μια γριά Ζητιάνα της χτυπά την πόρτα, της προσφέρει ένα δώρο και μια συμβουλή: «Μην τον παντρευτείς, αν δεν τον αγαπάς», δίνοντας της δυο γυάλινα στιλέτα. Ένα ρίγος διαπερνά το κορμί της Νύφης. Ο γάμος όμως γίνεται… Το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που γράφτηκε το 1932 και αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν επι σκηνής οι θεατρόφιλοι αφού με αυτό το έργο ανοίγει θεατρική σεζόν το «θέατρο ένα». Στην παράσταση σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη, οι θεατές θα ζήσουν μοναδικές στιγμές σε μια υποκριτική και μουσική πανδαισία. Ο γεμάτος πάθος χορός φλαμέγκο κυριαρχεί σε αρκετές σκηνές της παράστασης ενώ το πολυπρόσωπο κάστιγκ υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία. «Ο Ματωμένος Γάμος» είναι ένα από τα πιο πολυμεταφρασμένα ισπανικά έργα. Ο Λόρκα το έγραψε εμπνευσμένος από ένα έγκλημα που έγινε στην ανδαλουσιανή πόλη Níjar. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, από τις πιο φημισμένες, αριστοτεχνικές και δυνατές τραγωδίες της ισπανικής μυθοπλασίας. Μια ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται σε ένα μοναδικό, άγριο τοπίο όπου ζουν οι πρωταγωνιστές της, που αποτελούν την μεσογειακή εκδοχή ενός μοιραίου έρωτα ισάξιου με του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.
Η ιστορία ξεκινά με τον αρραβώνα του νέου και της νέας. Ένα σύννεφο όμως απειλεί την χαρά του γάμου που θα επακολουθήσει. Η νύφη είναι ακόμη ερωτευμένη με τον Λεονάρντο, την οικογένεια του οποίου χωρίζει αίμα με την οικογένεια του γαμπρού. Οι Felix έχουν σκοτώσει τον πατέρα και τον αδελφό του. Την απειλή του αίματος που πλανιέται γύρω από τη γαμήλια ατμόσφαιρα την συλλαμβάνει η μάνα του γαμπρού. Το πρωί του γάμου ο Λεονάρντο επισκέπτεται την νύφη. Εκείνη αρνείται τις προτάσεις του. Μόλις όμως τελειώνει η γαμήλια τελετή υποκύπτει στο πάθος της. Φεύγει μαζί με τον Λεονάρντο . O γαμπρός παίρνει το δρόμο του δάσους, όπου κρύβεται το ζευγάρι των μοιχών. Εκεί οι δύο άντρες θα αναμετρηθούν και θα σκοτωθούν. Το δράμα κλείνει με το θρήνο των γυναικών, μάνας, πεθεράς, νύφης.
>> Tετάρτη 23-Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, Β΄ Δημοτική Αγορά (Θέατρο Ένα), Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 99395970.

Οι Πληγές του Ανέμου
Ένα ντουέτο από την Alpha Square για τις δικές μας αποφάσεις και ευθύνες και τους ανεκπλήρωτους έρωτες. «Οι πληγές του ανέμου είναι το αγαπημένο μου έργο, εκείνο που αφιέρωσα στον πατέρα μου για όλα όσα δε γνωρίζω γι’ αυτόν. Ένα κείμενο με το οποίο θέλησα να μιλήσω για την τύχη, για τις δικές μας αποφάσεις και ευθύνες και τους ανεκπλήρωτους έρωτες.» Χουάν Κάρλος Ρούμπιο Η Alpha Square ανεβάζει το συγκινητικό ντουέτο «Οι Πληγές του Ανέμου» του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή (μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ), με τους Φώτη Αποστολίδη και Ανδρέα Αραούζο. Το έργο προτάθηκε για το Βραβείο Καλύτερου Θεατρικού Έργου (2005) από την Ένωση των Κριτικών Θεάματος της Νέας Υόρκης. Ο θάνατος του πατέρα του υποχρεώνει τον Δαβίδ να αναλάβει την τακτοποίηση των προσωπικών αντικειμένων του εκλιπόντος. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκει ερωτικές επιστολές που υπογράφει ένας άλλος άντρας. Συγκλονισμένος από την ανακάλυψη, αποφασίζει να βρει τον υποτιθέμενο εραστή τού πατέρα του και να αποκαλύψει την αλήθεια. Στο πλαίσιο του Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας.
>> Τετάρτη 23 & Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Πληρ. 77777040.

Wish
Η Έλενα Αντωνίου εισβάλει στο Θέατρο Ριάλτο σε συνέργεια με πέντε γυναίκες καλλιτέχνες. Μετά από τις παραστάσεις της στο Φεστιβάλ Αθηνών και τη Στέγη Ωνάση στην Αθήνα συνεχίζει αμφισβητώντας τον χρόνο ως κατασκευή, την ελευθερία ως σύμβαση και την ατομικότητα ως προαπαιτούμενο. Διαπραγματεύεται τα προσωπικά όρια, αναδεικνύοντας την «ευχή» ως τη μόνη λύση διαφυγής από τον οποιονδήποτε υποκειμενικό περιορισμό. “Η μοναδική ευθύνη που βαραίνει τον θεατή είναι η απόλυτη ελευθερία του". Ιδέα/χορογραφία: Έλενα Αντωνίου. Σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες: Έλενα Αγαθοκλέους, Ελεάνα Αλεξάνδρου, Έλενα Γαβριήλ, Έλενα Καλλινίκου, Αριάνα Μαρκουλίδου.
Μουσική/ηχητικός σχεδιασμός: Σταύρος Γασπαράτος
Art direction/κοστούμια: Χρήστος Κυριακίδης
Δραματουργία: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Φωτογραφία: Στέλιος ΚαλλινίκουΣτο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2019 του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.
Ελεύθερη είσοδος. Απαραίτητη κράτηση θέσεων.
>> Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, 20:30 & Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, 20:30 & 22:30, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Πληρ. 77777745.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close