Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στάθης Κόκκαλης: Στο Columbia Steak House το εξαιρετικό στέικ είναι πάντα εγγύηση

Γνωρίζουμε το νέο Executive Chef του Columbia Steak House το οποίο καλωσορίζει τη νέα σεζόν με ανακαινισμένους χώρους, στην καρδιά της Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2019

Ο Στάθης Κόκκαλης ανέλαβε πασίγνωστα και βραβευμένα projects στην Ελλάδα ενώ ανδρώθηκε επαγγελματικά στη Γαλλία όπου συνεργάστηκε με κορυφαία εστιατόρια και μεγάλα ονόματα της γαστρονομίας. Σήμερα, αρχίζει νέο κεφάλαιο στην Κύπρο, ως Executive Chef στο πολυαγαπημένο Columbia Steak House.

Πώς αποφάσισες να ενώσεις τις δυνάμεις σου με τον Όμιλο Columbia, και συγκεκριμένα με το Steak House;
Το όνομα της Columbia είναι παγκοσμίως γνωστό και σίγουρα ήταν μια συνεργασία που με ενδιέφερε. Όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά το Steak House, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ο χώρος ήταν τόσο επιβλητικός και όμορφος που μπορούσα άνετα και εύκολα να φανταστώ τον εαυτό μου εκεί στο πάσο, να δημιουργεί, να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και μαζί με την ομάδα μου, να κρατούμε ψηλά και υπερήφανα, την σημαία της γαστρονομίας σ’ αυτό το μέρος.

Το εστιατόριο φημίζεται για «τα καλύτερα στέικ στην Κύπρο». Πώς τιμά αυτή την φήμη;
Κάθε κοπή κρέατος έχει μια δική του ιστορία. Καταγωγή, εκτροφή, ποιότητα, λίπος κλπ. Στο Columbia Steak House κατανοούμε και σεβόμαστε τη σημασία αυτής της ιστορίας, αφού θα γίνει πλέον μέρος μιας άλλης... νέας ιστορίας, που ανήκει στον ίδιο τον πελάτη! Χρησιμοποιούμε την καλύτερη πρώτη ύλη από κορυφαίες φάρμες ανά το παγκόσμιο... και νομίζω αυτό φαίνεται στην πράξη και στη γεύση!

Τελικά, τι κάνει ένα καλό στέικ... εξαιρετικό;
Κατά σειρά για μένα είναι η ποιότητα, η τεχνική ψησίματος, οι γνώσεις του Σεφ καθώς και το συναίσθημα που αντλεί ο χώρος όπου ο πελάτης θα το απολαύσει. Στο Columbia Steak House, συνδυάζονται όλα αυτά, πολύ αρμονικά. Έτσι εδώ, το καλό, ή μάλλον το εξαιρετικό στέικ... είναι πάντα εγγύηση.

Ποια τα δικά σου touches στο ήδη πολυαγαπημένο μενού;
Διαμορφώσαμε ένα μενού με αγάπη και σεβασμό στον χώρο και στο τι πρεσβεύει. Κρατήσαμε τα best sellers, τα οποία λάτρεψα προσωπικά, και προσθέσαμε μερικά νέα πιάτα για να υπάρχει μια εξέλιξη. Θα έλεγα ότι πρόσθεσα από την μεριά μου, μια άποψη fine dining.

Ποιες είναι οι αξίες που διατηρείς σε κάθε κουζίνα;
1)    Καθαριότητα και υπευθυνότητα
2)    Σεβασμός στον πελάτη, στην ιεραρχία, στην ομάδα και στην επιχείρηση
3)    Κανόνες ασφαλείας (είναι επικίνδυνη δουλειά)
4)    Ειλικρίνεια μεταξύ συνεργατών αλλά και προς τους πελάτες
5)    Συνέπεια και πάλι συνέπεια!

Πώς κινητοποιείς την ομάδα σου, στις δύσκολες και έντονες μέρες;
Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Σε άλλους θα μιλήσεις έντονα, σε άλλους συμβουλευτικά, σε άλλους θα προσπαθήσεις να τους τονώσεις το ηθικό. Μπορεί να υπάρξουν στιγμιαίες εντάσεις για να «ξυπνήσει» το σύστημα αλλά αναπτύσσω μια σκληρή, δυνατή ομάδα που δεν φοβάται να κοιτάξει την κάθε δυσκολία στα μάτια και να λειτουργήσει ψύχραιμα και μεθοδικά.

Η μαγειρική για σένα είναι...
Ένα χόμπι που υπεραγαπώ και νιώθω ευλογημένος που κατάφερα να το κάνω επάγγελμα. Δεν θα άλλαζα με τίποτα το συναίσθημα που μου δίνει αυτή η δουλειά.

Για να γευτείτε τις δημιουργίες του κ. Κόκκαλη και να ζήσετε από κοντά το ανακαινισμένο Columbia Steak House, καλέστε στο 25 278000 για κρατήσεις ή επισκεφθείτε το: www.columbiaplaza.com/columbia-steak-house.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close